Rebels i konkurs

I helgen besegrade Björklöven Luleå Rebels med enkla 8-1. Må ha varit en tuff match för Luleålaget men inte i närheten av den kamp man fört mot ekonomin, en kamp man nu förlorat. I går lämnade klubben in en konkursansökan till Luelå Tingsrätt. – Det känns oerhört tungt, men vi hade ingen annan utväg, säger klubbens ordförande Mikael Koivisto till NSD.

Ytterligare ett lag i norr som går detta dystra öde till mötes. Vi vet ju hur det känns. Vi var i stort sett där för bara något år sedan. Vad som nu händer med serieupplägget i division1 A är oklart. Redan spelade matchen lär i alla fall styrkas ur tabellen som ritas om. Att exempelvis Löven förlorar te poäng spelar ingen större roll. Med Rebels standard lär de flesta hämta hem tre pinnar, så rent tabellmässigt gör det ingenting.

Hockeymässigt är det ju däremot rent sorgligt. Småklubbarna behövs och bredden behövs, men det är kanske just det sista som saknats i Rebels för vad jag förstår så han man ingen ungdomsverksamhet utan att A-laget bröts sig ur Sunderbyns SK och då är det svårt att få klubbkänslan tillika ideella som jobbar livet ur sig för klubben. Klubbkänsla byggs upp från unga år och inget mankan ta för givet. Kanske dags att börja om SSK?

Sen kan man kanske fundera varför Luleå Hockey inte samarbetar med Rebels på det sätt som Löven gör med Teg? Kan ju inte röra sig om några astronomiska summor som saknats i Rebels? Om någon känner till orsaker eller liknade kring något evetuellt samarbete, skriv gärna en kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: