Reflektioner efter AIK

Matchen inleddes med att alla tänkbara fel skedde, sen blev det betydligt bättre och nu är man som Lövare rejält bortskämd. Här kommer fler reflektioner.

Ja, vad ska man säga? Lite som jag var inne på redan i matchrapporten efter matchen igår så är man inte så liite ovan att må bra över tid.Att vara seriens näst bästa lag över de senaste 11 omgångarna sätter ju sina spår. Man lullar omkring med ett leende mest hela tiden. När hände det senast? Jo, jag vet. Måånga har, främst via Hockeyhemvisten Twitter noterat likheten med när vi för någon säsong sedan vann en herrans massa matcher i rad och man var lyckligare än en Italienare. Straffet är ju att allt strävar efter jämvikt och att historien upprepar sig. Får vi då uppleva lika många förluster framöver som vi upplevt segrar? Ja, får min gamla följeslagare ICASCANNERN säga sitt så tror jag inte det, men det är förstås tolkningsbart. I går när jag handlade innan matchen så fick jag följande nummer. (Ni som följer mig på Twitter vet att det här brukar stämma i en eller annan form).

20161104_145344

I en tid av runkorgier efter Kim Karlssons återkomst så torde den ju tolkas som positivt, MEN så skadas Tobias Hage och en centerbrist uppstår vilket skulle kunna innebära att man tar Kim i spel allt för tidigt och så förutspådde kanske skannern Hages skada? Ägs ICA av AIK:are? Konspirationsteorierna hopar sig…

…eller så slänger vi skannern i golvet precis som min 1-årige son gjorde när han fick tag i den. Det står ju att nr 6 är redo! Det var han inte. Alltså stämmer detta inte! Barn är mer raka, mer ärliga.

Matchen då? Ja, inledningsvis fick vi, när vi ändå snackar orgier, en orgie i vad som Brasse Brännström skulle beskriva som FEL FEL FEL. Först fick vi fel line-up, sen dök presentkortet till Lövens första målskytt upp när tekningen efteråt skulle genomföras, så vi trodde att båda centrarna och domare Peter Lyth skulle få den i bakhuvudet. Målskytten David Lindqvist löste det dock stiligt när den något krumme linjedomaren inte bara såg tafatt ut utan även…för kort.

20161105_000121

Inte nog med det. Utöver att man inte fick upp kabeln som skickar ned presentkortet så retades jumbotronen. Totalt svart inledningsvis, men sen en skärm sett från vårt håll och väl tio minuter in i matchen fungerade alla tillfredsställande. Sen är ju blänket från ledlampan ovanför rätt irriterande i skärmen till höger, den som vi tittar på när spelet är i höger sarghörn, dit vi inte ser från vår plats? Men vem lever i en perfekt värld?

20161105_000442

Själva målet då? Ja, bra jobbat i anfallszon av dagens bästa enhet med Lindqvist, Sandström och Thörnberg. Sandström hittade Lindqvist som med sitt smidiga sätt att ta sig fram lurade backen och kunde sen sätta sin egen retur till 1-0.

Om vi ser till inledningen fram till att Simon Fredriksson något märkligt (fast det var ju Lyth som domare, så normalt) fick 2+2 minuter efter 11:46 (blev BP i 2 min) i något som i mina ögon inte var något, så dominerade vi och skapade en hel radda mycket bra målchanser och där håller jag inte alls med assisterande tränare Jesper Jäger som på presskonferensen efter matchen tyckte att vi kom tillbaka i matchen de sista minuterna av perioden. Tyckte vi tryckte på bra, hade fem riktigt bra lägen och 10-3 i skott efter 11:26. Tyvärr måste vi upp i kvalité i avsluten. Många såg ut som rena plockpotatis för Gasper Kroselj i AIK-målet.

Sen kom AIK igen, främst genom ett bra PP där man skakade fram två stolpskott, varav det sista var vid öppet mål. Där hade vi flyt helt klart.

Alltid intressant det här med likheter mellan spelare. Kika på den här bilden och ni som såg matchen, tänkte ni på samma sak?

20161104_192533

AIK:s nr 4 Nicklas Sjölund är ju en direkt kopia av vår Niklas Pavel. Höga byxor, en något upprätt åkstil. Sen kan väl bara AIK-spelarna sätta spiken i kistan om han under spelet skrattar lika mycket som vår Pavel?

Det är sen gammalt att det är legalt att skälla på domaren i hockeyn, lite som en ”hjälp till självhjälp” och matchens domare Peter Lyth gör det inte speciellt svårt att leva ut. Tyckte dock att han skötte sig med sina mått mätt och med hockeyförbundets godkännande, rätt bra. Tills vi tänkte den tanken för då rämnade allt!

DOCK, före det så gillade jag när han tvingade AIK:s nr 34 Michael Lindqvist att be Adam Werner om ursäkt efter att han sprutat snö i ansiktet på Werner. Sen tog Niklas Pavel tag i Lindqvist och jag önskar jag fick veta vad Niklas sa? Vet vad han sagt tidigare till spelare som inte agerat som han velat…

Träffade Jimmy Blixt innan matchen och han älskar Niklas Pavel, men hoppas att han jobbar bort sina kyckling slagsmål..

Vi fick ju en drömstart av den andra perioden då Jesper Thörnberg styrde in Stefan Andersson myra redan efter 1:12. Bra trafik av Lucas Sandström framför mål. Där kändes det som att vi verkligen tog kommandot om matchen och därför kom AIK:s reducering, bara 2:43 senare, som en blixt från klar himmel och Jonas Almtorps skott är dels ett riktigt dåligt avslut från honom, men ett än värre agerande från vår trygge Adam Werner. Det skottet ska ALDRIG få gå in, men det sväljer vi en dag som denna då det blev seger. Redan här tänkte jag att vi inte kan spela på en annan ledning än en enmålsledning. Vi måste liksom ställa till det för oss även när vi spelar bra. Fram tills det skottet var det totaldominans av Löven.

Green Devils jobbade dock bra här och sjöng fram Adam Werner till en fortsatt stabil insats.

Sen fick vi sätta 3-1 bara 2.49 efter den snöpliga baklängesmålet och det kändes väl nästan regisserat när exAIK:aren Marcus ”Messy” Jonsson fick sätta den som skulle bli den matchavgörande målet? Viktigt att AIK i det här läget inte hann bygga på sitt reduceringsmål.

Sen hände något som man inte vill se i en hockeyarena. En puck som hamnar med hög fart upp på läktaren och olyckligt träffar en åskådare, inte alls långt ifrån oss. Pucken tog olyckligt i pannan på en kvinna med ymnigt blodvite som följd, men via mycket snabbt agerande av Björklövens General Manager Joakim Fagervall som satt alldeles bakom, kunde via en ispåse från Lövenbåset stoppa blodflödet. Noterbart är även att spelaren Nicklas Johansson greppade hela händelsen från båset och påkallade vård omedelbart.

20161104_200603

GM Joakim Fagervall tar i mitten om hand om den skadade åskådaren. Foto:Lövenbloggaren

Livet består av straka kontraster. Nu ska jag passa på att hylla AIK:s tröjor. Otaliga är de matchtröjor som valsar omkring i HockeyAllsvenskan likt tuggummipaket, men i den ligan spelar inte AIK. Tre diskreta reklamloggor i svart på framsidan, en liten på höger arm och INGET på baksidan, allt integrerat! Så rena tröjor som bara Brynäs kan toppa. Kärlek!

Marcus ”Messy” Jonsson sa i hemsidans intervju inför matchen att han skulle försöka fixa en tackling mot ståplats H och vete fan om han inte fixade en i den andra perioden? Vad säger ni?

Sen utgick Tobias Hage. Otäckt med spelare i smärta, men hur allvarligt var det egentligen?

Sambon sa en bit in i den tredje perioden att Lyth inte varit farligt dålig och knappt hade hennes ord lämnad munnen förrän vi såg pipan singla över sargen. Rena och skära överfall förbiseddes och det är bara att inse: Hockeyallsvenskan och förbundet har fortsatta domarproblem.

froden

Sen tillåts AIK reducera genom alltid farlige Jesper Frödén, men ska han verkligen ens få en hyfsat målchans när han kommer själv mot tre löv? Ska man ur den här situationen verkligen kunna ska ett en mot en läge? Borde inte Johansson, Pavel och Fredriksson tuggat i sig Frödén och spottat ut honom som en form av reklamlöst roadkill? Tyck till…

I och med etta blev det oliiidligt spännade men vi redde ut stormen och tog en ny skön trepoängare. Bra så. Nu inväntar vi bara domen för Tobias Hage.

Jo btw, passade på att bygga på samlingen av matchtröjor. Köpte ju två senast mot Oskarshamn och nu hittade jag en modell jag inte hade tidigare.

20161104_234139

Jörgen Hermanssons tröja från 2005/06. Smakar hallonbåt!

Twitterkontot smålandälskarlöven önskade en djuplodande analys:

smaland

Det jag kan ge i form av en analys av det vi sett av Björklöven på sistone är att man jobbat på enkelheten och att minimera misstagen. Tidigare var allting väldigt detaljstyrt i absurdum. Det är det inte nu och framförallt… nu finns harmonin i laget som Marcus Åkerblom och Jesper Jäger skapat. Det fanns inte under de 57 matcherna innan förändringen. Nu börjar vi skymta kreativiteten och den fria viljan under ansvar och jag tror bara et här är toppen av isberget. OM vi ska vara ärlig? Titta på SHL och vilken kvalité hockeyallsvenskan håller i år. Finns det någon bättre möjlighet än att ta sig upp i år? VD Vad väntar vi på? Jämför med tidigare år och fundera…

7 thoughts on “Reflektioner efter AIK

 • 5 november, 2016 kl. 11:06
  Permalänk

  Är det Lisa Miskovsky man ser en skymt av?

  Svar
 • 5 november, 2016 kl. 11:18
  Permalänk

  Ja till alla som säger att de skulle gå vänt med Tommy också. JA! Förmodligen skulle de kommit nån vinst här och där. Men vi skulle ALDRIG tagit 23 poäng på 11 matcher med honom. Att någon skulle kunna leda laget som va skräddarsytt efter hans spelidé till de vi ser nu trodde jag aldrig.
  Märks tydligt att vinnarskallen Jäger själv hade på isen, nu kommit in i båset och följer med spelarna ut på isen! Härligt!

  Svar
 • 5 november, 2016 kl. 11:44
  Permalänk

  Ja det är så underbart att se löven just nu.
  Kommer att bli upp och ner säkert men laget är jäkligt bra i grund o botten så det blir spännande att se framöver var det här landar.

  Svar
 • 5 november, 2016 kl. 15:06
  Permalänk

  Hoppet om en spannande sasong lever ju nu kanns det men fortfarande saknas val atminstone EN snajper och kanske en ny 2e keeper tex pa lan fran SHL for att man kanner hopp om Play Off osv. Men visst bara vi slipper kvala mot DIV 1 lag ar det redan skont. Da kan man i lugn o ro bygga infor en ny sasong som da MASTE vara med mal att klattra rejalt i tabellen. Kan man mirakulost fixa nat slags ”helsasongs lanekontrakt” med FBK o Werner vore det nog jakligt bra. Grabben har ju inte ens skagg annu o kan nog bli jakligt bra i framtiden.

  Svar
  • 5 november, 2016 kl. 21:07
   Permalänk

   Jag får ta på mig Löventröjan och åka de 2 milen till löfbergs arena och ta ett snack med Loob angående Werner. Ska nog kunna gå.

   Svar
 • 5 november, 2016 kl. 20:51
  Permalänk

  Är återigen imponerad av div 1 förvärven Linkan och Pavel… De växer in i kostymen för varje match som går. Ibland gör de misstag, men det är OKEJ. Hela serien vet vem de två killarna är. En polis och en poängplockare. Fy faeeen vad bra.

  Just nu när löven lirar som de gör (små missat gör varenda kille) är man lyckligt lottad.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: