PP!?

Fick en kommentar i går hur tankarna går kring PP och möjlig eller kanske lämplig uppställning. Direkt gick man i gång och gnuggade knölarna lite extra, vi spånade ju för en tid sedan kring lämplig eller tänkbar förstafemma och dessa stämde väl inte så fel med de tankar eller förhoppningar som Wirtala/Blixten haft med sitt bygge?

Vad gäller PP tycker jag att de killar som bär laget genom att agera i den första linan bör minst tre eller kanske fyra ingå i den första PP-uppställningen. Eventuellt att någon så kallad energispelare byts ut mot någon ännu mer kreativ och med bättre handleder eller att en defensiv back får ge utrymme för ännu en forward etc.

I min vision, alltså innan killarna ens gått på is eller, innan någon ens visat sig vara förtjänt av förtroendet skissar jag på taktivlan och ser följande uppställning;

M Johansson M Lundberg, N Johansson, J Wikström och kanske M Persson-Riis eller eventuellt W Qwist.

+ + +

Mina tankar och min uppställning bottnar i ett rörligt, snabbt och med mycket positionsskiftningar och med enbart Kingen på blå. Jag ser hot i form av en skytt som Lundberg (R) eller kanske Michel (R) och sedan har vi trafik och tyngd på kassen i form av Johansson, Wikström eller kanske Qvist. Därtill kreatvia händer och fart i från Persson-Riis eller kanke förra årets stora utropstecken J Vikström?

Ja, det var iaf mina tankar och funderingar så långt. Spontana reflektioner och synpunkter? Lämna gärna en kommentar!

0 thoughts on “PP!?

 • 28 juli, 2011 kl. 09:46
  Permalänk

  Bra PP upställning The Sandwich. Rätt tänkt med tyngd framför kassen och två rightskyttar. Som Björklöven saknade förrra året! Min egen tanke kring PP är att man har Molin på blå Jens Persson som spelfördelare och Persson Riis som kant spelare och sen Tylor Michel framför kassen och Nicke Johansson som extra jobbande back!

  Svar
 • 29 juli, 2011 kl. 13:06
  Permalänk

  Svar till Allesbjorklovenblogg (2011-07-28 09:46)
  Det kommer absolut bli intressant att se hur Wirtala tänkt och vilka som verkligen kliver fram.. Kan nog tänka mig att såna som Quist eller Vikström starkt aspirerar på en plats.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: