Reflektioner efter AIK

Ytterligare en insats där känslan är att ”Den här borde vi vunnit” men lika fullt gör vi det inte. Vi har nu bara 13 matcher kvar tills knappen ska kunna tryckas ned och allt ska klaffa, men frågan är om det verkligen kommer göra det? Här kommer fler reflektioner.

Hedersamma förluster eller vad man nu vill benämna insatsen mot AIK som är liksom detsamma. Likt insatsen mot Tingsryd gör vi en klart godkänd insats men kammar likt förbannat noll när vi summerar matchen. Visst kan vi skylla på skador, för långsamt pucktempo i PP eller ineffektivitet men när säsongen väl summeras ges inga handikapp till mest skadadedrabbade lag, laget med det uslaste PP:t eller mest skott i block eller utanför. Det handlar om att vinna matcher.

Ifjol och i inledningen av den här säsongen hittade vi sätt att vinna matcher. Nu visar vi upp en radda av sätt att förlora och det oroar mig. Jag kände mig rätt trygg när vi nyligt började vinna matcher, men den känslan har i de två senaste matcherna svalnat. Ifjol var vi självklara på banan, inget bekom oss. Vi körde och motståndarna föll. I år är det tvärt om och visst kan alla omständigheter (och gud ska veta att de har varit många) påverka, men är ingen hållbar ursäkt. Ska vi nå klubbens uppsatta mål att nå SHL måste ursäkterna upphöra. Nu måste varje enskild individ gå in i sig själv och rannsaka sig själv. Vill du vinna kan du inte förvänta dig att din lagkamrat löser det. DU måste lösa det.

Du har en chans att spela Björklöven upp i SHL och det är i år.

Matchen förlorade vi med 1-3. Hur det gick till kan du läsa om på andra medier.

Era reflektioner efter 1-3 mot AIK? Skriv av er.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Reflektioner efter AIK

 • 13 februari, 2021 kl. 12:18
  Permalänk

  Har vi tur så överlever vi kvarten men med detta spel o uppträdande där ute, så slutar det tyvärr i semin isåfall. Jag tror att det är för mycket importer. Men vad jag hoppas på att jag har fel. Om man ska se på andra lag t.ex Timrå så tycker jag mig se att det finns en spelidé o linjer I deras spel,som jag saknar i årets Löven. Om inget sker så är tyvärr denna säsong ett stort FIASKO.

  Svar
 • 13 februari, 2021 kl. 13:45
  Permalänk

  Känns som att viljan att vinna varje match saknas hos för många av nyckelspelarna och lagledningen lyckas inte trolla fram den viljan. Lagets oförmåga att göra mål i match efter match förvånar, vi kanske helt enkelt överskattat lagets o de enskilda spelarnas kompetens å det grövsta. Tabellen ljuger inte.

  Svar
  • 13 februari, 2021 kl. 18:21
   Permalänk

   Seriespelet den här säsongen är inget annat än katastrof,
   Spec teams under all kritik. Tror inte Löven överlever kvartsfinal. Nästa säsong är nog PK och Wallson borta samt.mångs av sponsorerna.

   Svar
 • 13 februari, 2021 kl. 16:18
  Permalänk

  Det som jag ser skulle kunna ändra våran trend just nu är väl om publik skulle börja tillåtas på matcher igen, då tror jag grabbarna skulle lyfta sig rejält.

  Svar
 • 13 februari, 2021 kl. 19:06
  Permalänk

  Tror det är störst risk åka redan i kvarten. Stor risk för ännu en match där ”effektiviteten saknades” och motståndarens målis gjorde säsongens eller sitt livs bästa match.
  Överlever vi kvarten är det en ytterst oviss semi då det lär vara ett på pappret sämre lag. Vinner vi den finns dock gott hopp slå Timrå i final.
  Men sättet vi hittar vägar att förlora och en total oförmåga att vilja göra jobbet för att vinna mot andra lag än Timrå gör att risken för respass innan finalen är skrämmande uppenbar.
  Riktigt illa med detta lag!!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: