Reflektioner efter AIK

Att försöka reflektera efter en match som till mångt och mycket bara resulterade i ett stort ena primalskrik efter slutsignalen är svårt, men jag ska göra ett tappert försök. Här kommer således fler reflektioner.

För er som inte går igång på saker på detaljnivå och riktigt hängt med så har matcher på Hovet redan innan varit matcher som man ofta besökt med tanken ”Ändå lite kul att vara här, vi vet Hovet…klassiskt Arena, kul att vara i Stockholm bla. bla. bla. hann nu även träffa kompisen som flyttat ned, tog en bärs på den där mytomspunna haket man bara läst om” typ så, men i bakhuvudet visste man att man ändå åker hem besviken…igen och så har det varit sen den 20:e februari 2008.

Nu är förbannelsen bruten och vi skulle kunna lämna allt därhän.. men samtidigt kan vi väl bryta ned matchen så som vi alltid gör?

Såg ni att på nedsläppet inför varje period småsnackade Alexander Wiklund och AIK:s John Henrion? Först tänkte jag trashtalk, men så insåg jag. De lirade ju ihop i Karlskrona säsongen 16/17. Säkert en kärt återseende.

Vi fick ju annars en smakstart med ledning redan innan sex minuter var spelade. Exaikaren Andreas Hjelm befann sig helt plötsligt bakom AIK:s mål och hittade backkollegan August Tornberg som pricksköt 0-1, fint skymt av matchens förgrundsfigur Alexander Wiklund. Snacka om att han kan hitta ytan framför motståndarmålvakten när pucken levereras dit. En egenskap i det tysta som är så värdefullt.

Vet inte om ni tänkte på det, men hur sköna pausfinter har inte Ludwig Stenvall? Med lite mer erfarenhet så kommer han bli en riktigt tillgång i det här spelet.

Totalt sett en hyfsat förstaperiod där vi kunde fått in någon puck till, men det kunde i ärlighetens namn också AIK fått, då vi började slarva en del på offensiv blå efter Fredric Anderssons utvisning. Dock skulle ju inget med facit i hand passera fenomenale Joe Cannata.

Tidigt i den andra perioden tänkte jag på om jag möjligen kände någon som kunde utföra en rektalundersökning, för när Brian Cooper åkte ut för tripping för ytterligare en perfekt arseltackling ( åkte ju ut för en snarlik sak mot Almtuna och då med matchstraff som följd) uppkom ju tanken att han måste ju bara ha ett tredje ben i röven. Eller hängde han ut ”klubban”? Förstår ju samtidigt att domarteamet har Synsam ”Boka synundersökning” som sponsor på sina tröjor. Hört att de själva ogillar det, men förbundet vet kanske bättre?

Brian Coopers höfttacklingar ses uppenbarligen inte med blida ögon av hockeyallsvenskan domarkår. Foto: Lucas Norlin

Nåväl, vi höll stången även här och i det PK:t hade vi en riktigt fin målchans via ett friläge av Alexander Wiklund men skottet gick över och det blev lite temat på den andra perioden. Riktigt fina lägen men de flesta utanför. Utöver Wiklund hade Oskar Stål Lyrenäs, Sebastian Selin, William Eriksson och Erik Rainersson fria lägen men alla skotten fick utanför eller över. Tydligt var ju att taktiken var att skjuta högt på Johannes Jönsson i AIK-kassen, men även det kräver att träffa mål. Länge kändes det som att vi skulle gå mållösa från den andra perioden, men firma Hutchings/Crandall ville annat. Ett snabbt anfall i PP via ett vackert väggspel kunde Alex Hutchings stänka dit 0-2 med ynka 0,3 sekunder kvar an den andra perioden. Ett oerhört viktigt mål och väldigt psykologiskt tungt för AIK som även om de var utspelade långa stunder ändå var med i matchen målmässigt. Vi vann skotten i mellanrundan med 11-2, men överdriver inte om vi hade lika många skott utanför eller över. Här ska vi leda med minst 4-0 och effektiviteten måste man fortsätta att jobba på. Presspelet var dock utmärkt i perioden och matchen igenom som helhet och därigenom kunde vi stressa fram misstag och målchanser.

I en tredje perioden spelade vi av matchen på ett föredömligt sätt och även om AIK tog ut målvakten med hela 4.16 kvar kunde vi hålla de stången på ett relativt enkelt sätt.

Har noterat att Joe Cannata har vita bomullshandskar under plock och stöt, men dessa skulle lika gärna kunna vara latexhandskar pga. den kirurgiska precision han visar i sitt agerande i målet.

Noterade även efter matchen att Fredric Andersson verkade slå till på en blåknut på skrillan så snörena fick klippas av. Andreas Hjelm fick för övrigt Pippi-dockan som är året interna pris till matchens interna lirare.

Ja, det blev ändå en del från denna banbrytande match. Sen förstås ett stort tack till alla er som var på plats. Ni hördes!

Era tankar och reflektioner efter matchen? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds.

Många är helt klart rätt spelvärda. Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Reflektioner efter AIK

 • 12 oktober, 2019 kl. 09:25
  Permalänk

  Såg inte matchen igår men man får verkligen nya sig i armen till denna säsongsstart , vilket go ,vilket lag löven har
  man får hoppas att det håller i sig och skadehelvetet inte slår till senare då man ska vara som bäst!
  Hur som helst så går man bara o njuter just nu . Bra jobbat killar käääämpa??

  Svar
 • 12 oktober, 2019 kl. 15:46
  Permalänk

  Jag vet att alla är eld o lågor o så även jag. Men i ärlighetens namn, Cannata får fan bara inte gå sönder. Han har ju faktiskt tagit så sjukt många frilägen o från slottet när Löven slarvat eller misstag i egen zon. Cannata har nog gett oss hälften av dessa poäng minst…. Fast igår missade vi ännu mer än AIK, jesus vilka lägen som brändes.
  Ska bli spännande med Vesslan, vet ni när det är dags?

  Svar
  • 12 oktober, 2019 kl. 15:52
   Permalänk

   Trodde för övrigt att domarinsatsen skulle bli bättre med 4. St men de ser ju lika illa ändå!
   Coopers igår, klockren
   Hjelm förra, herregud han visar ju till och med respekt o stannar för att inte tackla o så får han charging
   Ledsen men jag var bara tvungen att spotta av mig lite. Dåligt med Lövare här i skåne

   Svar
  • 12 oktober, 2019 kl. 15:55
   Permalänk

   Nämndes att han kommer till veckan, men oklart när han blir spelklar

   Svar
 • 12 oktober, 2019 kl. 16:55
  Permalänk

  Kul att äntligen få se pånyttfödda Löven live. All heder till GD Stockholm, riktigt bra stämning!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: