Reflektioner efter AIK

En grym andraperiod, styrka i målskyttet och en rakt igenom trevlig lördagskväll. Här kommer fler reflektioner.

Innan matchen träffade vi på avstängde Alexander Deilert som skrev autografer i souvenirshopen. Han är alltid lika tillmötesgående och såg samtidigt att en fotograf var i närheten. Trodde dock aldrig att han filmade. Sonen blev dock väldigt nöjd med mötet och autografen på handsken.

Deilert ska vara nöjd att han bara fick skriva autografer för när William Quist var avstängd fick han ju istället ställa upp i reklamsyfte och det för gratiskondomer.nu. Läs om det HÄR.

Medan vi stod i shopen och småpratade med Deilert om ditt och datt dök VD Anders Blomberg upp med ett gäng Söderlövare från Linköping som inte sett löven live i Umeå sen 1984 och det visade sig att man gav dessa en guidat tur likt den Tora från Vita Hästen fick senast. Ett tag senare var de i spelarbåset och hälsade på tränarstaben m.m. Mycket snyggt gjort att Björklöven.

Under uppvärmningen noterade jag att Tyler Vesel helt plötsligt odlat en grym mustasch. Kedjekompisen Alex Hutchings har ju redan en snorbroms som heter duga och det är kanske ut att tredje benet Justin Crandall ser mer slätrakad ut för att balansera upp det lite? Annars är ju hockeyn i november en orgie i 80-tals utseenden, eller hur?

Inför matchen hade man ett par ceremonier och hyllningen av Umeå FC var härlig. Otrolig insats av dom som verkligen är värd att lyftas och det är Umeåklubbarna bra på, att ge varandra cred för insatser i respektive sport. Hatten av. Sen fick vi då Fredrik Weigel presterad och så även stjärnförvärvet Zach Palmquist och lite blygt steg ut på isen iförd tröja nr 74 som blir numret han kommer spela i. Sen var det lite coolt att den unge nr 8 bland knapparna hade pappa Erik ”Serben” Wikström som favoritspelare. Ska inte spekulera när i tonåren pappa la av med spelandet, men stort. 🙂

Matchen då? Ja, vi fick se en riktigt jämn förstaperiod som gick lite på poäng till AIK, lite tack vare ett powerplay mer. Annars minns jag väl bäst när Joe Cannata plockade ned ett nedlägg från AIK som la ut pucken och skickade en passning på bortre blå. Hyfsat spelsinne på den killen.

Man passade ju på att lyfta att Joakim Fagervall gjorde sin 300:e match som Björklöventränare och det är ju stort. Grattis Jocke!

AIK drog ju på sig en utvisning med sekunder kvar av den första perioden och när man tidigt i den andra perioden drog på sig en ny utvisning var Björklöven inte sen att utnyttja överläget. Det tog bra 15 sekunder i spel fem mot tre så bombade Fredric Andersson in ledningsmålet som mer eller mindre öppnade alla fördämningar. Bra skymt av Tyler Vesel framför mål. När perioden var över var också matchen detsamma sedan länge. Alex Hutchings satte tvåan och som var ett mål som krävde videogranskning, men efter en kortare granskning stod det klart att han fått pucken över mållinjen regelrätt, detta bara tio sekunder efter att AIK misslyckats att utnyttja ett powerplay. Snacka om psykologiskt.

Sen fick så chansen i spel fem mot tre och även om vår förstauppställning med Vesel, Hutchings, Crandall, Andersson och Weigel skapade massor och knappast blev speciellt trötta byttes de ut efter ca 1.15 min i PP. I det lägte hade jag kanske behållit dom i spel, men kändes nästa som att andrauppställningen med Eriksson, Andreasson, Wiklund, Selin och Larsen sett detta och ville motbevisade mig. Det tog dom inte många sekunder att se till att 3-0 var ett faktum med William Eriksson sist på pucken som drog upp pucken fint i första krysset.

Denna uppställning fick fortsatt förtroende och tackade för det genom att sätta dit 4-0 bara 21 sekunder senare i det fortsatta fem mot fyra spelet. Målskytt denna gång elegante Pontus Andreasson, som med ett klassiskt dragskott satte pucken bakom August Hedlund i AIK-kassen.

I det läget hade Björklöven satt 25 % av sina skott vilket är en sjuk effektivitet. Det slutade ju sen på 22,22 % vilket ju bara är marginellt sämre och fortfarande sjukt bra. i den andra perioden hade man här satt fyra av 11 skott vilket är en effektivitet på nästan 37 %. Galet.

5-0 skulle ju också komma och det genom Oliwer Larsen, en av många väldigt bra spelare denna kväll. Målet var hans första i Björklöven och vi riktar förstås ett stort grattis till vår danske dynamit. Det tog ett tag, men sen åkte Alex Hutchings och hämtade pucken åt Larsen. Klart man ska ha sin historiska puck. Målet för övrigt Björklövens andra för kvällen i spel fem mot tre och var lite en kopia av William Erikssons 3-0 mål, fast lite högre upp.

AIK skulle ju sen spräcka Joe Cannatas nolla och det kan man inte säga mycket om. Mål händer och känslan då var kanske att man var nöjd efter den väl genomförda andraperioden och brukligt blir den sällan mer väl efter det, men Björklöven ville verkligen jobba ända in i kaklet denna kväll.

Tyler Vesel satte sen 6-1 efter AIK-slarv, 7-1 kom genom Alexander Wiklund i spel med en man mindre efter ett magnifikt pass av Sebastian Selin och sen avslutade David Lindqvist målskyttet genom att kliniskt sätta pucken högt i mål på ett friläge, lite som att han aldrig gjort annat.

Matchen slutade 8-1 men då ska vi minnas att Alex Hutchings hann med att missa ett friläge, att Alexander Wiklund hade ett skott i ribban, att Söder missade friläge i matchen, Crandall likaså. Nä, vi snackar om en överkörning de Luxe och nu hoppas man bara att inställningen är den samma mot Västervik på onsdag. Då kan det faktiskt bli lika kul i A3 Arena.

Normalt har vi Kenttäs SMS i vårt eftersnack, men då han satt i bilen på väg hemåt så vi får lägga det här.

Ketchupeffekten, sylvassa framåt – vad mer behöver sägas? Klart godkänt ikväll! (Per Känttä efter 8-1 mot AIK)

Vill passa på att skicka en passning till Ståplats H. Grym insats. Ni såg väl denna?

Ståplats H är bara så oerhört bra. Foto: Lucas Norlin

Avslutar med en notis. Vid ett tillfälle i den tredje perioden hamnade pucken i Björklövens bås. Linjedomaren åkte dit för att få pucken av matrialar-Staffan som var på väg att ge honom den, men då sa Joakim Fagervall till att ha ville ha pucken och pekade sen på sonen bakom plexit och döm om hans förvåning när pucken landade i hand famn. Tack Jocke!

Ytterligare en puck att sova med. Börjar bli en hård säng. Foto:Lövenbloggaren

Era reflektioner efter 8-1 mot AIK? Skriv en kommentar..

* * *

Att spela på känslan i Zach Palmquist just nu är nog svårt, men är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Reflektioner efter AIK

  • 17 november, 2019 kl. 15:00
    Permalänk

    Såg bara glimtvis av matchen. Skönt att specialteams är så bra. Kul att Emil är tillbaka, han såg pigg ut av det jag såg. Hoppas han får lira med Weigel så han kan hitta gamla formen. Blir spännande med Zach klar och Deilert tillbaka. Vilket jävla lag. Bara usel inställning som kan fälla oss.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: