Proffice, Poolia.. fler?

Den 29 januari 2008 gick Löven ut med en nyhet om ett samarbete mellan Löven och Proffice. Enligt vad som framgick var syftet att;

Att vi i Björklöven, som har ambitioner att klättra i seriesystemet, bättre skall kunna locka hit, behålla och utveckla lovande spelare och deras närstående.

Nu var det ju visserligen Micke Magic som höll i tömmarna när det begav sig, men samarbeten av detta slag är väl om inte TOTL så i alla fall både värdefulla och i dagens ekonomiska läge helt nödvändiga. En liten fråga bara, hur många ska vi tro fått ett jobb genom Proffice? Jag sitter verkligen inte inne med några svar, men med tanke på hur mycket pengar som försvunnit har vi nog anställt rätt så mycket folk själv. Fast de kanske anställdes genom Proffice och så fall fanns det ju någon form av samarbete.

+ + +

Framtidens melodi borde nu vara ett bra samarbete med samtliga bemanningsföretag, förutom Proffice finns både Poolia, Manpower, Adecco för att nämna några. (Sökordet Personaluthyrning och Umeå gav 31 träffar på allabolag.se!) Utöver detta samarbete med bemanningsföretag tycker jag Löven i nätverket 40-klubben eller bland övriga samarbetspartners borde försöka hitta mervärde att erbjuda och en bra social situation för lirarna och deras familjer. Den ekonomiska läget som vi brutalt blev varse måste bara leda till ett annat nytänk i helheten. Jag menar att en klubb som Löven med sin historia, på gott och ont, borde vara attraktiv för unga killar.

Fast nu gäller det att kavla upp ärmarna och arbeta hårt, men nog finns det möjligheter alltid. Det finns möjlighet till bra utbildning på universitet, visas inte minst genom Andersson och Forsell. Umeå är en ung stad som hela tiden expanderar så det borde inte heller vara något problem med att hålla med bostäder. Om vi då genom klubbens egna nätverk, förutom att pusha för Universitet, kan säkerställa lägenhet och erbjuda jobb till den som inte vill plugga eller lirarens sambo tycker jag framtiden ser ljus ut. 

+ + +

Apropå jobb till sambo så verkar ju det vara RÄTT avgörande i fallet Lindlöf om man ska tro Stålis. Säger han att det är klart till 99% så får vi väl tro det och önska lycka till på jobbintervjun, som han säger vore det tråkigt ifall det nu skulle stupa på det. Fast om det nu stupar på det så hänger det samman rätt mycket med det som skrivits ovan. Löven har inte längre råd och ska aldrig (??) ta sig råd att heltidsanställa handelsresande hockeyvagabonder. Erbjud ett bra paket, med en trygg social situation för hela familjen, inklusive arbeten till båda. Visst borde det räcka rätt långt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: