0 thoughts on “Propp of the week

 • 26 oktober, 2009 kl. 20:36
  Permalänk

  Jag lade själv ut lite fina Scott Stevens tacklingar innan jag kollade reglerna som har ändrats. Numera är tacklingar som den här solklar checking to the head. Enligt definitionen dessutom matchstraff och avstängning eftersom spelaren blev skadad.
  Enligt det gamla synsättet hade det möjligen kunnat tas en charging för den här proppen.
  Man får helt enkelt inte tacklas som förr. Du kanske har sett på Lövens matcher hur spelarna har snappat upp detta extremt bra…

  Svar
 • 26 oktober, 2009 kl. 21:21
  Permalänk

  Svar till Patrick Krainer (2009-10-26 20:36)
  Jag snackade med en domare om den här och han såg egentligen inget fel på den. Möjligen lite vårdslös, men inte oschysst. Samtidigt är det ju direkt fel om effekten av tacklingen ska avgöra om man får matchstraff och avstängning, inte själva tacklingen i sig.

  Jo, få i Löven vågar ju tackla, men om det beror på risken för utvisning eller för att de inte fick det i modersmjölken kan ju diskuteras. : ) Må det smälla rejält (Läs P-A) imorgon.

  Svar
 • 27 oktober, 2009 kl. 08:59
  Permalänk

  En sak har du rätt i patrick..
  En tackling som som blir klassad som Checking to Head är MP vid skada, men vad säger att just denna tackling är Checking to head, tacklingen träffar inte huvudet vad jag kan se utan axel mot axel, visst tacklingen är vårdlös, men ”tacklingen” (något) skall ju träffa huvudet för att det skall vara en Checking to Head.. Men det beror ju på vilken vinkel man ser den från , en annan vinkel visar säkert att något träffar huvudet!
  Men annars kan man iprincip bara ta charging för att den är vårdlös!

  Svar
 • 28 oktober, 2009 kl. 09:15
  Permalänk

  Känns som det är dags för en ny propp of the week: Thörn gjorde ju ett frimärke av Filip Olsson igår. Tyvärr åkte han ju också ut helt oförklarligt. Åker man och dräller i egen zon med blicken på skridskorna när Thörn är inne så smäller det 😀

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: