Rahimi stängs av

Daniel Rahimi delade ju ut en spearing Ludwig Blomstrand i senaste matchen mot på Södertälje, något som inte beivrades under matchen, med som anmäldes i efterhand av domarna.. Nu stängs han av. Straffet blir vila de två kommande matcherna och han tvingas också böta 6000 kronor.

– På väg ifrån en närkamp så vill jag sänka farten på motståndaren, genom att haka honom. Då min blick och fokus är riktat mot spelet högre upp i banan så uppfattar jag inte att Södertäljespelaren kommer emot mig. Jag upplever inte att min klubba har en kraftig uppåtgående rörelse, då jag snarare försöker haka honom. Om min klubba träffar på ett känsligt ställe så var det absolut inte min avsikt och jag är glad att skada ej uppstod, säger Rahimi.

Domen i sin helhet:

BESTRAFFNINGSÄRENDE

Namn:                                Daniel Rahimi

Förening:                           IF Björklöven

Adress:                              TEGSVÄGEN 20, 90433 UMEÅ

Matchdatum:                     2020-10-25

Mellan:                               IF Björklöven – Södertälje SK

                                            HockeyAllsvenskan

Domare/Anmälare            Jimmy Dahmén

Avstängningsperiod        2020-10-26 – 2020-10-302 match(er)

Böter                                  6 000:- betalas senast 2020-11-26

BESLUT

Efter match mellan IF Björklöven och Södertälje SK, HockeyAllsvenskan, den 25 oktober 2020, åläggs Daniel Rahimi, IF Björklöven, följande straff för slashing:

1.    Avstängning fr.o.m. den 26 oktober 2020 t.o.m. den 30 oktober 2020. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

2.    Böter om 6 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Avstängningen bedöms motsvara två matcher.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av en anmälan, ett yttrande från Daniel Rahimi och en filmsekvens från händelsen.

Anmälan: Efter ca 16 minuter in i den första perioden uppstår en situation som slutar med att Björklövens nr 48, Daniel Rahimi, slår upp klubban med kraft mellan bena på Södertäljes nr 80, Ludvig Blomstrand. Situationen uppfattades aldrig på isen och ingen utvisning utdömdes. Videoklipp över situationen finns tillgänglig. Detta ska enligt regel 61 bedömas som vårdslöst och därmed innebära MP för slashing alternativt bedömas enligt regel 62 spearing.

Daniel Rahimi har uppgett följande. På väg ifrån en närkamp så vill jag sänka farten på motståndaren, genom att haka honom. Då min blick och fokus är riktat mot spelet högre upp i banan så uppfattar jag inte att Södertäljespelaren kommer emot mig. Jag upplever inte att min klubba har en kraftig uppåtgående rörelse, då jag snarare försöker haka honom. Om min klubba träffar på ett känsligt ställe så var det absolut inte min avsikt och jag är glad att skada ej uppstod.

Disciplinnämnden gör följande bedömning. Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Daniel Rahimi gjort sig skyldig till en slashing som är bestraffningsbar. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara två matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

•      Skaderisk

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 61.

I händelse av missnöje får talan mot detta beslut föras av såväl den anmälande som bestraffade parten hos Riksidrottsnämnden, Box 11016, 10061 STOCKHOLM. Klagoskriften skall ha inkommit till RIN inom två (2) veckor från den dag då det med överklagandet avsedda beslutet meddelats.

På Disciplinnämndens vägnar

Alexander Ramsay

Alexander Ramsay, Johan Nordin, Marie-Louise Dock Collin, Ulf Lindgren, Stefan Persson, Christoffer Norgren och Katarina Timglas.

Enhälligt

 * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: