Reflektioner efter AIK

Igår möttes två lag med likvärdig målsättning inför säsongen. Det ena visade varför man uppfyllt målsättningen. Här kommer fler reflektioner.

I en artikeln i hockeynews.se förklarar AIK:s tränare Thomas Mitell detta ganska bra. Han var nöjd med insatsen mot Björklöven, även om han inte tyckte att det var en perfekt match. AIK var ruggigt effektiva, hade bara 23 skott på mål men gjorde sju mål.

– Det är därför vi är topptippade, för att vi har den spetsen. Har vi fem chanser och motståndaren har fem chanser så ska vi göra fler mål än dem, sa han. Det förklarar matchen ganska bra. Ser man till sk. ”Great A” lägen, dvs i slottet framför mål hade lagen närapå lika många. AIK hade någonstans 12-14 stycken och vi 8-9. De gör fem mål och däri ligger skillnaden. Spets i ett lag är inget man snackar sig till utan antingen har du det eller inte. I AIK hittar du målskyttar som säsong efter säsong levererar. Det finns inte i Björklöven och det har vi i leda sagt hela säsongen och det blev också skillnaden denna kväll. Utöver ett oerhört passivt spel i vårt eget slott så gör Björklöven rent offensivt en hyggligt bra match, men som vanligt lyser effektiviteten med sin frånvaro och alibiskotten haglade som spön i backen. Det går vi leva med. Om tio omgångar är säsongen förmodligen över, OM vi inte lyckas ta fyra poäng mer än SSK. Tre lär knappast räcka, då de har 12 måls bättre målskillnad och med vår effektivitet är vi inte kunna äta upp det underläget.

Tycker vi lämnar den här matchen och kikar vilka kvarvarande matcher vi och SSK har så kan spekulationerna ta sig början. Fixar laget detta?

Aktuell tabell

Södertälje:
BIK Karlskoga (H)
Västervik (B)
Västerås (H)
MODO (H)
Vita Hästen (B)
AIK (B)
MODO (B)
Oskarshamn (H)
AIK (H)
BIK Karlskoga (B)

Björklöven:
Leksand (H)
Karlskrona (B)
Västervik (B)
Tingsryd (H)
BIK Karlskoga (B)
Pantern (B)
Tingsryd (H)
MODO (B)
Pantern (H)
Leksand (B)

Vad tror ni. Fixar laget detta? Vad tyckte ni om matchen? Skriv…

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

6 thoughts on “Reflektioner efter AIK

 • 3 februari, 2019 kl. 16:45
  Permalänk

  ”Om tio omgångar är säsongen förmodligen över, OM vi inte lyckas ta tre fyra poäng mer än SSK. Tre lär knappast räcka, då de har 12 måls bättre målskillnad.”

  3 poäng än ssk räcker väl hott och väl 1p mer även det. Målskilland spelar ju ingen roll för än man står på samma poäng.
  Antar det blivit ett typo?

  Svar
  • 3 februari, 2019 kl. 17:29
   Permalänk

   Ja, en klassiskt typo. tänkte först tre, sen såg jag målskillnaden och missade att ta bort. 😉

   Svar
 • 3 februari, 2019 kl. 17:47
  Permalänk

  SSK har 8 av 10 matcher mot topp 6 lag

  Vi har 4 av 10 matcher mot topp 6

  Vi borde kunna utnyttja det men med Löven så vet man aldrig

  Svar
 • 3 februari, 2019 kl. 19:46
  Permalänk

  Nu har jag inte koll på Västerviks statistik hemma resp borta. Men deras resa ser enklare ut än Lövens på pappret. Sju hemmamatcher kvar. De möter Oskarshamn två gånger och Södertälje en gång. I övrigt inga fler topp 8-lag.

  Tingsryd som ligger efter Västervik har 5 hemmamatcher och ett något tuffare schema.

  Svar
 • 4 februari, 2019 kl. 00:08
  Permalänk

  Ingen som tittar neråt i tabellen? Inte alls säkert att säsongen är över om 10 omgångar. Kan bli en spännande kvalserie i mars…

  Svar
  • 4 februari, 2019 kl. 06:25
   Permalänk

   Jag tror ärligt inte att Almtuna tar tio poäng (pga av målskillnaden) mer än oss i sluttampen. Samtidigt ska Pantern ta åtta (målskillnaden igen) fler än oss, Tingsryd ska ta igen sex poäng och Västervik två. Alla lag kommer inte bli vinstmaskiner. Det faller på sin egen orimlighet.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: