Reflektioner efter AIK

Den mikroskopiska chansen blev just inte mer än det och nu är säsongen över, trots seger i den sista matchen. Här kommer säsongens sista reflektioner.

Just det där sista… vinner man sista matchen ska säsongen inte kunna vara över, ja, eller så ska man vunnit SM-guld eller avancerat. Allt annat blir bara konstigt. Därför kommer bloggen framöver lansera ett nytt kvalförslag, men vi åter kommer med det framöver.

Matchen då? Ja, man gick väl inte in i matchen med allt förstora förhoppningar, då man exempelvis fått uppgifter att Almtuna, fullt förståeligt med sitt hopplösa tabelläge, avbokat flyget ned och hotellvistelsen samt isvärmningen till förmån för en sen buss till Oskarshamn, allt för att spara pengar till kommande säsong.

Våra gubbar svarade dock för precis att man kan kräva. man tog tag i taktpinnen direkt och den offensiv vi fick se de inledande minuterna har vi väl knappt sett i A3 Arena denna säsong? Det var vår borg, både på isen och på läktaren.

Vi tog också ledningen genom i min ögon matchens lirare Jacob Peterson, denne 18-åring som växt för varje match han fått i Björklöven och som nu i sin sista(?) match blommade ut. 1-0 genom ett snabbt handledsskott innanför blå, ett skott som var bra, men kanske inte såg helt otagbart ut. Vi har hört att han erbjudits på årslång kommande säsong, men att Björklöven valt att avvakta, vilket jag kan förstå med det nya reglerna lurande om hörnet, men faktum är att alla lån uteslutande rör juniorspelare i SHL-lagen och frågan är om vi kan hitta bättre än Peterson sett över tre lån? Jag hade huggit direkt. Han har varit här en tid och vuxit med rollen allt vad tiden gått, även fått mer förtroende och lär knappast bli sämre kommande säsong.

Nå, matchen var det. Vi skulle dock bjuda tillbaka och det big time, då AIK rivstartade den andra perioden och kunde kvittera genom ett lekfullt mål signerat Frödén/From.

Vi gav dock inte tapp utan slet tillbaka taktpinnen bara dryga två minuter senare då olycksalige Jacob Andersson vid 1-1 målet revanscherade sig på det grövsta genom sin finfina assist till Austin Farley som kunde kosta på sig lyxen att känna lite på pucken innan han åter gav Björklöven ledningen i matchen.

Austin Farley fick jubla i sin sista match med Björklöven och nu går kontraktet ut. Förlängning? Bloggen tror det. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Här matade vi på och 1.14 senare ringde det igen. Denna gång i en snabb kontring där Jacob Peterson höll i pucken så där lagom länge så Källgren i AIK-kassen säkert trodde på skott, men lirkade över pucken till David Lindqvist som inte hade några problem att hitta luckor bakom en Källgren som förgäves försökte hinna över och täcka luckor.

Väl här kändes matchen i sig helt trygg, men samtidigt visste både vi och kanske även spelarna att Oskarshamn tagit en 4-0 ledning mot Almtuna och det kan möjligt förklara inledningen av den tredje perioden, då vi inleder svagt, tar timeout, en utvisning och sen två mål innan powerbreaket?

Nå väl, enorm stryka av våra hjältar som finner styrka och avslutar matchen på bästa sätt och kunde också avgöra med Axel Ottossons 20:e mål denna säsong och 28:e totalt i Löventröjan och förmodligen det sista på länge.

Skönt med seger som sagt, men man ska inte kunna vinna sista matchen för säsongen utan att det betyder något. Vi återkommer om det.

Tillsvidare kan ni få njuta av Marcus ”Messy” Jonssons val av allsång och när laget tackade sina fans.

4 thoughts on “Reflektioner efter AIK

 • 19 mars, 2018 kl. 19:18
  Permalänk

  Tack för intressat läsning denna säsong. Snart drar silly igång och jag hoppas på intressanta rykten, förlängningar och värvningar.
  Känns som om SHL klubbarna kommer att plocka många intressanta och duktiga spelare från AS med tanke på avtals pengar och förslaget med endast tre på lån….. Hoppas att vissa spelare inte har för bråttomt att kliva upp till SHL utan ser möjligheten att få spela mycket och utveklasi stället för att nötta bänk och stannar kvar i AS något år extra.
  Ser fram mot en intrassat tid, med saknad av stämmning på H.
  Björklöven ärom bästa – Heja Heja Heja Löven

  Svar
 • 19 mars, 2018 kl. 23:20
  Permalänk

  Masiello har skrivit på va? Eller såg jag fel någonstans….?
  Hoppas de tar Peterson om det går. Mycket bra o fint spelöga. Lite kaxig med puck i egen zon dock.
  Synd att Almtuna o Pantern inte kunde bjuda upp till dans men jag tycker vi skyller allt o hela säsongen på Bergman. Trodde Lyth va sämst men nu vet jag inte längre. Vem dömde den berömda matchen mot Bik för några år sen?

  Svar
 • 19 mars, 2018 kl. 23:25
  Permalänk

  För mig känns det som ett måste att hockeyallsvenskan snarast tar beslut om ett begränsat antal lån under säsongen, annars finns det risk att SHL lagen med hjälp av Cmore pengarna bygger grymt breda trupper. För det finns väl inga spelare som vill vara utfyllnads / bänk / läktar spelare i SHL med noll utveckling under säsongen istället för att få mycket speltid i ett allsvenskt lag även om lönen är bättre på bänken / läktaren i SHL.
  Säsongen har varit både upp och ner men helt klart en godkänd insats efter summering tycker jag, men nu börjar också en rolig tid med sillyn och alla rykten och spekulationer. Men jag hoppas att vår silly tar fort slut och att vår trupp till största delen är klar innan april månads utgång så att så många som möjligt får svettas tillsammans under Stefan Öhmans piska under sommaren.

  Stort TACK till er tre, Lövenbloggaren, The sandwich och Sweetangel för all den tid ni lägger ner på bloggen, grymt ! Hoppas ni har ork att fortsätta trots en del skit som kastats på er på slutet, för i mina ögon ska en blogg förmedla sanningar, halvsanningar och rykten som florerar så ignorera bara alla som dömt ut er den senaste tiden. Jag tror inte så många förstår vilken tid ni lägger på detta och en förening som Björklöven ska och behöver naturligtvis en bra blogg med ständiga inlägg och det står ni för, So keep up the good work !

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: