Ragge klar för Piteå

Igår blev då Daniel "Ragge" Olofsson till slut klar för en fortsättning i Piteå och annat var väl egentligen knappast att vänta. Han klargjorde ju i ett tidigt stadium att han inte skulle gå till en annan div. 1 klubb för en säsong.

+++

Ett annat exlöv som kan vara på väg att röra på sig är målvakten Emanuel Fredriksson, som ska provspela för Borlänge. Där blir han i så fall klubbkamrat med ett annat exlöv, Aners Lövdahl.

+++

Sen måste jag bara skriva några rader om Örjan Lindmark, ni vet den gamle Leksandsbacken? Han förlängde igår sitt kontrakt med danska Odense och varför jag skrev "den gamle" tidigare är för att karln nu en ålder av 43 år. 43 bast och lirar vidare. Om han gör det av kärlek till sporten eller att han lixt exlövet Patrik Åberg inte kan leva utan inkomsten förtäljer inte historien. 

+++

En sista grej. Det slovakiska laget HC Lev som kommer att spela i KHL kommande säsong håller på att bygga laget med en rätt intressant idé. Samtliga (!) spelare inleder säsongen med try-out kontrakt. Snacka om att det kommer att gå undan på de inledande träningarna. Kanske är vägen att gå för att få alla att verkligen ge allt? Några av spelarna som slåss om kontrakt är Emil Lundberg (f.d Luleå), Timo Leiononen (f.d. Luleå) och Robert Petrovicky (f.d. Leksand). Vill ni läsa mer om hur laget tagit sig till KHL kan ni läsa det här. Rätt intressant faktiskt…eller tragiskt beroende på vilken sida om nätet man står.

+++

Glöm inte att rösta i Öbergfrågan. Klicka här.

0 thoughts on “Ragge klar för Piteå

 • 29 juli, 2010 kl. 18:32
  Permalänk

  HC lev får ju dock inte spela i KHL för slovakiska förbundet. därmed tredje nationela förbundet som säger nej..

  Svar
 • 29 juli, 2010 kl. 18:36
  Permalänk

  Andreas Hult i Borlänge är väl ett alternativ han är ju center och plus att han har inte fått nytt kontrakt trots att han gjorde 34 poäng. Han har även spelat 12 matcher i elitserien. Vad säger ni?

  Svar
 • 30 juli, 2010 kl. 08:31
  Permalänk

  Svar till Marcus (2010-07-29 22:45)
  @ Marcus och Olle, skönt då vet vi det i alla fall. KHL verkar inte få det så lätt som de vill och önskar, men nog är det en drake som försöker utmana NHL i alla fall.. och bara det ska ju premieras.

  Annars då, vad gillar ni tanken med samtliga spelare på try out? Bara try out, kanske lite väl tufft.. men jag skulle mer än gärna se en rejäl stomme och att säsongen inleds med en stor camp där ett antal platser står på spel så att det tävlas från första ispass och nedsläpp.

  Svar
 • 30 juli, 2010 kl. 08:37
  Permalänk

  Svar till Scouten (2010-07-29 18:36)
  Scouten har fler namn än Löven har spelare, vad gäller Hult antar jag du menar André och i så fall verkar han ha klart med ”vårt” lag i den Ryska andraligan. Nu var det ju flera killar som skulle spela till sig ett kontrakt, men ifall allt skiter sig där borta borde han absolut kunna vara något för oss. Det som talar lite emot är att Jens-Lars gärna plockat killar med än starkare koppling till stan.

  Svar
 • 30 juli, 2010 kl. 21:45
  Permalänk

  Jag skrev fel tidigare jag menade Alexander hult bror med Andre. Men iaf alexander hult är ju center och gjorde 27 poäng på 21 matcher för borlänge men han fick ändå inte nytt kontrakt. Så han är ju ledig. Vad säger ni??

  Svar
 • 31 juli, 2010 kl. 20:15
  Permalänk

  Svar till scouten (2010-07-30 21:45)
  Härligt scouten, du jobbar på.. Alexander är högerfattad, rätt stor och dessutom center, vad väntar Jens/Lars på egentligen…? Det som skulle kunna tala emot är att det verkar vara en flyttfågel, jag ser gärna kontinuitet och i den proflen känns väl Alexander lite ”tveksam”..

  Några säsonger med Amstel dessutom, men vänta nu… är inte det ett semesteröl?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: