Reflektioner efter AIK

Nära ny setvinst, men det slutade vid en 5-2 seger borta mot AIK och det får vi nog vara ganska nöjda med. Här kommer fler reflektioner.

Kan inleda med att återkoppla Lövenfanets oro att jinxa. Jo, jag har gjort det ett antal gånger och skyndade upp till vår vintercamping inför matchen för att mötas av att vår förstuga läckte in vatten via taket. Blev en snabb skottning av taket och fixa djuptallrinkar som fick fånga upp det som droppade in. Dock var inte min oro själva läckaget utan att Björklöven skulle följa efter. Så blev det inte. Puh..

Nåväl, det här är ingen match som går till historien som den bästa man sett, om vi då bortser ifrån inledningen. Det gick nog helt enkelt lite för lätt inledningsvis och att få en 2-0 ledning redan efter 2.57 mot ett lag som senast förlorade med 0-8 och sen dess tappat tre av sina toppnamn, då är det lätt att tro att det skulle rulla på, men så blev det ju inte och har man väl slagit av på takten så är det oerhört svårt att ställa om igen.

Matchen då? Ja, vi fick ju som sagt en drömstart med 0-1 redan efter 59 sekunder då Tyler Vesel styrde in Teemu Eronens skott från blå och det följdes upp med 0-2 efter mindre än tre minuter då J.T Brown snappade upp en puck som han snärtade i krysset och då där precis mitt i krysset så pucken bara studsar ut igen. Det är klass! Det var sjätte matchen i rad som J.T. gjorde poäng. Han har gåt och blivit en personlig favorit, inte bara för sina mål och poäng utan för sitt arbete över hela isen. Han gör aldrig ett misstag. Grymt allsidig spelare.

Sen började AIK äta sig in i matchen och vi fick mer och mer förlita oss på defensiven och Kevin Poulin, men det skulle dröja till 15.50 innan AIK kunde få in en puck i lövenkassen. Trots 1-2 och 8-10 i skott var det mycket AIK, men vi höll dem på utsidan och de lägen de fick kunde Kevin till största del avstyra.

Det blev än mer AIK i den andra perioden, trots att vi fick inleda perioden i powerplay, men vårt PP denna dag var inget man ringer hem om. En fundering där. Varför väljer man Sebastian Selin som skytt i PP2 istället för William Eriksson? Det är för mig en gåta. Sebbe har många uppsidor, men direktskottet har gått mig förbi.

Vi skapade också ett bra läge via Axel Ottosson som jag var säker på att han fick in pucken vid bortre stolpen, men den smet utanför.

Vi städade av nåt PK också och precis när jag sa att Alex Hutchings varit väldigt osynlig fixade han fram en utvisning och på det PP:t var han ytterst nära att få in pucken, men en strålande räddning av Endre förhindrade det. Då magiskt framspelad av Alexander Deilert.

Annars var det som sagt mycket AIK och utan Kevin Poulin hade det där kunnat bli en annan match, men mitt i AIK-pressen kontrade vi och Francis Perron kunde hänga 1-3. Hörde jag ÄNTLIGEN från Gert Fylking? Inte någonschtans rättvist i det läget, men tröstade mig med att minnas hemmamötet där vi spelade i AIK:s zon hela matchen och förlorade med 3-4. Jing och Jang ni vet. Allt jämnar ut sig.

I den tredje perioden hade AIK ett skott i ribban och några halvbra chanser, men vi höll dem på utsidan och lät Kevin fixa resten. Sen klev Alexander Deilert fram och gjorde sitt tredje mål mot AIK den här säsongen till 1-4 och punkterade matchen. Inte direkt rättvist i det läget, men det går ut på att göra mål. Ett klassiskt skott i gubbhörnet och har Deilert inte korats till Gubbhörnets mästare bör han nog snart göra det. Målet innebar också att han nu är ensam på tronen av poängligan för backar i den moderna hockeyallsvenska historien (dvs från 2005) med 207 poäng! Grattis Dellan!

Sen fick Deilert se AIK reducera till 2-4 efter 17.19 när han själv satt utvisad och AIK plockat målvakten, vilket man redan gjorde med sex minuter kvar av matchen! Tummen upp till Anton Blomqvist till det draget. Friskt vågat. Ingen minns en fegis.

Sen fortsatte AIK med sex man och vid ett tillfälle såg Kevin Poulin sugen ut att försöka göra mål, men fick lite tidsbrist och valde att blockera.

Om Alexander Deilert är gubbhörnets okrönte konung är Alexander Wiklund den tomma kassens överman. Med sitt 2-5 mål satte han sitt fjärde mål i tom kasse i år. Vi har totalt satt sex baljor i tom kasse och utöver Wikens så har även Norbe (Hästen) och Vesel (Timrå) hitta av det tillspillogivna 2,23 kvadratmeter stora målet.

Vi tar med oss en helt ok insats, en bra dag på jobbet, vi hittar ett sätt att vinna, vi tog kommandot, bra defensiv där vi höll AIK på utsida, vi var återigen väldigt effektiva, gör psykologiska mål och tog tre poäng. Känns tryggt.

Avslutar med några hyllningar. Alexander Deilert har redan fått sin. Fredric Andersson gjorde sin 400:e match i hockeyallsvenskan och firade det med att vinna 70,59 % av sina tekningar. Grymt i det tysta!

Avslutar med det bästa. Idag fyllde Staffan, matrialaren som jobbar helt ideellt 70 år! Stort grattis Staffan och jag vet att den bästa presenten är tre poäng! Hatten av för en kanongubbe!

Era reflektioner efter 5-2 på Hovet? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

4 thoughts on “Reflektioner efter AIK

 • 26 februari, 2021 kl. 23:16
  Permalänk

  Nja..Årets upplaga av Gnaget passar Löven illa.Nu blev det 3 pinnar.Men inte i närheten av att vara rättvist.
  Såg matchen mot Kristianstad i går.I den matchen inte tillnärmelsevis så många pass på skridskorna som i kväll.Men,mycket starkt att vinna ändå.
  Tänk även på att dom blev av med Cronholm ochså. Han måste ha loggat 24-25 min mot Timrå.
  Blir intressant att se hur laget får till det mentalt till imorgon. Då vankas Almtuna,som även passar Löven illa.
  Undrar om Mantler får stå?

  Svar
  • 27 februari, 2021 kl. 00:27
   Permalänk

   ? Löven var det bättre laget i 1a perioden bortsett från sista 5-6 min på slutet när AIK reducerat, men vi höll dom på utsidan väldigt bra.

   I andra fortsatte AIK att åka mer skridskor men återigen så försvarade vi bra och höll dom på utsidan samt att Kevin storspelade när det behövdes. Sen gäller det att sätta lägena och det gjorde Löven ikväll.. lägg till att Manberg hade 2 kanonchanser att hänga 2 kassar.

   Löven fortsatte spela solit försvarsspel hela 3dje och låg rätt över hela banan, vi bjöd sällan på omställningslägen eller kontringar och tog tillvara på chanserna som skapades.
   Så denna seger var inte orättvis, den var 100% rättvis!

   Du måste sätt en helt annan match än mig.

   Svar
   • 27 februari, 2021 kl. 12:45
    Permalänk

    Ja,rättvis i den mån av gjorda mål.
    Men,den matchen jag såg,så räddade Poulin Löven många ggr.
    Men,räknar man närkamper,vilja att åka skridskor,så anser jag Aik var bättre.
    Men,du har ju rätt i att det är ju målen som räknas,trots allt.

    Svar
 • 27 februari, 2021 kl. 00:00
  Permalänk

  Seger men inte mycket mer, Tycker AIK var värd en pinne, bara tur att löven klarade av alla boxplay. AIK spelade runt och hade lite otur bara, Löven pp är ju katastrof, till och med egen utvisning i anfallszon, grymt slarvigt. Duger inte i en förväntad final…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: