Reflektioner efter AIK

Efter en riktigt ”bra batalj på allsvensk nivå” så drog ju vi det längsta stået och kunde vinna med 3-1 inför ynka 3 719 åskådare. Här kommer fler reflektioner.

Man insåg ju tidigt att AIK denna gång inte skulle dra någon större publik och den stannade vid 3 719. Jämför detta möte mellan två topplag med fjolårsmötet i omgång 10 då nionde placerade Björklöven mötte 14:e placerade AIK inför 4017 skådare. I omgång 36 möttes vi igen i T3 Center, då med Björklöven på 13:e plats och AIK på samma poäng på 12:e plats. Nu. när AIK är seriens formstarkaste laget på en 2:a plats bara lockar 3 719 åskådare. Märkligt!

Det finns materialförvaltare som bjuder lite på sig själva eller bara vill göra något mer av sin tid. Som exempelvis att bygga puckpyramider inför värmningen som alltid startar 40 minuter innan medsläpp.

image1 (8)

Vad kontrade då AIK:s dito med?

image1 (9)

Precis. Han skapade ordet A.I.K. Kreativt.

Till slut fick se Jon Palmebjörk i förstafemman igen och det till en ny lineup låt och då lite kaxigt till en ny egen lineuplåt i form av Johnny G (The Guidetti song).

AIK fick ta ledningen och det av en helt omarkerad Malte Strömwall. Har man snackat igenom och scoutat AIK så ska han helt enkelt inte få den chansen. Nu neutraliserade man honom relativt bra under resten av matchen och ett mål kan vi bjuda på.

1-1 målet. Lucas Sandström är en riktigt energispelare men när tillfälle ges är han rätt kall. Passningen till lagkaptenen Stefan Öhman är fin, riktigt fin. han är inte bara en arg och rivig spelare.

Jesper Thörnberg bjöd på en riktig delikatess i den första perioden när han aviserade att gör DENNA, men avbröt mitt i och förde pucken mot den främre skridskon och sparkade fram den igen och fick ett riktigt bra skottläge.

Lite kul att på nära håll få se småsaker som man aldrig ser annars. Som när Stefan Andersson ville ha bättre grepp i klubban och hällde kroppstalk på den.


image2 (1)

 

Lite otäckt när Lucas Sandström kläms mellan två AIK spelare och får en tackling mot huvudet vilket fick honom att dråsa i isen, inte en utan två gånger. Nu gick det bra vilket han berättade om HÄR.

I den andra perioden fick ju Jon Palmebjörk matchstraff, något som det råder delade meningar om. Hur som, när han åkte mot det egna båset tänkte han slå sönder klubban mot sargen, men sansade sig som om han tänkte -Jag kan inte slå sönder klubban. Det betyder 500 kr i böter till lagkassan och jag som måste spara pengarna till blöjor.

I den andra periodpausen mötte jag upp umebon tillika f.d. Stockholmarens och AIK-supporten Danne Lindstrand. Det blev ett riktigt trevligt samtal som du kan se delar av HÄR.

Kan inte riktigt släppa placeringen av bortastå. Hur blir det ju när det ska hållas presskonferens snabbt efter matchen och tränarna ska passera bortastå? Ponera en heltät match med grymt många bortasupportrar som kanske hålls ett tag för lugnets skull? Hur ska man då lösa intervjuer i samma område och passage för tränare till PK?

Tredje perioden då?

Jo, vi drog det längsta strået och tryckte in två mål, dels en mörschare av Stefan Andersson i powerplay och en tom kasse av sköne Lucas Sandström. Hör HÄR hans tankar kring det målet.

Under powerbreaket såg jag en lustig sak, Kevin Lindskoug drack dryck och sköljde ansiktet i vatten och åkte sen igen mot målburen, bara för att snabbt inse att han glömt något. MASKEN!

En annan iakttagelse. Löven har en dunk som det står ”Sport God” på, den till vänster.

image4

Efter att ha publicerat den på sociala medier fick vi snabbt idéer vad den till höger innehåller. ”H.B.” var ett tips. Visst det var ju ändå Lördagkväll, men vi får väl tro att den följande texten till H:et är 2O,dvs vatten. 🙂

Vårt boxplay måste ju kommenteras. Totalt 19 minuter i boxplay varav en femminuters samt 3 mot 5 i 1.17 är grymt starkt och vi steg upp till ofattbara 96,67 %. Sjukt bra!

Efter matchen var det lite härligt att se Stefan Anderssons son när Stefan kom ut ur omklädningsrummet och möte honom med öppna armar och sonen sa -ismaskin och passerade Steffe för att se ismaskinen spola isen efter matchen. Pappa må vara matchhjälte, men vi snackar ismaskin!

Lite spelarkritik?

Pär Edblom börjar så smått sparka igång. Mer och mer självklara aktioner från hans sida. Nära att bli målskytt flera gånger om igår.

Inlånade Piteåbacken Emil Wikström var sådär lagom elak och fick mer istid än killar som Fredrik Hetta, Mats Lavander och Gustav Grundström och nästan som Kim Karlsson. Bra debut!

Stefan Andersson, återigen typ fem minuter mer speltid än någon annan. Stålman!

Tekningar. Kim Karlsson vann 66,67 % av sina tek ningar, Stefan Öhman 63,33 %. Pär Edblom vann 56,25 % av sina tekningar, då har vi denna kväll förståelse med Victor Ekeståhls rekordlåga 25 %, men här måste något till. Vi har inte råd att alltid börja utan puck!

Nu bockar vi av AIK och börjar smått ladda emot Brevet på onsdag.

Hur vill ni som läsare reflektera matchen igår? Skriv en kommentar…

 

 

 

 

 

One thought on “Reflektioner efter AIK

  • 4 oktober, 2015 kl. 09:53
    Permalänk

    Får skriva diväteoxid på nästa dunk.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: