Powerbreak inför Hästen vs Löven

Likt vi gjort några gånger tidigare kollade vi i dag läget med Mattias Essén som driver powerbreak hur tankarna går inför mötet mellan Vita Hästen och Björklöven.

Vi lät helt enkel Mattias beskriva lite om Hästens silly season, inledningen på säsongen och givetvis hur matchen i morgon slutar..

Tjena Mattias, hur är läget?
– Tjena, bara fint!

Snabba ryck i den här serien, i söndags förlust borta mot Leksand och i morgon hemmamatch mot Björklöven och vad säger du spontant kring just den matchen?

– Leksandsmatchen kändes som att Hästen slarvade bort lite i första perioden. Visst, Leksand kom ut heltaggat men att dra på sig två utvisningar för sex man på isen är inte bra och som dessutom renderade i två mål i baken.
Matchen mot Björklöven kommer bli riktigt tuff, alltid jämna och tighta matcher lagen emellan!
..och om vi backar bandet en aning, vad säger ni om er silly season och den trupp ni har i dagsläget? Känns det som att ni har en tillräckligt slagkraftig trupp för att matcha fjolårets fina resultat?
– Spännande trupp som Hästen har, saknar dock lite spets framåt, hade gärna sett en sniper som Sebastian Dyk från Asplöven i Hästen. Saknar även en back med lite storlek som kanske saknas just nu i truppen.
Är truppen helt spikad eller väntas ytterligare något tillskott?
– Hästen har gått ut och sagt att man ska förstärka på backsidan nu när Morgan Hassel blev långtidsskadad. Och tidigare i dag lånade man in Johan Adolfsson från Örebro, dock bara för två matcher som den första prognosen säger.
Är det någon av de nya spelaren som stuckit ut lite extra på försäsongen eller säsongsinledningen och överraskat positivt?
– Crus Rydberg imponerade på mig under försäsongen men har kommit av sig nu under serien. I dagsläget skulle jag nog säga att inlånade Lukas Vopelka ser jäkligt intressant ut!
Inför säsongen rankade vi lagen i serien och till sist hade vi er på plats sex, vi satte Västerås före oss själva och sedan Leksand som tredje lag. Hur skulle din ranking av en topptrio se ut, var rankade du er själv inför säsongen och varför?
– Min topptrio inför säsongen var Västerås, Björklöven och Leksand så jag får hålla fast vid det.
Hästen tippade jag 5:a, ska mycket till för att komma så pass högt i tabellen men ingenting är omöjligt som vi såg förra säsongen.
Det är helt sant, vi låg tom. näst sist vid årsskiftet. Ni hade ju en chans i fjol att ta en av platserna till säsongens SHL, tyvärr missade ni i matchserien mot MODO. Har luften gått ur till denna säsong eller är ni bara mer revanschsugna?
– Luften har absolut inte gått ur. Förra säsongen var en ren succé och föreningen bevisade att man verkligen är på rätt väg!
Tror ni att något eller några lag från HockeyAllsvenskan kommer kunna kvala sig upp till nästkommande års SHL. I så fall vilka och varför?
– Skulle nog säga Björklöven och Västerås. Två hemmastarka lag med bra trupper! Båda lagen har även enligt mig en målvakt som kan spika igen när det väl behövs.
Vad säger du annars om er säsongsinledning, just nu plats 9 med nio inspelade poäng och alla dessa tagna i Himpan?
– Hemma i himpa har Hästen tagit fullpott och där känns det stabilt. Tyvärr har Hästen inte lyckats prestera lika bra borta men jag hoppas att det vänder snart. 9 poäng är väl godkänt även om jag hade hoppats på några mer poäng.
Är det någon spelare i Hästen som du tycker vi borde hålla ett extra öga på?
– Lukas Vopelka! En ung spelare som jobbar hårt, har bra skott och som är snabb på skridskorna.
..och hur tror du att matchen i morgon slutar?
– Jag säger 3-2 Hästen. Adam Schmidt avgör med 1.37 kvar. Tror det kommer bli precis lika tight som det brukar vara mellan lagen.
Inte alls omöjligt, men får vi med oss poäng blir det nästan lite bonus. Stort tack att du tog dig tid att svara.
– Ingen fara, alltid kul att dela med sig av lite tankar..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: