Potvin -Det var här jag ville spela!

Björklöven har en hel hög med kultspelare som fröjd våra ögon genom åren, både med finlir och inställning. En av dessa är definitivt Steve Potvin som kom till klubben under säsongen 2001/02 från Basel i den Schweiziska andraligan NLB.

I en intervju med hockeynews.se berättar han bland annat om känslan när han kom till Björklöven och att han efter en sejour i Skellefteå ville tillbaka och stanna i Björklöven under lång tid. -Jag kände direkt att jag kom till ett bra lag under mitt första år i Sverige. Man kände hur killarna i laget hörde ihop och drog åt samma håll. Jag vet att det är en klyscha men alla blödde för laget och jag är väldigt nöjd över tiden jag spenderade i Sverige. Framför allt det där året, säger Potvin. Efter året i Skellefteå ville han stanna länge i Björklöven. – Jag ringde min agent direkt och sa att det var här jag ville spela. Jag sa att jag ville ha ett femårskontrakt direkt, men tyvärr fick jag inte det. Sportchef den säsongen var Mikael Andersson. Du kan läsa hela intervjun HÄR.

Steve fick tyvärr bara ett år och sen bar det istället av till den tyska ligan. Han spelade totalt 75 matcher och svarade för 36 mål och 45 assists dvs 101 poäng över två och en halv säsong.

3 thoughts on “Potvin -Det var här jag ville spela!

 • 28 mars, 2019 kl. 22:49
  Permalänk

  Det här var innan min tid som lövare. 101 poäng på 75 matcher är jättebra. Finns det nån speciell anledning varför han lämnade laget?

  Svar
 • 29 mars, 2019 kl. 18:09
  Permalänk

  Steve Potvin och Greg Parks…..

  Ojoj… God tid!!!
  Saknar den känslan… Overtime mot aporna vill jag minnas….

  Dock inte hur man skötte ekonomin då….

  Randy edmonds. Vilken klassiker…

  Svar
 • 29 mars, 2019 kl. 18:10
  Permalänk

  Det var en säsong med
  Potvin
  Marrinucci
  Figliuzzi
  Och Parks tror jag…

  Ojojoj?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: