Positivt resultat trots pandemin

Säsongen och det rent sportsliga har vi diskuterat, det slutade med en finalförlust mot Timrå. Samtidigt som då sportchef bygger ett lag för kommande säsong så kunde VD Anders Blomberg i går leverera ett oväntat starkt ekonomiskt resultat sett till denna speciella säsong.

I sändningen på Björklöven Play berättade Blomberg bl.a. att vi såg ett nytt omsättningsrekord på 48,7 miljoner (upp 6,25% jfr med föregående år), resultatet på samma sätt +2,8 miljoner (2,1 miljoner i fjol) och att vi numer har ett eget kapital på 5,1 miljoner. Här kommer det framöver att bli intressant vad övriga klubbar i ligan kommer kunna kontra med.

Några av faktorerna som bidrog till det fina resultatet så klart att många fans och partners valde att stå fast vid säsongskort etc. trots dessa restriktioner, därtill bl.a. lyckade kampanjer i form av #fyllhallen, supporterspelare, sedan då kreativ försäljning av Löven-relaterade produkter som chips, läsk och då både för yngre och äldre. Lägg därtill då otroligt värdefulla stöd. Just det här med försäljning av Löven-relaterade produkter tror jag vi kommer se mer av framöver, denna typ av samarbeten klart positiva och den ger även ”kunden” en faktisk produkt utöver att det blir en extra intäkt för Löven.

Det blir intressant framöver att se hur försäljningen av årskort inför kommande säsong kommer påverkas av denna pågående pandemi, även om det börjat ljusna vet vi ännu inte hur det kommer se ut med publik i höst då pucken släpps. Men vi gröngula Lövare är väldigt stöttande och det är inte säkert att vi kommer märka av en minskad försäljning av årskort eller att ex.vis partners skulle minska sitt stöd. Här kan vi bara vänta och se vad som händer.

Kommentarer, reflektioner eller egna tankar.. helt fritt att spekulera i det här läget..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

One thought on “Positivt resultat trots pandemin

  • 7 juni, 2021 kl. 19:54
    Permalänk

    Bevisar att vi nu har folk som verkligen har koll på den ekonomiska biten på alla plan. Detta i kombination med alla fantastiska gröngula supportrar som på alla sätt bidragit detta speciella år. Vi ska vara oerhört tacksamma och stolta över vad som sker just nu och vilka personer vi har i ledningen. 2 raka finaler och ett poängrekord är man inte van som lövare. Skulle det nu bli tillåtet med maxpublik vid säsongsstart så är jag övertygad om att de gröngula kommer vallfärda till A3.
    Just nu njuter man av Kenttäcams mest varje dag och snart är det förhoppningsvis dags för insamling till supporterspelaren, något jag tycker är riktigt häftigt att följa. Hoppas innerligt att Liss stannar. Blir spännande att se vilka centrar som tillkommer också.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: