Reflektioner efter AIK

Ja, vilken match. Bra första, två matchstraff, usel andra, skön avslutning, hjärtsjuk åskådare, Schilkens sista match. Plants skada, gick om Skellefteå i publikligan. Den här matchen hade det mesta. Här kommer fler reflektioner.

Även om det hände mycket i matchen, så var matchen i sig inte mycket man kommer berätta om för barnbarnen i framtiden. Vi gjorde verkligen inte mer än vi behövde och kanske ska vi bara acceptera att det kommer se ut så här i väntan på vad som komma skall. Tror inte många i den glest befolkade Fjällröven tyckte sitt lag liknade ett SHL-lag ikväll heller.

Nåväl, vi inledde kvällen med ett par hyllningar, dels Victor Sandell som av Glenn Hysén fick motta priset som årets supporter, mycket pga. av att han ansvarat för insamlingen supporterspelaren, som så många andra samlat pengar till. Stor eloge till Ståplats H som gav Glenn ett minne han knappast glömmer.

Vi fick även se en avtackning av domare Pierre Schilken som alltså dömde sin sista hockeymatch och det i A3 Arena, samma arena han inledde sin hockeyallsvenska domarkarriär. Snacka om att sluta cirkeln.

Innan jag går in på matchen led jag så innerligt men den knatten som under avslutningen av uppvärmningen tog i för kung och fosterland för ett dragskott, men tappade balansen och istället grenslade stolpen. Fint av Alexander Hellström som tog hand om honom i båset.

Alexander Hellström, en sann medmänniska. Foto: Lövenbloggaren

Matchen då? Ja, vi inledde som förväntat. Bra fart, kreativ anfall, men det skulle krävas ett numerärt överläge för att vi skulle spräcka kvicke Mika Järvinens nolla. Bra press i fem mot tre efter att bl.a. Adam Plant tacklats illa bakom eget mål som gav AIK:s första matchstraff, men man hann bli fem mot fyra innan Alex Hutchings äntligen satte en puck från vänster, framspelad av Alexander Deilert.

Alex Hutchings hittar rätt och gav Björklöven ledningen. Foto: Lucas Norlin.

Här hade vi före det ett grymt tryck i spel fem mot tre och i ett läge förlorade en AIK-spelare klubban vilket gjorde att vi spelare i praktiken 5 mot 2,5, men slarvade bort det på ett dåligt avvägt avslut. Sådana detaljer får vi inte slarva bort. Hitta lugn och utnyttja den klubblösa spelaren. Detaljer!

2-0 skulle också komma och kändes fullt logiskt i det läget av matchen. Fin uppåkning av Alexander Deilert som hittade Fredric Andersson i slottet som kunde hitta nätmaskorna. Målet var Freddans första mål på nio matcher och första poäng på sju. Viktigt.

AIK inledde sen den andra perioden med att dra på sig sitt andra matchstraff då man visade lite eller ingen respekt för målvakt Mattias Pettersson. Dock inget överläge vi kunde utnyttja.

Mattias Pettersson blev illa åtgången, men reste sig och vann. Foto: Lucas Norlin

Här och då trodde nog de gröngula att det här skulle bli a walk in the park som det blev senast när AIK besökte A3 Arena. 8-1 då, men AIK-spelarna ville precis annat. In den andra perioden tog de över och under loppet av 41 sekunder i den andra perioden visad de vad man gör med ett rekordlag om de inte är på tårna. Två mål på mer eller mindre samma sätt. Man hittade en fri kille i slottet och vips var det match igen. Vid det andra krockade Axel Ottosson och Brian Cooper bakom mål vilket gav AIK fri lejd. David Lindqvist och Pontus Andreasson försöker förgäves rädda upp situationen.

Där och då fann jag det ytterst märkligt att vi inte tog en time out, kanske främst att AIK var ytterst när att ta ledningen bara sekunder efter 2-2 målet.

Här funderade jag lite om det Joakim Fagervall pratade om efter senaste matchen, att man dagligen försöker hitta morötter för grabbarna att fortsätta tävla säsongen ut. Här såg de våra ut som svullna kaniner som fått för många morötter. Inte alls intresserade att de det där lilla extra som krävs för att vinna i hockeyallsvenskan. ingen energi eller intensitet alls.

Under pausen till en tredje perioden blev det aktivitet i pausgången under de röda stolarna. En äldre man segnade ihop med befarade hjärtproblem och det tog lång tid, nästan hela pausen innan en ambulans var på plats och kunde ta hand om mannen. Måtte det gått bra för honom.

Det snackas om att man hade ett bra snack inför den tredje perioden och även om det kanske inte gav frukt som mot Tingsryd upplevde jag i den tredje perioden att Björklövenspelarna försökte få igång den strömbrytare man slagit av tidigt i den andra perioden, men vän av ordning vet att det inte är det lättaste. Man gjord ett tappert försök och med 1.20 kvar av matchen gav det resultat. Brian Cooper bar puck och serverade Olle Liss som kunde avgöra matchen.

Hade för övrigt trevligt sällskap matchen igenom.

Spion på plats? Foto: Lövenbloggaren

Som sagt, en match som hade det mesta, ingredienser som gett en maträtt som smakat…ja, det vete tusan, men tre poäng, ett bra steg mot svenska rekord och kanske främst, vi gick i topp i den Västerbottniska publikligan.

Era reflektioner efter möte med det riktiga AIK? Skriv en kommentar..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

2 thoughts on “Reflektioner efter AIK

 • 22 februari, 2020 kl. 09:22
  Permalänk

  3 poäng var det enda bra med denna match. Önskar verkligen att man slår äckliga äffbekås rekord på 118 poäng. Skulle vara ofattbart skönt som lövare här nere i Värmlandsskogarna.

  Svar
 • 22 februari, 2020 kl. 11:05
  Permalänk

  Fagervall pratar om att fortsätta tävla i matcherna jag tycker att även ledarna måste visa detta, ställ av spelare som inte vill tävla visa att vi menar allvar. Lite rädd att vi kommer in i kval med känslan att det löser sig

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: