Rättvis torsk mot Troja/Ljungby

Till sist en rätt resultatmässigt rätt rättvis förlust med 0-3 borta mot nykomlingen Troja/Ljungby i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 3-0 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (0-0, 1-0, 2-0), skotten 21-29 inför 2 161 betalande i Ljungby Arena den här kvällen.

Våra målskyttar i tur och ordning: # och #.

Näe, inga alls och för 3:e gången den här säsongen blir vi nollade, tidigare Västervik och Timrå.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi nu alltjämt har en liten lista över indisponibla i (hemkallade #31 Masiello, #26 Stenqvist) skadade trion #42 Wikström, #14 Murphy samt #51 Ericsson. Dessutom då #12 Niklas Pavel som är avstängd.

Sedan denna gång backen #2 Berglin samt #21 Rainersson som extraspelare, Erik kom in redan under andra perioden för ett byte medans Adam fick all sin speltid i sista. Tot. nio byten för duon.

Laget borta mot IF Troja/Ljungby:

Målvakter:

Adam Werner (Marcus Evertsson)

Backar:

Mikko Pukka – Jonas Emmerdahl

Simon Backman – Jacob Andersson

Stefan Andersson – Simon Åkerström

Extra: Adam Berglin

Forwards:

Marcus Jonsson – Fredric Andersson – Alex Hutchings

David Lindquist – Axel Ottosson – Austin Farley

Isak Stenlund – Ädelgran – Tobias Hage – Roope Talaja

Nicklas Johansson – Andreas Vikström – Mattias Granlund

Extra: Erik Rainersson

* * *

Matchen som sådan?

Inledningsvis känds det som en ”bra” bortamatch med 0-0 efter första, bl.a. två klarade PK och ett skapligt PP. Därtill ett par riktigt bra lägen bl.a. när Granlund prickade stolpen i SH. Men sedan blev det tyvärr liksom bara sämre.

I andra tappade vi även tekningarna vilket gjorde att vi tvingades jaga vid fler tillfällen och efter deras lite snöpliga 1-0 som kändes som en rejäl kalldusch kunde vi aldrig riktigt studsa tillbaka.

I inledningen av tredje två nya påsar inom loppet av 27 sekunder och därefter var det liksom inget snack, det var snack om en djäkla energi på träningen i går. Möjligen att delar av den borde sparats till i kväll då vi kändes väldigt beiga och rätt tomma i tanken rätt tidigt.

Men samtidigt förlorar man med 0-3 finns liksom inga ursäkter, en ”bra” bortamatch i 20 min räcker inte på långa vägar och även om Lyth må vara en tomte (i dessa juletider) så förlorar vi rätt klart och tyvärr helt rättvist.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (7:45 min) och i kväll var vårt BP 80% (8:09 min).

Annan statistik?

Istid?

 1. #37 J Andersson, 21:41 min
 2. #57 S Andersson, 21:20 min
 3. #19 Farley, 19:34 min

Tekningar?

 1. #18 Ottosson, 65%
 2. #11 Vikström, 50%
 3. 13 F Andersson, 47%

Övrigt?

Vi vann alltså skotten med 29-21, föll i grenen tekningar med 33-30, även torsk med klara 9-4 i viktiga grenen blockade skott och vi slutligen även torsk i grenen tacklingar via 18-7.

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • Enkelt spel i egen zon. Inget kladd utan enkla snabba förstapass eller chipp ut.
 • Bra effektivitet vid våra målchanser samt ett effektivt special teams.
 • Värdera lägena. Det är misstagen man vinner eller förlorar på.

..och hur gick det?

Knappast några fel på bloggens nycklar, och spelet i egen zon oftast rätt enkelt. Det kändes iaf inte som Troja spelade ut oss på något sätt eller kunde etablera spel då vi överarbetade i egen zon.

Däremot ingen som helst effektivitet vid våra egna lägen och när vi trots allt faller i special teams blir det rätt avgörande.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Gillade på något sätt kapten #13 F Anderssons humör i alla situationer även om det kostade 3 utv. i kväll, här tecknade dock Lyth vad jag uppfattade som ett PP för Löven i sista sekvensen med Lindqvist-Hansen. Men på något sätt så mycket tombola när #8 är i farten och man vet aldrig vart det slutar.

Även om vi noterade 80% i BP/PK i kväll så hade vi innan Trojas kasse hållit nollan i 22 min och 28 sek i den spelformen och då bl.a. hela 2 min i 3-5 i kväll, det är ändå nåt att ta med sig.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 23 matcher och hela 69 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#35 Werner, även om första inte alls såg otagbar ut på något sätt så höll han oss kvar länge och väl.

två loggor

#33 Jonsson, krigade och slet på ett sätt som vi vill se varje kväll. Möjligen en lite onödig utv på slutet men Messy kände vi äntligen igen.

en logga

#18 Ottosson, visserligen inga poäng men Axel är motorn i vad det känns vår klart bästa kedja och noterade bl.a. 65% i tekningar i kväll.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot IF Troja/Ljungby i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchens Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna något spel för att krydda säsongens matcher!

10 thoughts on “Rättvis torsk mot Troja/Ljungby

 • 27 december, 2017 kl. 22:28
  Permalänk

  Vad jag tycker? Att Löven tydligen inte är något topplag faktiskt. Jag börjar på riktigt tro att vi till stor del vinner mot t.ex. Leksand med 4-0 pga att de inte är närvarande till 100 procent. Löven gör samma misstag mot t.ex. Troja ikväll. Man är inte helt närvarande, och då ser det mest bara menlöst ut. Med andra ord så är nog Löven ett lag som skulle hamna mellan plats 8-12 ifall alla spelar på topp hela tiden. Löven skulle vinna mot lagen i botten, men förlora mot lagen i toppen generellt sett. Löven är nog det mest tydliga exemplet någonsin på ett lag som kan prestera på topp mot bättre lag som inte riktigt levererar. Och tyvärr underlevererar mot lag som verkligen vill vinna. Förhoppningsvis blir inte bottennappen så stora så att vi till och med riskerar negativt kval i slutet. Fast jag skulle ljuga ifall jag sa att jag är helt säker på det.

  Svar
 • 27 december, 2017 kl. 23:02
  Permalänk

  Skulle kunna skriva en roman av svordomar och påhopp men försöker göra något konkret istället.

  Det är nu 5 raka säsonger vi spelat i allsvenskan och femte raka säsongen vi lider något oerhört av inkompetenta ledare (allt från styrelse till tränare).
  Ska vi supportrar som ju faktiskt bygger hela organisationen acceptera detta fatala misslyckande ett år till? NEJ! Nu får vi också ta oss i kragen och göra någon form av kraftsamling mot Björklöven och visa vårat missnöje efter flertalet säsonger av lidande och ångest.
  Jag har inte tillgång till forum där andra lövare hänger så jag får kommunicera via bloggen så kanske någon annan kan sprida detta vidare på dessa forum.

  Har ett förslag där vi samlas t.ex i centrum och vandrar mot teg med en banderoll och ett bra budskap till IFB där det framgår att vi inte kommer acceptera yttliggare en säsong av förudmjukelse. Jag hoppas att vi kan genomföra en sådan marsch då jag tror att det är viktigt för alla fantastiska supportrar som bidrar med pengar och kämpar på läktarn men bara får skit tillbaka.

  Hoppas alla förstår vikten av av genomföra en protest då vi snart ligger på kvalplats.
  Fagervall har totalt misslyckats med flertalet värvade fiaskon och säsongslån som försvinner mitt under brinnande säsong (farmarlag).
  Trots att varenda människa som sett björklöven spela vet att backarna inte håller så står Fagervall helt handfallen. Tydligen har han inte förstått detta men med en banderollaktion så kanske han också får upp ögonen för det.

  Vilka är med mig i kampen för ett bra Löven?

  Svar
 • 27 december, 2017 kl. 23:02
  Permalänk

  Löven har inga linjer i sitt spel . El inget spel överhuvudtaget . Kan bara vinna mot bättre lag då man inte styr spelet . Tyvärr så blir detta negativt kval . El så klarar man sig just på gränsen . Spelet liknar skit o föreningen/ledningen pratar shl ?
  Hallå vakna !
  Är det a-laget o ledningen/föreningen ens samma klubb? För det liknar mer div 1 än nått annat !

  Svar
 • 27 december, 2017 kl. 23:23
  Permalänk

  Värdelöst!! Går inte att säga nåt mer.
  Ser mörkt ut .

  Svar
 • 28 december, 2017 kl. 00:00
  Permalänk

  Då blir det vinst mot MoDo?

  Svar
  • 28 december, 2017 kl. 00:31
   Permalänk

   Det är väl lika givet som förlust mot Hästen?

   Svar
 • 28 december, 2017 kl. 00:05
  Permalänk

  Fruktansvärt dålig klass på halva backbesättningen. Värva 2 bra backar nu!

  Svar
  • 28 december, 2017 kl. 00:34
   Permalänk

   Visst behövs två backar (minst), men jag har försvarat forwards dåliga agerande på backarna, men nu börjar jag smått vackla. Idag fanns lägen att avgöra framåt, men gud så tafatt och viljelöst.

   Svar
   • 28 december, 2017 kl. 09:39
    Permalänk

    Sant. Skulle vara intressant att köra med 2 forwards framför motståndarlagets målvakt vid pp för att skapa oreda och sedan en rörlig trio utanför så vi skapar press. Rakare på mål och mer resolut i försvaret. SA fungerar bättre i år men är en katastrof tempomässigt.

    Svar
 • 28 december, 2017 kl. 00:36
  Permalänk

  Löven var kvar vid julbordet och sket fullständigt i klubbmärket!! Knappast så man blir förvånad och det säger väl allt?? Hur f-n kan man göra så många oinspirerade insatser?? Tyvärr lär det inte vara den sista vi får se…..Sorgligt!!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: