Reflektioner efter AIK

Efter en fullsmetad helg kommer här väldigt sena reflektioner efter fredagens 1-2 förlust mot AIK.

Inte så illa? Ett fall framåt? Säsongens bästa? Ja, matchen har i efterhand beskrivits på många olika sätt, men som Gustav på vk skriver, noll poäng är noll poäng! Visst, vi inleder riktigt riktigt bra, sätt ett vackert 1-0 mål genom Filip Cruseman, men behållningen i målet är ju kylan av Sebastian Selin i assisten. 10-0 i skott efter dryga halva den första perioden och man trodde i vanlig ordning att nu fan har det lossnat. Att vi sen låter AIK få sitt första skott via ett friläge i direkt efter vårt powerplay. Sånt slarv får inte hända. Vi måste kunna värdera lägena bättre. Visst, vi anfaller, men behöver inte göra det med hart när fem man. Dock mycket följsam räddning av Oskar Masiello. Detta tände också AIK och skickar oss långt ned i källaren. Skotten i resten av perioden efter den sekvensen? 1-15 och 0-2 i mål.

1-1 målet är ju en historia i sig. Vi som tyckte att fyra man i ett sarghörn mot Vita Hästen var horribelt, kan nog tycka att tre man bakom eget mål är nära på lika illa. Varför Jacob Stenqvist agerar som att Mikko Pukka redan har pucken, varför Pukka toksatsar så i sargduellen och missar så skämskudden ligger nära till hands och varför Jacob Peterson också ger sig in bakom mål är något vi nog aldrig får svar på, utöver att när löven får något emot sig så faller allt och alla ihop, alla utom Masiello som hann med ett par fina sidlesförflyttningar som verkligen är hans starka sida.

AIK skulle dock ta ledningen och här hörde jag att vår vän Harald Lückner i C Mores sändning menade att Masiello inte alls skulle lastas för det målet då det var en mycket svår sidledsförflyttning. Nja, nog tror jag Masse hade hunnit både knyta skridskon och trycka en delicatoboll innan Castonguays skott kom. Han var ”felvänd” och hann vända om innan han sköt ett slagskott så tiden var inte det felande här. Tror så här. Castonguay kanske är seriens bästa passningsspelare och därifrån han stod skjuter vanligtvis inte en leftare. Tror Masiello förväntade sig ett pass och tjuvade lite och släppte därmed en lucka vid första stolpen. 1-0 till Gastonguay helt enkelt.

Efter det krigar vi på i två perioder utan att skaffa oss speciellt många målchanser. Selin var i intervjun efter matchen inne på att vi hade trafik på mål och att många skott träffade Johannes Jönsson i AIK-kassen. Jag såg nog inte riktigt samma match, för återigen var det plockpotatis mest hela tiden, främst då från Jacob Andersson som fortsätter att värdera fel i sina skottlägen. Denna gång 15 skott mot mål, förvisso 12 på mål, men var något farligt 2-3 kanske? Närmast var Cody Murphy med fem skott mot mål, 2 på mål, 2 i block och ett utanför. Fagervall sa efter matcher att vi nog saknade trafik på hälften av Jackes skott. Ja, har vi inte trafik som ska Jacke helt enkelt inte skjuta. Lägg ned pucken djupt och bygg upp ett nytt skottläge. man kan inte bestämma sig redan innan matchen att idag ska jag skjuta. Skjuter gör man om läge eller trafik på kassen finns. Det är också ett ypperligt sätt att slänga skit på forwards som inte gör mål, att förstöra ett anfall med ett felvärderat skott. Visst ska man inte göra om helt, men visst måste man se detta när man videoanalyserar matchen efteråt?

Jacob Petersson var ju i ärlighetens namn riktigt nära när pucken rullade längs mållinjen. Märkligt att man ringde på den, men kanske bättre en gång för mycket än en gång för lite? Sen hade även Mikko Pukka en puck i stolpen, men det ville sig inte för löven i dessa lägen helt enkelt.

Sen har vi powerplay. Tänker inte gå in djupare på det än att se Djurgården i en match. Kika hur lätt man faktiskt kan hitta varianter. Räcker så.

Lagen i hockeyallsvenskan får på något vis Löven allt som oftast dit dom vill ha dom. Mot löven räcker det ju tyvärr att backa hem och låta Björklöven skapa lägena åt motståndaren och det är kanske det som är knäckpunkten just nu. Hur ska vi sluta hitta på sätt att förlora och istället hitta på sätt att vilja vinna?

Övrigt då?
Noterade ni att Lucas Eriksson fick både hjälpa till att fixa introt och bära bort lövet efteråt? Introt förresten. Äntligen lite eld. Eld gillar vi!

Mike Helber har en liten förkärlek till Umeå. Hyllar alltid Hotell Mimer och igår fick även fikat i A3 Arena en klapp på axeln.

På läktaren fanns ju för övrigt Fredric Anderssons familj och kusiner som kommit upp för att fira hans 30-årsdag som ju inte var i fredags utan i går.

Foto:Lövenbloggaren

Träffade för övrigt Freddan just igår på hopp & skoj där de var och höll igång. Kan inte annat än gilla karln som alltid blir lika glad när man träffas. Ni som inte träffat honom. Ta chansen att rycka hans hand om du stöter på honom. Du kommer inte bli besviken. När Fagervall säger att vi har seriens bästa lagkapten är jag benägen att hålla med. Verkligen mån om alla. Att han sen i C Mores sändning hyllades än mer då Harald Lückner smackade på med att han spelat ”ÖVER 300 MATCHER I NHL!” Givetvis ska det vara SHL-matcher. 🙂

Noterade ni förresten att bloggkollegan satte omgångens fyrling? Värt med andra ord att hänga på våra tips framöver.

Era sena reflektioner efter matchen?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

 

 

4 thoughts on “Reflektioner efter AIK

 • 14 oktober, 2018 kl. 19:03
  Permalänk

  Bra Reflektion som vanligt:) Nä Masse kan inte klandras han har varit bra, men tror han har släppt ett eller två mål på liknande
  Sätt tidigare, problemet är bara att vi inte
  Sätter våra chanser och ett fullständigt uselt pp, men jag fick hopp efter denna match och tror det släpper på onsdag mot Karlskrona:):):) Men pp måste dom göra nått åt.. pp 1 så skulle jag vilja se Tornberg och Aktell på back sedan F. Andersson, Goumas och Lyrenäs i pp 2 så måste J. Peterson få chansen med Lundberg och Selin.. Backar Åkerström – J.Andersson om
  Han kan börja skjuta bättre eller vad tycker ni???? Framför allt ge Tornberg – Aktell chansen:)

  Svar
 • 14 oktober, 2018 kl. 20:01
  Permalänk

  Håller inte med dig. Det är forwards förb….. skyldighet att skymma målvakten. I dagens hockey, iaf med Allsvenska mått, är det fullt tillräckligt att se till att passa på att skjuta när man har ett bra läge som inte bara hamnar i täck. En forward kan ju åka in med fart framför målvakten – Sån split-vision kan man inte förvänta sig att backar i Allsvenskan ska ha i alla lägen. Så felet ligger till 80% hos forwards. De SKA vara framför mål oerhört mkt oftare än Lövens forward. Är de inte beredda att ta det jobbet borde de valt innebandy.
  (Sen kan man ju önska någon enkel fotbollsvariant med ”inlägg” från kanten där någon går centralt på mål.)

  Svar
 • 14 oktober, 2018 kl. 21:28
  Permalänk

  Mer varianter i pp är ett måste ! Det går inte att alltid söka skott från back . Motståndarna behöver ju bara ställa en kille fast framför Jacke o inget kommer hända .. alla skott i täck ! O fantasin finns inte där för o ens försöka me nått annat . El så är det systemet ? Bryter du systemet då spelar du inte mer PP ? Känns ju som Fagervall vill ha alla skott från back o in me folk på mål . Han pratar ju bara om det om pp tas upp i nån intervju . Skott o folk på mål ?!

  Svar
 • 15 oktober, 2018 kl. 10:45
  Permalänk

  Nej, det är aldrig okej att ringa en gång för mycket. Låt domaren döma. Inget jävla ringande i onödan, bättre att mål inte blir mål

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: