Rånet i Tegera Arena

Till sist en rätt resultatmässigt väldigt knapp men otroligt skön seger med 4-2 borta mot Leksands IF i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 4-2 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (0-2, 1-0, 1-2), skotten 41-12 inför 4 303 betalande i Tegera Arena den här kvällen.

 

Våra målskyttar i tur och ordning: #54 Peterson (grattis till första gröngula målet på det första skottet), därefter ett snyggt straffmål av #37 Jacke Andersson, sedan trädde #7 Lindquist in trean i en två mot etta.. till sist då befriande 4-2 från Supporterspelaren 17/18 #16 Talaja som för tredje matchen i rad hittade nätet.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi nu återigen har en lista över indisponibla i skadade sextetten #4 Emmerdahl, #26 Stenqvist, #14 Cody Murphy, #24 Hage, #29 Stenlund Ädelgran samt då #90 Alex Hutchings. Därtill den avstängde #42 Riska som dock är tillbaka till nästa match.

Sedan denna extraspelare i form av backen Niklas Pavel och forwarden Andreas Vikström, här noterade vi bl.a. 14 byten för Pavel är han likt senast fick klart mest speltid i tredje perioden 2, 3 respektive 9 byten. Andreas fick totalt fem byten utspridda över matchens alla tre perioder.

Laget borta mot Leksands IF:

Målvakter:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:

Mikko Pukka – Stefan Andersson

Jacob Andersson – Simon Åkerström

Simon Backman – Filip Westerlund

Niklas Pavel

Forwards:

Erik Rainerson – Fredric Andersson – Mattias Granlund

David Lindquist – Axel Ottosson – Austin Farley

Marcus Jonsson – Lukas Ericsson – Roope Talaja

Emil Norberg – Jacob Peterson – Nicklas Johansson

Extra: Andreas Vikström

* * *

Matchen som sådan?

Kanske ingen direkt oväntad matchbild att hemmalaget skulle ta tag i taktpinnen och försöka styra tillställningen, men med tanke på de senaste insatserna blev vi lite oväntat synade för att inte säga tämligen avklädda inledningsvis. När Peterson sedan fick näta på sitt allra första avslut i den gröngula tröjan och även vårt första skott på mål denna kväll lite talande för matchen. Drygt fem min senare fick vi ett straffslag som Jacke Andersson nyttjade på bästa tänkbara sätt. En perfekt start med två mål på lika många skott enl swehockey och när Werner verkligen vaknat på rätt sida.

Under andra perioden som av tradition är vår sämsta blev vi om möjligt än mer nedtryckta, hemmalaget Leksand så mycket hetare och en helt annan energi och frenesi. Där och då kändes det som det handlade om ren och skär överlevnad. Matchbilden förändrades inte ens då vi fick lite speltid i spel 5-3 eller totalt noterades för knappt sex minuter i PP. Att ställningen var 1-2 trots skotten 26-5 ska mångt och mycket tillskrivas burväktare Adam Werner.

Inför tredje perioden pratade kapten Andersson skämtsamt med C More om att rånarluvorna redan var på och att den svarta flyktbussen med Lövenloggan stod parkerad utanför. Precis så kändes det ju och inte ens kaptenen kunde riktigt förklara varför de inte hade farten i benen och såg lite trötta ut.

Om Werner så långt hade varit riktigt bra växte han ut i tredje till att bli ett riktigt djäkla monster, jag kan inte ens räkna upp alla de lägen när man noterat både reducering, kvittering även om vi dessförinnan genom Linkans tråcklande till 1-3 återigen fick lite nödvändig energi och än mer luft i lungorna.

Till sist så befriande 2-4 från supporterskägget #16 Roope Talaja som nätade för tredje matchen i rad och för den som följer bloggen vet ni nog att sambon jublade lite extra där efter 58:49.. men där och då 71 sek kvar, efter dessa sista 71 sekunder en härlig high five över spelet hos Coolbet till 30 ggr insats. Bra så.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (5:42 min) och i kväll var vårt BP 67% (5:15 min).

Annan statistik?

Istid?

 1. #37 J Andersson, 22:00 min
 2. #28 Åkerström, 18:42 min
 3. #16 Talaja, 18:34 min

Tekningar?

 1. #13 F Andersson, 48%
 2. #51 Ericsson, 38%
 3. #54 Peterson, 33%

Övrigt?

Vi föll alltså skotten med tämligen klara 12-41, tyvärr även torsk i viktiga grenen tekningar med 25-37, kollar vi in grenen blockade skott seger med 16-7 och slutligen rätt jämt i grenen noterade tacklingar då Leksand drog det längre strået med 9-8.

Om vi ser till skott och block alltså totalt 57-19..

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • Fortsätta med vårt härliga tålamod och noggrannhet i såväl egen som den neutrala zonen.
 • Efter två härliga trepoängare ett bra tillfälle att njuta av stunden, känna glädje och försöka spela avslappnat.
 • Stabilt målvaktsspel, samma fina special teams men gärna ännu mer hänsynslösa vid motståndarnas kasse.

..och hur gick det?

Njae, insatsen som sådan lämnade väl spelmässigt en hel del att önska.. tyvärr kändes vi väl avslappnade men med en stekhet #35 Werner som stod på huvudet och en snuskig effektivitet vid våra få lägen synd att klaga. Med luvorna på och en het Werner i buren skönt att springa till bussen med de tre poängen i allra högsta hugg.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Tredje raka segern, Werner i buren och nu en femteplats. Sedan kan vi väl ta med oss luvorna till fler matcher, lite bonus att såna motstånadarna på poängen när varken energin finns där eller spelet riktigt sitter.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 10 matcher och faktiskt 30 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#35 Werner, tillräckligt redan sagt. Vilken gigant!

två loggor

#28 Åkerström, näst mest speltid och var en riktig klippa i defensiven.

en logga

#8 Pukka, Mikko som vanligt en otroligt viktig och så rutinerad kugge i vårt försvar.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot Leksands IF i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna något spel för att krydda säsongens matcher!

4 thoughts on “Rånet i Tegera Arena

 • 2 februari, 2018 kl. 22:32
  Permalänk

  Måste tillstå att Åkerström var riktigt bra. Har haft så oerhört svårt för hans taffliga starta-sent-titta-puck-och-passa-fel tidigare, men ikväll var han bästa back.
  Årtiondets rån är en kraftig underdrift. Sååå utspelade som Löven var borde det ha slutat typ 6-0.

  Werner… Werner, ja vad i heliga Kerstin kan man säga. Kul för FBK?

  Svar
 • 2 februari, 2018 kl. 22:38
  Permalänk

  Ganska enkel seger. Var inte orolig det minsta. SHL nästa!

  Svar
 • 2 februari, 2018 kl. 22:46
  Permalänk

  Idag firar vi att vi nådde 67 poäng i tabellen. Det är lika många poäng som hela förra säsongen!
  Och 10 matcher kvar!

  Svar
 • 3 februari, 2018 kl. 01:25
  Permalänk

  Fantastiskt roligt att följa löven nu från solstolen i Karibien. Trodde man skulle lite ledigt från lövens framfart,men när dom krigar så jäkla bra match till match så är de bara att njuta av hur bra de går,även här.
  Att de gick att streama c mores matcher är ju kanon när man är så långt borta,kanon.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: