”Rätt ålder”, hört den förut?

När det igår kablades ut nyheter om att HV 71 visat intresse för Leksands hårdskjutande rightback Alexander Ytterell som levererade HV:s sportchef Johan Hult mitt i all dementi klassikern ” Det är klart att det är många klubbar som söker och skulle vara intresserade av en rightfattad power play-back som är i en bra ålder.”

Bra ålder alltså, ett uttryck som oerhört många inom hockeyn använder. Sliten klyscha förstås, men finns det då någon ålder som är bättre än andra? Bloggen gjorde en snabb undersökning på Twitter och svaret blev…

Vår lilla undersökning visar alltså att 25-27 år är rätt ”ålder”.

Sen beror det förstås vilken typ av spelare du söker. I målvakter sägs ju att deras bästa tid är den efter 30. Frågar du Osten Bergström i Luleå så menar luleåfans att han har nog en klar synpunkt på vad som är en bra ålder. Han hade nog bockat i alla svarsalternativ och fansen menar att det inte finns en spelare Osten presenterat som inte benämnts som ”i bra ålder”.

Blev vi då klokare av detta? Ja, Ytterell är ju 25 år gammal och undersökningen visade ju på att ”en bra ålder” ligger mellan 25-27 så får han ett tvåårskontrakt på gört HV ett kap med andra ord. Nä, tror mest på klyscha och väldigt individuellt. Även om en bra ålder då verkar vara just 25-27 så tar jag gärna vissa spelare tidigare, ex Patrik Laine. Han verkar vara i en rätt bra ålder just nu, eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: