Rättvis förlust

Jag skrev i Löven i mitt förra inlägg Löven i backspegeln följande: Låt inte slutresultatet i den här matchen bli vägledande om utgången av kvällens match. Jo, jag vet, man ska inte citera sig själv, men visst är liknelsen skrämmande? Enda skillnaden var att domarens agerande 1988 gick att klandra vid 2-0 målet och idag vid 1-0. Nu ska jag inte säga rakt av att de gjorde fel eftersom jag sitter allt för långt från den blålinjen, men ett helt Lövenbås och dubbla sittplatsläktare kan väl inte drabbats av Triffiderna på samma gång? Nu ska jag inte skylla förlusten på domarna, därtill var Löven allt för dåliga. Jag upplever inte heller att AIK gjorde någon kanoninsats, men det behövs ju liksom inte när Löven agerar som dom gör. Även om Dansken inte gör någon av sina bättre insatser så håller han ändå siffrorna nere ikväll. Nu verkar det inte vara någon fara med Galbraith som fick utgå i slutet av matchen på grund av skada utan väntas vakta kassen på fredag mot Malmö på bortaplan.

Ja, matchen då? Ja, bara att komma till hallen gör en ju orkeslös. Hela inramningen andas ju hjärtstillestånd. Inte ens Löwe hade fart på rören idag. Än mindre spelarna som segade sig ut som till sin egen begravning under introt. Inte ens röken vid introt räckte till alla spelarna. Om det beror på ekonomin eller det faktum att spelarna intog isen för långsamt låter jag vara osagt. Tur då att vi har "hansomskiternärhankörlineupenvadhannuheter". Han lyckades då väcka laget så pass att vi fick 40 sekunder med riktigt bra Lövenspel och två bra målchanser. Sen kommer den första tveksamma offsiden som leder till 0-1 målet, följd av ett boxplay som leder till 0-2 och då är liksom matchen körd. Visst, vi gör 1-2 men kommer aldrig riktigt nära. Inte ens när Jimmy Andersson kommer fri blir man upphetsad, liksom med vetskapen att han ändå missar och visst blev det också så, men å andra sidan är det kanske inte så konstigt att man missar när man tittar på pucken i skottögonblicket istället för vart luckorna finns…. eller kan det vara en fint från Jimmys sida. (Jag bestämmer mig snabbt att krypa in Jimmys hjärna och hittar tanken "Om jag inte tittar var jag ska skjuta så vet ju inte målvakten var pucken kommer"). 

AIK:s 1-3 mål är ju också värt att notera för att det liksom summerar Lövens försvarsspel denna kväll. En AIK-spelare (helt oviktigt vilken) rundar kassen omarkerad, vilket innebär att Löven är tre man mot två framför mål. Hur kan då en AIK-spelare få öppet mål efter skott och retur? Jomen Lövenspelarna tittar bara på puck och ligger minst en meter ifrån "sin gubbe". När man väl tar sin gubbe så petas det med klubban i 99 fall av 100. Tror man att pucken ska fastna på det egna bladet? Måste ju vara en spelglad forwards stora dröm att husera i Lövens zon. Skulle jag vara tränare skulle jag låta försvaret träna utan klubba imorgon för att lära sig använda kroppen.

Vi får dock uppleva lite spänning när vi reducerar till 2-3 med 27 sekunder kvar och jag lider når så grymt mycket med nyblivne juniorlandslagsmannen Pontus Johansson som får vara med i jakten på kvitteringen, men schabblar med pucken så AIK får göra 2-4. Han hade nog andra bilder framför sig när han klev in vid tekningen efter 2-3 målet. Det är bara att komma igen, Pontus. Du gjorde en bra insats när du fick hoppa in i den tredje perioden. Fler matcher lär följa. Även Marcus Nyberg gjorde en bra insats i målet de 253 sekunder han hann spela efter Galbratihs skada.

!!! Jocke Fagervall som vågade satsa på Pontus Johansson i sista bytet.

!! Kommer du på någon själv?

! Jo, men kom igen… någon?

??? Tror Lövenspelarna att deras klubbor är gjorda av magnet? Pucken är ju för fan gjort av gummi!!

Matchstatistik hittar du här.

+++

Smånotiser:

# Visst har man tillsatt en evenemangsgrupp? Borde inte introt ingå där?

# Blir det bättre stämning ju högre ljud man har i högtalarna?

# Är det någon som bryr sig om bilarna som jämt måste in på isen? Själv hoppas jag alltid att någon spelare ska ha missat detta och gör en open-ice. Är jag ensam om den tanken? Någon?

# På mediakuben kunde man i första pausen läsa följande textsnutt: "Domartrion presenteras av AR Travelnet". Inte många affärsresenärer lär ringa dom imorgon.

 # Kvällens största spontana applåt som 6:58 in i den andra perioden för… en AIK-offside!??

Till slut:

# Kvällens strut stod givetvis "den okände målskytten" i knattematchen som underhöll i den andra pausen. Hoppas A-lagsspelarna såg den. Högt ska pucken sitta. Den förstår till och med en blivande 10-åring.

# När jag skulle dra till matchen passerade jag sonens rum och sa: – Nu drar jag på hockeyn, varpå ett intressant samtal utbröt. Sonens kompis frågade snabbt:- Vilken hockey? Jag svarade: – Löven-AIK. Han replikerade: – Skellefteå? Sonen dyker nu in i samtalet: – Nä, AIK från Stockholm… Skellefteå är… ja, man kan inte säga bättre, men spelar i en annan serie… kan man säga… (Man har i alla fall lärt dom något.)

0 thoughts on “Rättvis förlust

 • 27 januari, 2010 kl. 09:56
  Permalänk

  Riktigt bra inlägg, som sa det mesta om gårdagens match och dagens löven.

  Var det bara jag som kände att det smälldes på mer i knattematchen? Kanske dags att signa rightaren i det gröna laget och ”spelarenmedokäntnummer” från det vita? De verkar ju kunna nåt.. ^^

  För övrigt kan vi väl lika gärna se ifall Nyberg klarar av att vara reservmålvakt i löven? För jag vet inte hur värt det är att lägga pengar på en ny…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: