Provocerande kort avstängning för Blomstrand

I dag kom domen från Disciplinnämnden efter incidenten mellan Blomstrand och Plant i mötet mellan Löven och SSK från i måndags.

Domen i sin helhet:

BESLUT

Efter match mellan IF Björklöven – Södertälje SK, HockeyAllsvenskan, den 25 januari 2021, åläggs Ludwig Blomstrand, Södertälje SK, följande straff för huvudtackling (checking to the head):

 1. Avstängning från Södertälje SK:s tre (3) nästföljande matcher i SHL.
 2. Böter om 5 625 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Ludwig Blomstrand samt en filmsekvens från händelsen.

Anmälan: Efter 18:09 i den tredje perioden, dumpar Björklövens nr 28 ner pucken i Södertäljes zon. Plant har en låg position när Blomstrand nr 80 fullföljer tacklingen som träffar i huvudet. Alternativ bestraffning är charging.

Spelaren har genom Mikael Samuelsson uppgett följande. Vi anser att denna tackling är och ska vara en del av ishockey som sport. Hårt men ärligt spel är det vi försöker utbilda i våran förening. Domaren (förvisso linjeman) som är ca 5 meter därifrån och tittar på tacklingen, skulle kunna välja att rapportera den till huvuddomarna men väljer att ej göra så. Utan detta kommer efter påtryckningar av Björklövenspelarna. Enligt oss så bör inte denna typ av spel hamna som ett ärende hos en disciplinnämnd.

Disciplinnämnden gör följande bedömning. Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Ludwig Blomstrand gjort sig skyldig till en huvudtackling som är bestraffningsbar. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Det finns för närvarande i serier på elitnivå, som exempelvis HockeyAllsvenskan, med anledning av att matchdatum ofta ändras pga. coronapandemin skäl att – i stället för att låta avstängningsbeslutet omfatta vissa bestämda datum – låta begränsa avstängningen till ett visst antal tävlingstillfällen, dvs. matcher, i aktuell serie (se RF stadgar 15 kap. 6 § sjätte stycket p b). Avstängningens längd bestäms till Södertälje SK:s tre nästföljande matcher i HockeyAllsvenskan. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

 • Stor skaderisk

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 44.

I händelse av missnöje får talan mot detta beslut föras av såväl den anmälande som bestraffade parten hos Riksidrottsnämnden, Box 11016, 10061 STOCKHOLM. Klagoskriften skall ha inkommit till RIN (riksidrottsforbundet@rf.se) inom två (2) veckor från den dag då det med överklagandet avsedda beslutet meddelats.

*

Otroligt provocerande att tacklingen endast renderar tre matcher i avstängning, sedan synnerligen anmärkningsvärt att Blomstrand inte heller bedöms som en återfallsförbrytare då han avstängdes för en annan checking to the head redan under försäsongen.

Men när DN drar i sin tombola har man ingen aning vad som väntar.. sedan sett till avstängningen.. citat: Avstängning från Södertälje SK:s tre (3) nästföljande matcher i SHL.” Jag trodde SSK lirade i HockeyAllsvenskan precis som oss.. men snacka om full koll från DN.

Kommentarer, reflektioner och övriga tankar.. Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

11 thoughts on “Provocerande kort avstängning för Blomstrand

 • 27 januari, 2021 kl. 19:30
  Permalänk

  Tombolaklubben har varit i farten igen. Pinsamt.

  Svar
 • 27 januari, 2021 kl. 20:28
  Permalänk

  Konstigt,absolut med tanke på återfallet.
  Obegripligt,Samuelsson försvarar ju givetvis sin spelare.Men,jag anser att Blomstrand söker upp Plant.
  Klar satsning mot huvudet.
  Som sagt,obegripligt……

  Svar
 • 27 januari, 2021 kl. 21:31
  Permalänk

  Dom hade ju missat att han var återfallare. Pinsamt, undrar om dom ändrar beslutet?

  Svar
 • 27 januari, 2021 kl. 21:31
  Permalänk

  Tycker SSKs svar är mer provocerande! Dom står för tacklingen, tycker den är schysst och den är en del av sporten som dom vill lära ut!

  Svar
 • 27 januari, 2021 kl. 22:10
  Permalänk

  Om björklöven överklagar borde ju disciplinnämnden kunna korrigera till återfallsförbrytar-straff. De kommer garanterat inte korrigera det utan någon som påvisar det den vägen. Och då tror jag inte de kan undvika att fixa sin miss

  Svar
 • 27 januari, 2021 kl. 22:31
  Permalänk

  Södertälje med sen kommentaren känns väldigt nära de/den supporten man gick ut och tog avstånd ifrån. Sjukt konstigt i mina ögon. Synd att det inte var mer kameror på plats då hade nog straffet blivit annat!

  Svar
  • 28 januari, 2021 kl. 00:23
   Permalänk

   Ingen ”lex Deilert” denna gång. Vore faktiskt intressant att veta varför Blomstrand inte klassas som återfallsförbrytare. Glömde disciplinnämnden bort att kolla det? Gäller inte försäsongsmatcher i år, har man ändrat i föreskrifterna från förra året? Är det något i själva förseelserna/tacklingarna som inte ska kopplas samman, som inte bedöms ha samband?

   Svar
   • 28 januari, 2021 kl. 13:07
    Permalänk

    Där fick vi svaret. De glömde att kolla det dom rackarna!!

    Svar
 • 27 januari, 2021 kl. 23:44
  Permalänk

  Ja vi ska nog bara lugnt sitta i båten, för det där kommer att slå tillbaka mot SSK själva förr eller senare. För nästa gång är det kanske dom står där med en spelare med hjärnskakning och en förstörd hockeykarriär. Osedvanligt korkad kommentar av Mikael Samuelsson. En hjärnskakning är en hjärnskakning och tackling av det där slaget hör inte hemma på en hockeyrink. PUNKT!!

  Sedan tycker jag Cmore lockar fram den här typen av griserier, titta bara på när man plockar in hånflinet Karjalainen och imponeras över att han kan reta en betongvägg. Vad har sådan skit att göra i den direktsänd hockeymatch??
  Undra om Cmore tycker han var lika slipad när han crosscheckade Plant efter att han skotttäckt och var helt ur spel. Då hugger hånflinet ned Plant med en crosschecking i ryggen på Plant, modigt!!!

  Lägg av Cmore med sådant skit i sändning och fokusera på annat än griserier!!

  Svar
 • 27 januari, 2021 kl. 23:49
  Permalänk

  Provocerande att inte Rahimi blir avstängd för sitt överfall på Bobbo tidigare i matchen. Provocerande att Ssk fått 3 mål bortdömda på två matcher mot Löven där dommarna i efterhand erkänner att de har gjort fel. Ni har fått fyra gratispoäng så sluta böla och lär er ta en tackling!

  Svar
  • 28 januari, 2021 kl. 00:18
   Permalänk

   Så du Per menar på fullaste allvar att den tacklingen från Blomstrand är korrekt? Allt vad som hänt förut, vi har inte heller glömt svartvite Bergman.. men den tacklingen igen.. du och sportchef Samuelsson tycker den alltså hörsporten till?

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: