Premiärförlust mot länsrivalen

Gröngula Björklöven kunde tyvärr inte likt i försäsongsderbyt i fjol denna kväll besegra lillebror Marklund (Skellefteå AIK), som trots att de varit på is betydlig kortare tid och dessutom bl.a. saknade kaptenen Jimmie Ericsson och Joakim Lindström åkte ut på bår efter ca 20 sek till sist blev för starka. I fjol vann vi på straffar med 3-2 sedan #28 Sandström avgjort och i kväll blev det till sist 2-3 efter mål av #16 LEJ och nyförvärvet #91 Högberg hemma i ”nya” och uppgraderade T3 Center.

Johan Löf / AXELLÖF

Coachduon Jonsson och Åkerblom har en del att fundera på och jobba vidare med. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Det måste oavsett vara otroligt inspirerande för alla Lövens nyförvärv bara att få komma in i ”nya”, fullsatta (5 450 st.) och uppgraderade gröngula T3 Center och uppleva den stämning som detta klassiska derby trots allt innebär. Ståplats H som alltid otroligt välfyllt och det kändes allmänt än mer gröngult än vanligt, möjligt apropå kampanjen de rätta färgerna. Sedan att då få mäta sig mot fjolårsfinalisten Skellefteå AIK otroligt spännande för både lirarna i laget, även ledare och organisationen runt om med GM Joakim Fagervall i spetsen.

Sedan ska man ta matchen för vad den är och även om båda lagen saknade en del spelare, att lagen inför denna hade match hade olika antal ispass i benen ska det vara skillnad dem emellan. Skellefteå AIK spelade så sent som i våras (som vanligt) final i slutspelet medan vår rätt misslyckade säsong tog slut redan i februari och med en tämligen blygsam 12:e plats i HockeyAllsvenskan.

Men en kväll som denna saknar resultatet ändå lite betydelse, de nya lirarna har fått känna på hur det kan vara som Lövare när T3 Center är packat och rejält laddat. Bara det borde vara inspirerande och ge en djäkla boost och ge rejäl energi inför fortsättningen. Nu kanske inte stämningen blev fullt lika magisk som vid fjolårets möte och för att bibehålla rivaliteten mellan lagen och dess fans viktigt att inte mötas varje säsong och på så sätt kanske ta bort en del av tjusningen med dessa matcher.

Bloggen återkommer senare med eftersnack, kanske några kommentarer eller lite reflektioner. Men HÄR hittar du så länge allt om matchen.

Vad har du själv för tankar efter matchen och vilka tyckte du utmärkte sig mest av de nya? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

2 thoughts on “Premiärförlust mot länsrivalen

 • 12 augusti, 2016 kl. 22:59
  Permalänk

  Ööh…vadå inte mötas varje år..?
  Vi har väl en ambition att gå upp?

  Svar
  • 12 augusti, 2016 kl. 23:16
   Permalänk

   Det är sant Matte, när vi väl är i SHL kommer vi så klart mötas oftare.. Men jag tycker vi borde värna rivaliteten lite och kanske inte mötas varje försäsong så länge vi spelar i olika serier. Mer så jag tänkte..

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: