Quist:-Vi kommer försöka sätta hård press på backarna!

William Quist var en uppskattat spelare och lagkamrat i Björklöven under fem säsonger, men nu är han inne på sin andra säsong i Almtuna och laddar som bäst för sitt femte möte med sin gamla klubb.

Vi tog ett snack med Wille inför matchen för att höra om hans tankar kring lagets inledning av säsongen, om tankarna kring Björklöven och sin kontakt med det gamla laget.

 

Vad kan du säga om Almtunas inledning av säsongen?
-Vi har haft en bra start tycker jag förutom ett bottennapp Timrå borta.

Och din egen insats?
-Min egen insats har varit helt okej. Skapat mycket men saknat lite skärpa i avsluten.

Du lirar med Daniel Ljunggren och David Vallorani. Hur stämmer kemin i er lina, Almtuna förstalin ska tilläggas?
-Vi har bara spelat ihop i tre matcher så det blir bättre och bättre. Dem är tekniska och spelskickliga så jag försöker mer åka mycket skridskor och göra jobbet framför mål.

Stor matchhjälte senast mot Leksand senast som matchens enda målskytt?
-Ja det var inte igår man lirade en match som slutade 1-0.

Kommentar till matchen? Ni rivstartade där. Du hann med ett halvt friläge innan du satte 0-1 redan efter 17 sekunder.
-Vi hade ett bra förstabyte där jag trodde jag skulle hänga sekunderna innan men Val (David Vallorani) snappade upp pucken efter min stolpträff och passade tillbaka den så det var skönt med en så bra start. Sen tycker jag vi krigar riktigt bra i 59 minuter. Sett över målchanser har vi fler farliga än Leksand medans dem får skjuta mycket utifrån.

Nu har ni tre raka segrar. Hur ska ni göra för att besegra Björklöven?
-Löven ser riktigt starka ut i år så det blir en kul match. Ni har spelskickliga forwards som är luriga och målfarliga så där gäller det att inte bjuda på något i onödan, sen tror jag vi kommer försöka sätta hård press på backarna högt upp i banan.

Haft någon kontakt med något ur löven inför matchen?
-Man pratar ju alltid med Kongo (Kim Karlsson) pch Messy (Marcus Jonsson) väldigt mycket eftersom dem är nära polare. Sen har man lite kontakt med några andra, men många som spelade i löven när jag var där är ju inte kvar längre så det blir ju såklart färre och färre.

Noterade att Lucas Sandström finns med imorgon? – Ja, Lucas gör sin debut imorgon faktiskt. Han har varit på is och kört en vecka nu ungefär och ska vara med som extraforward imorgon. Riktigt roligt för Lucas som fick en tråkig start med skada direkt på första träningen med oss faktiskt.

Får väl avsluta med att önska ett lagom lycka till imorgon då.
-Får väl säga detsamma.

***

Totalt blev det 178 matcher i Björklöven för Wille där han producerade 50 mål och 60 assists. Mot Björklöven svarade Wille ifjol för två mål och en assist på de fyra försöken som gav tre vinster. I år han han på den inledande sju matcherna svarat för två mål och två assist.

4 thoughts on “Quist:-Vi kommer försöka sätta hård press på backarna!

 • 13 oktober, 2017 kl. 02:57
  Permalänk

  Hade varit uppskattat ifall ni kunde försöka få till en intervju med Palmebjörk 🙂

  Svar
  • 13 oktober, 2017 kl. 17:35
   Permalänk

   Skulle gärna ha sett en intervju med Brad DeFauw, Steve Potvin, Santeri Heiskanen, Aki Heino, Eetu Qvist, Mattias Wennerberg, Jonas Floberg, Dragan Umicevic.

   Går det att fixa när vi ändå håller på med spelar-intervjuer?

   Svar
   • 13 oktober, 2017 kl. 18:35
    Permalänk

    Inte med lätthet men inget är väl omöjlig, som Gunde Svan brukar säga. Det är ju inte så att dessa grabbar direkt bor i min källare även om det vore optimalt med hobbyrum och allt. 🙂

    Svar
   • 13 oktober, 2017 kl. 22:00
    Permalänk

    Onödigt att vara så spydig Kristoffer, fast det är klart, inte första gången du beter dig som en idiot så vad kan man förvänta sig…

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: