Reflektioner efter Almtuna

Så tog vi då äntligen en trepoängare i Gränbyhallen efter nio matcher sen återkomsten utan just en seger vid full tid och som vi gjorde det. Här kommer fler reflektioner.

Vi hann ju knappt greppa att matchen var igång förrän vi drog på oss en utvisning och det genom Lucas Eriksson som alltså enligt den officiella statistiken blev en interference, vilket innebär att en spelare hindrar en motståndare som inte har pucken under besittning från att röra sig fritt eller från att ta emot en passning. Det hände ju knappast här. vad han måste dömt för är i så fall goaltender interference, vilket i stort sett är samma som ovan fast mot målvakten. Dock saknar ju domare Holm och tyvärr många domare spelsinnet att se hela situationerna. Här har ju faktiskt Lucas Eriksson sin åkriktning snett förbi målet utanför målgården men blir intacklad. Nu blev det inget mål för Almtuna vilket ju var skönt, men den här regeln måste domarna ha koll på. Spelare måste ju kunna åka mot mål och befinna sig utanför målgården utan att riskera utvisning om de blir intacklade. Vad får vi för hockey då? Sen går det fort, men kanske ska man använda video för detta, som Holm gjorde vi Lövens ledningsmål, även om jag här faktiskt tycker att Holm borde hinna se att pucken sitter innan Ottosson hamnar i målvaktens famn.

Nåväl, tveksam utvisning och sen en missad straff av Fredric Andersson och då undrade man om det skulle bi en sån där match där vi har ”stolpe ut?”. Nä, det skulle ju inte bli det, snarare tvärt om. Som sagt satte Axel Ottosson 0-1 då han på ett modigt och snyggt sätt satte ledningsmålet högt bakom Ljung i Almtunakassen.-Drog på mål och lite turligt gick den in! sa målskytten lätt ödmjukt när han beskrev sitt snygga och väl medvetna mål för C More i den första pausen.

Fram till det målet kändes Almtuna som det något bättre laget, men vi spelade upp oss efter målet. Sen ska vi förstås vara väldigt nöjda med att vi höll nollan med sex minuter i PK och en Adam Werner i högform.

Gillade en detalj som inte alla spelare använder, men som är väldigt effektiv och det är något jag såg Lucas Ekeståhl-Jonsson använde när han lirade här och något Mikko Pukka använder. Han byter övre hand på klubban i PK så han får rightfattning för att nå längre när han täcker sin egen vänstersida, om ni förstår vad jag menar.

Vi inledde alltså, något jag själv missade pga av lagg, med att dra på oss ytterligare en utvisning för spel med för många spelare och att det ska ske match efter match? Vi fortsatte att ta utvisningar och höll nästan snittet tre utvisningar/period och det ska normalt inte hålla. Denna kväll kan vi nog vara glada att vi mötte Almtuna och inte exempelvis Vita Hästen.

Andra perioden kännetecknades väl mest av riv, slit, kamp och lite hafsigt spel, men så länge man leder och spelar på bortaplan är det bra.

Marcus Jonsson sa följande till C More i den andra pausen.-Dom får mycket utv med sig, vi får inget med oss, vi blir lite griniga. Vi måste koppla bort det. Han (domare Holm) kommer inte ge oss nåt bara för att vi blir griniga.

Kanske var det just det man gjorde. Man blev mer städade och fick utvisningarna med sig?

Sen hade vi ju en enorm tur man Almtunas Daniel Ljunggren missad ett kanonläge framför Werner i inledningen av den tredje perioden och hade den pucken suttit vet man aldrig vart en här matchen tagit vägen. Hade vi missat ett sånt läge vet jag inte vad jag hade gjort. Den måste sitta om man vill vinna en match.

Harald Lückner är ju en kommentator som vi lövare alltid haft svårt för, men han bjöd på några sköna saker som bara han kan säga, som innan vi satte vårt 2-0 mål och en Almtunaspelare fick ett skott på sig. ”Upp och hoppa istället för att åma dig!” Han tyckte att Almtuna spelaren låg och tittade efter domaren om det skulle vi en avblåsning, istället för att hjälpa laget. En annan sak Harald bjöd till på var under ett Almtuna PP sent i matchen då en back fick ett dåligt pass upp på blå. -Ja, det var ett sladderpass, förklarade Harald.

Åter till matchen. Jo, Axel Ottosson satte ju även 2-0 och där fick vi lite vibbar av Elias Pettersson/Joakim Lindström som brukar söka dom lägena i PP. Bra skymning av Lucas Eriksson. Där och då började det kännas ganska tryggt och inte långt senare hittade Austin Farley en härlig assist till Emil Norberg som fick sätta sitt första A-lags mål till 3-0! Stort grattis, Emil! Han har ju spelat upp sig rejält när han återkommit till A-laget. Sen mer lugn ut och pressen han hade på sig när han lirade i första och andrakedjan under skadehelvetes perioden verkar helt ha släppt och det här målet lär bara göra ännu mera gott. Tiden han fått i J20-laget verkar ha gjort gott.

Axel Ottosson satte både ettan och tvåan i 4-0 segern över Almtuna.

I det här läget hade vi 7-1 i skott när tabelltrean skulle försöka komma ikapp. Mycket starkt att hålla undan på det sättet. Vi fick sen vårt fjärde tillfälle i PP och där man vi skoningslösa. Klockrent skott til 4-0 direkt efter tekning av Jacob Stenqvist och det är ju så där vi vill se honom. Han känns ju som att tiden i Frölunda gjorde honom gott. Känns som en mer självsäker spelare som värderar lägena bättre nu än innan.

Nä, en klockren krigarinsats där alla ska hyllas och vi hoppas verkligen att man tar med sig de rätta sakerna till fredagens hemmamöte med Tingsryd. Sen håller det förstås inte i längden att ta åtta utvisningar. Denna kväll och en längre tid har vi haft ett bra penalty killing (ett insläppt mål på sju matcher) och visst höjer det tuppkammen på laget, men samtidigt sliter det på vissa spelare och skapar ingen bra rytm i laget. Vissa får vila länge, andra får spela lite för mycket. Det gick som sagt idag, men ingen melodi att spela efter.

Sen har vi två mål få fyra powerplay dvs 50 % och det kan man inte klaga på och vi ligger också statistiskt sett på tredje plats totalt i hela serien, men utöver en bra aktion från Ottosson och ett kanonskott från Stenqvist mot ett passivt Almtunaförsvar, så såg ju inte vårt PP speciellt imponerande ut. Visst, det går ut på att göra mål och vi kanske ska lämna det där, men vid de två första tillfällena så verkar det knappt som att spelarna vet vad de ska göra. Känns nästan fel att klaga, men faktiskt? Klart, har vi effektiva killar som sätter två målchanser som effektiv tid tar två sekunder av 5:16 minuters PP så räcker ju det, men de övriga 5:14 imponerade inte.

Era reflektioner efter matchen? Skriv en kommentar…

***

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna något spel för att krydda säsongens matcher!

One thought on “Reflektioner efter Almtuna

  • 11 januari, 2018 kl. 16:42
    Permalänk

    5 mot fem imponerar inte mycket just nu, även om det är borta spel så borde det finnas fler spelvägar till forward i fart än som det är just nu, nu är det mest puck ut från egen zon till stillastående forward som skarvar för att inte åka på en icing.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: