Reflektioner efter AIK

Ytterligare en match med kniven på strupen och efter gårdagens insats, som var huvudlös, står vi nu smått huvudlösa och får väl börja drömma om nästa säsong…eller? Här kommer fler reflektioner.

Megazone

21324354244_8f2af3d45b_b

Björklöven föll tungt mot AIK. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Bloggkollegan var i sina tankar efter matchen inne på att vi inte kunde rida vidare på vågen och stanna kvar på vinnarspåret igen efter vinsten senast mot Vita Hästen. I mina ögon består ett spår av två rälsar och med andra ord krävs minst två segrar för att rida på en våg. Vi har hela säsongen på sin höjd nått ut till ett par bränningar, men det är också allt. Visst är det fyra matcher kvar och som dödstörstige tigger om vatten så tror man ju att vi kan fixa det, eller hur? Vi tar de spekulationerna längst ned. Först matchen.

Vi tog oss till anfallszon omedelbart. Fick teg, vann den och hade skott på mål innan nio sekunder var spelat och jag tänkte ”fy fan, idag är vi god damn it på gång!” 17 sekunder senare gör AIK 1-0. Lite Löven av i dag.

Tränare Tommy Jonsson sa efter matchen till VK att en av orsakerna till slutresultatet var att man snabbt hamnade i underläge, vilket gjorde att man snabbt tappade huvudet och strukturen i sitt spel. Jo, förvisso efter 26 sekunder, men efter 5.03 kvitterade vi, så den ursäkten köper jag inte ens för en minikina. 2-1 kom efter åtta minuter och det är inte i någon arena snabbt. Fullt normalt att ligga under efter första tio i en bortamatch, så släng bort de ursäkterna! 8.27 in i matchen står i realiteten 0-0! ”Tappar tålamodet”…”går ifrån vårt sätt att spela” efter 1-0 trots att vi får 1-1 senare? ”Vill kanske för mycket?” är en annan klyscha han plockade fram. Det handlar om att värdera varje situation och överarbetar du varje situation så får det konsekvenser…som vid 2-1 målet där Pär Edblom krockade med Dennis Persson som gav Michael Lindqvist ett friläge som han kliniskt satte i mål. Kanske inte ett taktiskt misstag, men när en spelare krockar med en annan så är något fel.

Han fortsatte med att förklara att man vet att AIK ställde om väldigt snabbt och ändå är det det som sker gång efter gång med exempelvis nio frilägen innan Kevin Lindskoug får nog halvvägs in i matchen!

Han pratade om att vi drog på oss väldigt många kontringar. Det har vi gjort hela säsongen. Har man inte videogranskat våra tidigare matcher och varför vi tappat folk hela tiden? Om det är att så att vi har bristfällig kvalité i uppbyggnadsfasen i spelet måste man efter 46 omgångar för banne mig fattat att spelarna i så fall inte har den kunskapen och då bara jobba för att få en ”ledig spelare” som lag skeppa pucken in i zon.

Tommy pratade om att analysera den här matchen, men det måste väl ha skett efter varje match om ännu ser vi ingen bättring? En och annan liten topp under säsongen,men helheten? Var brister det? I tränarnas analysering eller spelarnas kunskap? Nu är vi vid vägs ende och vart står vi? Vi har hört samma förklaringar och ursäkter sen omgång 30. Einstein sa en gång att definitionen av en idiot var att göra samma sak om och omigen och förvänta olika resultat. Vete fan om vi inte börjar närma oss den definitionen?

Hårda ord och allt efter en ynka intervju efter 2-7 mor AIK, men vad tycker ni som läsare?

Vill liksom inte ens gå in på betyg för enskilda spelare. Vad hjälper det liksom? Det är helheten som ger resultat, sällan den enskilda insatsen… ge oss din syn på matchen och typ..annat…

HÄR kan ni se highlights från pinsamheterna.

Megazone

12 thoughts on “Reflektioner efter AIK

 • 21 februari, 2016 kl. 09:51
  Permalänk

  Gillar bloggen för att ni vågar säga att Tommy Jonsson är en idiot för det är dagens sanning, karln är det mest pinsamma jag sett på länge. Daniel Johansson har verkligen visat vilken tillgång han kommer bli i Björklöven med sina framgångsrika beslut ”Tommy är rätt man” ”vi ska ta oss till play off” ”inget lag går upp i shl i november”, Bara jävla ren okunskap ur den truten.
  Sen så felar ungefär 99% av laget också t.ex. Kevin Lindskoug som är för jävla dålig stundtals, måste vara Sveriges sämsta straff målvakt….. Fattar inte hur man kan släppa in 55% måste vara nått slags rekord. Lägg den bara mellan benen går den in, skjut högt så går den in…. Men vilka skott tar han då? Han kan glömma shl direkt.

  Svar
 • 21 februari, 2016 kl. 10:15
  Permalänk

  Gick ifrån hästmatchen med en positiv känsla. Det kändes som att laget hade tagit sig samman och fått ihop ett grundspel. Sedan en fullständig förnedring. Återigen så otroligt dåliga. När man ser highlights så känner man: det här har jag sett hur många gånger som helst. Samma typ av baklängesmål…… Jag hoppas verkligen att det görs en ärlig analys av säsongen och att den kommuniceras ut.
  Känns faktiskt skönt att det snart är slut.
  Samtidigt som man redan nu börjar oroa sig för nästa år.
  Förmodligen ska ny tränare rekryteras, ny gm, nya spelare i massor. Risken är väl att inget är klart innan midsommar.
  Glöm kontinuitet.

  Svar
  • 21 februari, 2016 kl. 10:17
   Permalänk

   Och kanske nog så mycket, hur ska föreningen bli trovärdig igen?

   Svar
 • 21 februari, 2016 kl. 10:26
  Permalänk

  Jag blir också bekymrad när jag hör Tommys analys.

  ALLA ser att Löven går bort sig med 3 spelare varje gång motståndarna ställer om.
  Slutsats1: Löven måste spela med djup i anfallsspelet. Det enklaste är att centrarna spelar mer defensivt!
  Slutsats2: När motståndarna vinner pucken och ställer om så måste ALLA spelare jobba hem. I Marklunds är det spöstraff på den forward som inte jobbar 110% defensivt. En forward som inte jobbar defensivt spelar inte!

  I egen zon ska Löven, som jag förstått det, spela med överbelastning och sätta press på motståndarna. Ett villkor för press-spel är att alla spelarna tar sin roll. Tyvärr verkar inte vissa klara av detta. Att glida in i situationen peta med klubban håller inte någon dag i veckan.
  Slutsats3: Ta det defensiva jobbet på allvar! Prata igenom rollerna igen! Jobba hårdare!
  Slutsats4: Håll ihop femmorna så att man spelar med samma backpar bakom en bestämd kedja. Använd fjärdekedjan för att avlasta någon gång ibland.

  Löven har släppt in 15 mål de senaste 3 matcherna.
  2 straffar och 13 spelmål.
  8st av dessa har kommit i spel 5-5 och 5st i BP.

  Av de 13 mål som släppts in så har
  Stefan Andersson varit inne på 5+2=7 mål
  Dennis Persson 4+2=6
  Tommy Wargh 2+1=3 (2matcher)
  Rasmus Edström 2+1=3 (1match)
  Rasmus Bengtsson 1+2=3
  Jonas Emmerdahl 1+1=2
  Emil Wikström 0+2=2
  Kalle Ekelund 1+0=1

  Slutsats5: Backparet #57 (och #40) ska inte spela så mycket, framförallt inte i egen zon. #57 har under säsongen varit inne på 49 mål bakåt i spel 5-5 överlägset flest i hela serien och har -19 i plus/minus.

  Svar
 • 21 februari, 2016 kl. 11:18
  Permalänk

  Ja Andersson har varit heeeelt bedrövlig i år. Han missar ju 9/10 skott på mål också.

  Svar
 • 21 februari, 2016 kl. 11:52
  Permalänk

  Kan inte alla bara fatta att spelarna gör allt dom kan för att tränarna inte ska få stanna…
  Blir tränarna kvar får klubben värva ett helt nytt lag. Då drar alla utan kontrakt…

  Svar
  • 21 februari, 2016 kl. 12:29
   Permalänk

   Jag vet att även spelare med kontrakt har bett sina agenter att försöka hitta en klubb som är beredda att lösa dem från sitt kontrakt med Löven….

   Svar
 • 21 februari, 2016 kl. 12:10
  Permalänk

  Jag är seriöst allvarligt orolig om TJ blir kvar. Då kommer alla spelare dra och vi kommer ha sanslöst svårt att locka till oss nya. För att inte snacka om sponsorer och publik som kommer att minska med all säkerhet. Det absolut viktigaste är nu att han försvinner och att Jon återkommer så vi får in hjärta i laget. Sen så bryr jag mig inte om att vissa av er påpekar att han gjort en slät figur i år, jag vet vad han kan och det räcker. Agera för faan.

  Svar
  • 21 februari, 2016 kl. 12:38
   Permalänk

   Håller med dig. Löven borde redan nu gå ut och meddela att man kommer att anställa en ny tränare till nästa år så att spelarna blir tryggare och kan prestera de sista matcherna. Just nu tänker de flesta på var de ska spela nästa år istället för att göra ett bra avslut på årets serie. Trist, men sant.
   Vet också sponsorer som inte kommer att bidra till TJ’s lön om han skulle bli kvar till nästa säsong.

   Svar
   • 21 februari, 2016 kl. 12:44
    Permalänk

    Man får ju innerligt hoppas att klubben redan bestämt att sparka TJ fast man inte gått ut med det även om jag inte tror det.

    Svar
 • 21 februari, 2016 kl. 13:11
  Permalänk

  Det är ett måste att han ska bort T.j.
  Noll förtroende.

  Svar
 • 21 februari, 2016 kl. 13:14
  Permalänk

  Inte i faan sparkas Tommy!!
  Han har vårt fulla förtroende får vi nog höra snart
  Enligt vad jag hört (rykten) ska den nya GM vara nån som
  kan sätta Tommy på plats och ändra hans coachande.
  Men hur i h-vete ska det gå till!!!
  Nä UT MED TOMMY annars är vårt kära Löven ett minne blott

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: