Reflektioner efter AIK

Tredje raka förlusten och nu börjar det vara lite jobbigt att vara lövare. Jo, jag vet att Oskarshamn inledde fjolåret med tre raka förluster och slutade trea men jag ser inte riktigt den utvecklingspotentialen i detta Björklöven. Jobbigt att erkänna, men tyvärr. Här kommer fler reflektioner.

Inleder med att citera Tommy Jonsson och det han sa till C More efter matchen:

Aldrig roligt att inleda en säsong med tre raka förluster, men samtidigt är vi onekligen bra, det ser man!

Ja du, Tommy Jonsson…lite självkritik och ödmjukhet inför uppgiften skulle klä dig bättre. Visst speglar inte 1-5 matchen som sådan, men i slutändan är det alltid målen som räknas. Vi släpper återigen in på tog för enkla mål och är på tok för ineffektiva i anfallszon. Visst har vi ett lag som alltid säljer sig dyrt, jobbar för varandra och aldrig ger upp, MEN mer eller mindre allas farhågor inför säsongen börjar besannas. vem ska leda laget och vem ska leverera mål? Man har notoriskt sagt att ”det finns inom laget”, men min fråga är vem? Samtidigt kan vi inte börja skeppa forwards… OCH backar för i försvaret ser det sannerligen inte tryggt ut heller. Någon tycker Tommy borde gå, men till syvene och sist står vi ju där med samma lag även efter en sådan åtgärd. Vi vinner och förlorar tillsammans.

Vill bara beröra vårt powerplay också. På något sätt får vi inga som helst ytor. Om det bror på att vi kladdar med pucken något så förbannat eller om motståndarna har betydligt större box än vi låter jag vara osagt, men vårt PP är allt annat än ett hot just nu. En detalj som är helt oförklarligt är när vår förstalina har Högberg i slottet när pucken är på vänsterkanten och Murphy i slottet vid spel från högerkanten. Ett skolboksexempel hur man minskar sina egna möjligheter till direktskott.

Ser man sen vårt boxplay så har vi oerhört liten box som ger motståndaren väldigt mycket ytor att enkelt få runt pucken och då sitter ju puckarna till slut, framförallt när vi är så veka framför eget mål. Nä, finns mycket att jobba på enligt min syn att se på det.

Nä, på något sätt får vi hoppas att allt studsar vår väg på fredag och att vi kan glömma den här inledningen illa kvickt.

Mer reflektioner blir det inte från min sida, men vi tar gärna emot era åsikter och reflektioner från matchen i form av kommentarer.

14 thoughts on “Reflektioner efter AIK

 • 21 september, 2016 kl. 07:28
  Permalänk

  Så jävla less på både Åkerblom å Jonsson. Om nu löven varit så jävla bra i en säsong och 3 matcher borde vi väl lira i SHL.

  Svar
 • 21 september, 2016 kl. 07:35
  Permalänk

  Rätt så trött nu på alla förluster, sitter väl i ochså sen i vintras.
  Skulle ju bli en nystart men de känns som vi backar med årets start.
  Förlust nu på fredag ..inte bra för tränare!!
  Spelet är inte mycket att hurra över, och behövs nåt mer homogent tänk över hela banan som de ser ut nu så är de mest haffsigt , div1 spel mestedels.
  Huvva

  Svar
 • 21 september, 2016 kl. 07:48
  Permalänk

  Vårat köra Löven blir ju så lååååååååååångt lag.
  Vi sprider ju ut oss på banan
  Om nu inte Tommy har nån ny taktik i bakfickan så måste spelarna ta ett möte igen och börja spela mycket smartare

  Svar
 • 21 september, 2016 kl. 08:58
  Permalänk

  Ja inte blev man upplyft av spelet igår och visst blir man förbryllad när man som efter förra matchen tycker att försvaret är bra. Nu har vi släppt in 13 mål på 3 matcher, mer än 4 i snitt. Att man sedan rycker man ska ha tålamod med spelare som inte spelat seniorhockey eller spelat div 1. Man har 15 nya? spelare. Klart att det inte håller! men det är tydligen så man vill ha det från ledning. Nu har man valt sjävla och tiden kommer utvisa. Problemet kommer bli dock att publiken kommer svika vid uteblivna resultat och därmed intäkterna. Klart oroande och tålamodet kommer inte vara långvarigt från fansen

  Svar
 • 21 september, 2016 kl. 09:10
  Permalänk

  Yttra ta yttra, backa ta backa å centrn rotera, fungerar inte det så spelar vi som vanligt..

  Svar
 • 21 september, 2016 kl. 09:20
  Permalänk

  Ja hur kan det ha blivit så dålig stämning nu? Jag menar, dom lata ointresserade spelarna Palmebjörk, Qvist, Lindskoug m fl är ju borta nu. Men det är klart, vi slog ju Modo på försäsongen så det här ordnar upp sig snart. Otur att bli lottad mot topplagen i serieupptakten. Det är bara att jobba hårt…

  Svar
 • 21 september, 2016 kl. 09:46
  Permalänk

  Enda pumpen och den va illa nog, va förlusten mor Tingsryd. Att den här löven – upplagan skulle slå AIK eller Oskarshamn borta trodde ( hur mycket optimist jag än är) inte på. Nu måste man dock slå Södertälje annars kan det bli riktigt jobbigt.

  Svar
 • 21 september, 2016 kl. 11:09
  Permalänk

  Jag förstår allas uppgivenhet! tycker dock känslan är bättre nu än förra året då vi vann i början men spelade som krattor. panthern spelade ut oss på hemmaplan. ingen speed, inget spel, ingenting (förutom effektivitet) men den tog ju slut efter några matcher.
  självklart ska TJ skeppas om vi ligger sist efter 10 omgångar men jag ser ändå positivt på framtiden!

  Svar
 • 21 september, 2016 kl. 12:22
  Permalänk

  Att sparka tränaren är ej lönsamt rent penningmässigt men kan löna sig på poängsidan konstaterar DN som gått igenom hur det gått för klubbar som sparkat fotbollstränare. Nåt att tänka på för Björklöven?

  Svar
 • 21 september, 2016 kl. 14:13
  Permalänk

  Valdigt tidigt annu men inte mycket kanns bra nu. Man skjuter mycket men satter, ifransett mot Taif, inte manga puckar. Motstandare far enkla mal. Same old same old kanns det som nu. Och ni som sett allt, hur ser malvakterna ut ? Vet att man inte kan bedomma mycket efter 3 matcher men just nu ar ju vara keepers klart samst i hela ligan i save %. Skjuter andra lag sa mycket battre ? Eller har de slappt in puckar lite val enkelt ? Detta lag precis som i fjolaret verkar ju behova en superkeeper for att ha en bra chans o ta poang.

  Svar
 • 21 september, 2016 kl. 15:26
  Permalänk

  Öhman och Messy har ju båda starka röster i o utanför omklädningsrummet. Borde inte de steppa upp o tala om för Guden TJ att hans skit fungerar icke o vi vägrar att förlora på det här sättet?
  Gör om o hoppas på bättre resultat, stark defensiv o kontra rakt på mål

  Svar
 • 22 september, 2016 kl. 11:55
  Permalänk

  Ja hur någon kan vara förvånad över denna säsongsupptakt är väl mest förvånande? Hur DJ kunde bli sportchef och haft/har så stort förtroende är väl mest mystiskt.

  Lindquist & Hage ser lovande ut på den positiva sidan. Kim är borta och Öhman är inte längre Öhman och Jon köptes ut. Ottoson som nog var tänkt ”lyfta” har inte visat nåt.

  Sandström&Thörnberg är lika div1 som vanligt … men tycks uppskattade av CMore s gamla helidiot Lückner som verkligen är den som borde få sparken 😉

  Svar
 • 22 september, 2016 kl. 14:08
  Permalänk

  De tre första matcherna var mot topplag, visst. Men Södertälje har vunnit 2/3 så här långt, båda vinsterna mot de topplag (AIK och Tingsryd) som vi torskat mot. Deras förlust var mot Västervik som är vår nästa motståndare efter Södertälje. Serien är, bortsett från björklövens spel, mycket jämn och att björklövens spel är otroligt lättläst lär inte göra våra chanser bättre, Waltin är bättre än så.

  Jag tänker sätta mina pengar på ytterligare två raka lövenförluster. Det ger i alla fall nå ljus i mörkret att vinna tillbaka kosingen för biljetter och Cmore.

  Svar
 • 23 september, 2016 kl. 01:51
  Permalänk

  Asså,!
  Snacka om kass start! Faktum är att det inte längre går att ljuga för sponsorer, fans eller föräldrar och juniorspelare i föreningen! Det är rakt igenom en genomusel sportslig planering av sportchef och sportsligt medansvariga! Ingen står ut längre i denna soppa, man skäms så jävla mycket att behövs vara lövare i hjärtat, in med Fagervall och ut med övriga inklusive sportchefen som har värvat totalt fel gång på gång. Avsluta sen skiten med att ge Jäger mandat att en gång för alltid rensa upp även i junior och ungdomslagen, det är en praktskandal hur dåligt allt är i vårt lag!
  SHL nås bara genom att satsa på råtalanger och bygga långsiktigt samt värva in framtidens stjärnor! Lär av historien någon jävla gång, skit in blir skit ut!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: