Reflektioner efter AIK

Först tänkte jag inte gå. Sen gick jag i alla fall och får uppleva något i hästväg. Här kommer fler reflektioner.

Det är faktiskt sant. Efter jag fått reda på att Simon Backman, Fredric Andersson och Lukas Eriksson alla blivit skadade så rann mitt tagg och min matchlust ur kroppen som vatten ur en trasig vattenkanna. Beslutade mig i alla fall för att åka, jag menar, man kan ju inte missa en lövenmatch om inte har minst ryggskott eller hur? Väl där så insåg jag ju snabbt vilken härlig kväll det skulle bli.

Efter en rätt jämn inledning fick vi powerplay efter drygt fyra minuter och även om vi inte glänst något nämnvärt på sistone blev man förstås intresserad av vad de kunde hitta på med Tobias Hage som vikare till lagkapten Fredric Andersson och man behövde ju bara 20 sekunder och alla i anfallzzon (den ni). Se där vikten av att vinna tekningarna så man får börja med pucken och vilket mål sen. OM den inte var intränad så vet inte jag. Snabba pass från Talaja till Stenqvist till Hutchings till Farley som bara behövde sätta klubban till och styra in 1-0.

Bara 33 sekunder senare blev Axel Ottosson nedriven i fritt läge (straff?) och ett nytt läge i PP. Här ska Fagervall ha cred som snabbt valde att slänga in PP1 igen som ju visade sig het inledningsvis och så rätt det blev. Detta gång behövdes det 32 sekunder innan 2-0 satt bakom Källgren i AIK-kassen. Återigen bra agerat av Stenqvist som hittade Talaja i mitten och om den vinklingen bakåt till Tobias Hage var medveten så ska jag banne mig kolla om karln inte har ögon i nacken. Kan ha varit ett lyckosamt dräll också. Hur som, den satt som en smäck, ungefär lika mycket som Hages skott i mål!

Vid 3-0 målet passade det att citera Niklas Wikegård som någon gång i tiden myntade ”Schmackibånk”. Så lät det när Cody Murphy fullkomligt bombade in ett handledsskott. Dock satt den inte i krysset som alla kommentatorer alltid ska få alla mål till. Det gick stolpe in, halvvägs upp på stolpen.

Bara 17 sekunder senare satte Nicklas Johansson 4-0 efter en riktigt prestation av Austin Farley som först vann en sargduell och på knä lyckades flippassa pucken med en hand (!) till Nicke som distinkt satte pucken som avslutade en inledning som är bland de mest sjuka man sett i T3 Center om inte den sjukaste? AIK tog då timeout och det kan man förstå. 0-4,1-12 i skott och tre missade (!) frilägen emot sig.

Här var det härligt när Green Devils drog igång ”Björklöven, Björklöven, heja Björklöven… åh va kul, det är att va, ett lövenfan idag, hej!”

Men sen dog liksom matchen av. Lite som Fagervall var inne på under presskonferensen. Få en snabb stor ledning är inte alltid lätt. När det bara flyter på så går det av bara farten, som det gjorde till 4-0, men sen kom timeout följt av ett powerbreak i tät följd och så var liksom magin bruten. Sen började Björklöven med grejer man inte sett tidigare samt att när vi väl hamnade i egen zon så såg det ut som det alltid har gjort. Hafsigt, virrigt och framförallt så sitter ju lövarna som klasar på varandra. Inte underligt det blir konstigt när vi även i spel fem mot fem ställer upp i en mikrobox? När vi väl vinner puck fick kan vi inte göra annat än att spela smånätt och duttigt då vi ligger alldeles för nära varandra alternativt lägga ur zon, men där har våra backar allt för betongliknande handleder som antingen skickar pucken till icing eller fastar på motståndarbackar, väldigt sällan ut i mittzon så vi kan byta.

Nåväl, vi kunde ändå relativt enkelt spela av matchen och hade inte AIK-keepern Källgren spelat upp sig och framförallt Adam Werner haft en riktigt bra kväll hade vi fått se fler mål än et tröstmål AIK fick i den tredje perioden.

Jo, de gjorde ett till mål eller i alla fall fick in pucken en gång till, men som ni alla vet så berodde det på ett hål i målnätet.

Lite märkligt då domarna alltid kollar målet innan första nedsläpp. Foto:Lövenbloggaren

Det skedde ju redan i den första perioden, en period som vi väl aldrig kommer glömma, men en period som jag tänkte missa. Tur jag inte gjorde det.

3 thoughts on “Reflektioner efter AIK

 • 30 november, 2017 kl. 08:37
  Permalänk

  Lika oväntat igentligen matchen igår som oväntat matchen mot Tingsryd.
  Hoppas nu att man får rätt känsla mot Västervik på lördag.
  Men först suger vi på den här matchen

  Svar
 • 30 november, 2017 kl. 11:06
  Permalänk

  Första 11 minuterna var bland det sjukaste man sett i Umeå ishall, otrolig energi och fart från de våra.
  Det var riktigt kul satt se pp spelet som i första perioden var klockrent.

  Men det var ju inte bara klang och jubel, vad gör Åkerström vid AIK;s mål ? Jag har skrivit det förut och gör det igen, i mina ögon håller han inte i allsvenskan. Tycker också att Jacob Andersson igår föll in i gamla / fjolårs synder men dåliga uppspel och lamt sargspel men han har i alla fall snäppat upp sedan förra säsongen. En annan som snäppat upp tycker jag är Pavel, tycker han stod för en stabil insats igår jag förstår inte att VK Gustav tycker han hade en jobbig afton igår.

  Spolade igenom matchen då jag kom hem från ladan och det var roligt att höra Artos eufori i första perioden;
  Hur kan detta lag, Björklöven ligga nia !
  Man undrar vad Löven gör i allsvenskan dom borde spela i NHL 😉

  Man måste bara tycka att Pukka är en skön snubbe, såg på Cmore då laget var och tackade GD så åkte han sakta vid sargen och gjorde high five mot plexit där det stod en massa småungar. Bra gjort ! det är så man får nya supportrar.

  Hoppas nu bara att laget kan komma ut på lördag men samma energi och fart och städa av Västervik så det inte blir en ny Oskarshamn / Tingsryd match. Men jag tror dom lärt sig nu !

  Svar
  • 30 november, 2017 kl. 23:24
   Permalänk

   Malmö hemma efter jul när Waltin tränade laget? Är det närmaste jag kan komma på

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: