Ranking Hockeyallsvenskan 21/22

Äntligen dags för ligapremiären då Björklöven på fredag borta spelar mot Södertälje SK i klassiska Scaniarinken. Vi tänkte nu återigen försöka oss på att ranka lagen inför säsongen.

..vid midsommar så rankade sajten Löven4Ever lagen på detta sätt inför 21/22:

 1. HV71
 2. BIK Karlskoga
 3. Västerås IK
 4. Björklöven
 5. SSK
 6. MoDo
 7. AIK
 8. Mora IK
 9. Tingsryds AIF
 10. Västervik
 11. Vita Hästen
 12. Almtuna IS
 13. Kristianstads IK
 14. IF Troja/Ljungby

Tittar vi återigen in i den berömda kristallkulan och även beaktar försäsongen och de träningsmatcher som de olika lagen spelat landar vi numer i följande ranking:

 1. HV71
 2. BIK Karlskoga
 3. Björklöven (+1)
 4. Västerås IK (-1)
 5. MoDo (+1)
 6. AIK (+1)
 7. Mora IK (+1)
 8. SSK (-3)
 9. Västervik (+1)
 10. Vita Hästen (+1)
 11. Almtuna IS (+1)
 12. Tingsryds AIF (-3)
 13. Kristianstads IK
 14. IF Troja/Ljungby

*

Vår motivering till denna ranking:

Det är några lag som sticker ut så här långt och det är väl främst degraderade HV71, BIK Karlskoga (som alltid är i toppen), vårt eget Björklöven (som vi iaf hoppas på) och inte minst Västerås IK som verkar satsa rätt rejält till kommande säsong. Därefter ett antal lag som definitivt vill utmana och vi ser iaf en klart tuffare säsong den som kommer framför oss. Jämfört med i fjol kommer sedan både AIK och MODO att vara bättre, där tror vi att minst ett men troligen båda lagen slutligen kommer kvalificera sig för topp 6.

Att både Mora IK och Västervik kommer att få det tuffare kommande säsong känns rätt logiskt, visserligen har Mora kvar sin succé-tränare Johan Hedberg men ett par kännbara tapp i bl.a. Larsson och Stål Lyrenäs. När det gäller Västervik blir det nu intressant att se ifall GM Emil Georgsson kan trolla vidare som han gjort de senaste säsongerna. Numer är alltså Mattias Karlin (numer MODO) ersatt av den ändå relativt oprövade Martin Gudmundsson.

Därefter troligen rätt jämt skägg, men vi ser inte hur något av dessa lag ska kunna utmana och slå sig in på topp 7, möjligen då SSK som vi har i premiären. Men de känns rätt svårbedömda i dagsläget. Men sedan är som vi vet denna liga väldigt speciell och det kommer garanterat även denna säsong finnas lag som överraskar såväl positivt som negativt.

När det gäller botten relativt ”klart” att både Kristianstad och nykomlingen Troja-Ljungby kommer få det tufft, i detta nu har vi liksom vid förra rankingen svårt att se vilket lag de ska kunna ha bakom sig. Möjligen att Kristianstad skulle kunna överraska lite och ha något lag efter sig, På så sätt känns både de allra främsta topplagen som lagen i botten iaf på förhand rätt ”klara”, svårare att pricka exakt på lagen däremellan.

Sedan brukar ju alltid något eller några lag överraska kraftigt, vilka lag det blir denna säsong lite svårt att sia kring?

*

Sedan kommer lite kommentarer kring bl.a vår ranking och Lövens försäsong från sportchef Per Kenttä i eftermiddag.

Kenttä lämnar dock lugnande besked kring #57 Karl Johansson, där han inte riktigt vet status jfr med i fredags. Möjligt att han kan spela premiären mot SSK, samtidigt som den matchen kan vara i fara. Det ska dock inte behöva vara längre än så även om det medicinska teamet givetvis kommer ha sista ordet.

När det gäller Jesper Lindgren som tränat med Björklöven under försäsongen är han numer friskförklarad varför Per räknar med något form av besked inom kort. Han menar att Jesper vet om Lövens intresse, men bollen ligger hos honom och att Lindgren själv måste ta ett beslut. Eftersom Jesper också vill in i spel så förväntar han sig ett beslut inom snar framtid.

Hur skulle du själv ranka lagen i detta nu? Fältet som vanligt rätt fritt..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Ranking Hockeyallsvenskan 21/22

 • 20 september, 2021 kl. 12:36
  Permalänk

  En gissning så god som någon annan, HV lär segla igenom serien och sno vårt poängrekord. De byter helt enkelt plats med Timrå som kommer tillbaka ner till oss andra HA föreningar.

  Svar
  • 20 september, 2021 kl. 15:12
   Permalänk

   Bobby,du har helt rätt. Missade upptaktsträffen från idag. Finns den att se igen någonstans?

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: