Reflektioner efter Vita Hästen

En matchbild vi är vana att se, en väldigt trevande förstaperiod där motståndet åter fick sätta ribban, gasen i botten i andra och en karatärsinsats i tredje som bärgade segern. Här kommer fler reflektioner.

Att Vita Hästen med fem NHL-lån skulle sätta fart direkt från start var inte oväntat men att vi efter varje match ska säga typ ”Vi vet att de skulle sätta full fart från början” håller liksom inte. Samma sak torde ju gälla om oss…eller? Kan inte vi komma ut med full fart? Måste vi stå på hälarna och dra på oss utvisningar för att sen börja gasa lagom till andra perioden? Kan det vara så att vi har så många etablerade spelare att ingen har ”pressen” på sig att leda laget och att alla istället väntar på att någon annan ska leda vägen? BJörklöven är som när man är ny i en klass. Man kikar in de andra och sen anpassar man sig till situationen.

Matchen då? Ja, Hästen inledde ju klart bäst, ett tidigt PK satte standarden och ett mindre lyckat uppselsförsök mynnade ju ut i ett ledningsmål för hemmalaget. Trots en möjlighet i PP kunde vi inte ta oss in i matchen och vi hade faktiskt 1-9 i skott vid powerbreaket.

Som manuset á la Björklöven säsongen 2020/21 är skrivert så började vi angera i den andra perioden, skapade en del bra lägen, men de skott vi levererade var samtliga plockpotatis för stabile Adam Werner i Vita Hästenklassen. Vi hade bl.a. 7-0 i skott tills Hösten tog en timeout där de sen jämnade ut spelet. Hästens gigant Marcus Sörensen hade bl.a ett jätteläge med halvöppet mål som en återigen strålande Kevin Poulin plockade och sen sa Söresen något till Kevin, Hade gärna velat veta vad det var.. verkade som nåt positivt i alla fall..

Även om det såg bättre ut såg det ju allt annat än bra ut. Dålig kvalité i passning, mottagningar och dålig skärpa rent generellt.

Tänkte ni på när vår Allright-kedja fick ett identiskt tre mot ett läge som mot MODO i den andra finalen ifjol? Var bombis på en repris , men inte ens nära..

Vi skulle dock kvittera sent i perioden då vi utnytjade ett två mot ett läge där Pontus Anderasson helt misaade sin dragning som blev ett löst skott som verkade överraska Werner och Axel Ottosson kunde raka in returen. Otto såg nästan ut att tala till högre makter efter målet. Förmodligen rätt förlösande för hans del.

Sen skulle vi ansluta på ett riktigt starkt sätt. En riktigt karaktärsperiod där puckarna dock inte vill slinka in och man började smått skicka tankarna mot en förlängning, när Oskar Steen gled igenom och lurade bort Adam Werner till 2-1, ett mål man trodde skulle kunan bli matchvinnande, men vi hann knappt jubla färdigt förrän Marcus Sörensen kvitterade för Hästen. Där räknade vi in helt fel och åter var förlängingstankarna ihop med tankar typ ”Ja, det hade varit för bra med tre poäng ikväll”. Tur att Allright-kedjan kan telepati och i PP kunde skickad in segermålet med 2.56 kvar av matchen. Sist på pucken Justin Crandall. Vita Hästen skulle dock få en sista chans att kvittera och där tystade Kevin Poulin nog de som evetuellt varit tveksamma om han kommer slå i år. Ja, han är en matchvinnare och kommer axla Joe Cannatas mantel.

Svårt att vara pessimist efter att vi tagit vår tredje raka seger, men nog väntar jag på vår första heljutna insats. Gillade det jag såg att Oskar Steen i den tredje perioden när det skulle avgöras. Satte 2-1, jobbade fram utvisningen som gav 3-2 och hade en sjuk backcheck i slutet som kunnat leda till ett kvitteringamål. Kevin Poulin redan nämnd, men sen finns det en hel del att förbättra. PK måste förståss också nämnas. Riktigt bra i egna numererära underlägen, detta kanske främst då vår no1 i den spelformen Alexander Wiklund saknades. Styrka. Vi vet sedan tidigare att puckar mot Werner inte kommer förbi hans glödande plockhandske utan ska det bli mål är det på klubbhandssidan det ska ske och vart satt alla tre målen? . Det borde vi vetat redan från första nedsläpp.

Era reflektioner efter Vita Hästen?

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

One thought on “Reflektioner efter Vita Hästen

 • 8 oktober, 2020 kl. 18:27
  Permalänk

  Bra analys. Har precis sett om matchen.
  Tycker att Possler gjorde sin bästa match för säsongen. Söder tar för sig lite mer än tidigare. Deilert har lite problem med tajmingen, men det blir säkert bättre.
  Ha det gott.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: