Poängen lag för lag jfr 14/15

Inför säsongen hade jag ett INLÄGG om att det torde krävas ca 100 p för att nå den HockeyAllsvenska finalen, när nu TAIF knep den andra platsen på 101 poäng var ju inte den skattningen helt uppåt väggarna. Nu tänkte jag att vi kollar in hur vi tog våra 72 poäng och då dessutom lag för lag.

Megazone

Först kan vi väl kolla in tabellen efter grundseriens 52 omgångar:

Tabell 160228.

Sedan fick jag ju en kommentar på inlägget från Enrico som utmanade mig med sitt eget tips, vi kan väl nu kolla in utfallet dels mot föregående säsong men även då jämfört med våra tips.

Lag Poäng 14/15 The S´s Enrico
AIK 4-8 5-7 7-5 6-6
Almtuna IS 5-7 7-5 9-3 9-3
Asplöven HC 7-5 8-4 8-4 9-3
BIK Karlskoga 8-4 7-5 7-5 9-3
IF Sundsvall Hockey 12-0 Div 1 10-2 12-0
IK Oskarshamn 4-8 3-9 6-6 8-4
IK Pantern 4-8 Div 1 9-3 8-4
Leksands IF 2-10 SHL 6-6 4-8
Mora IK 3-9 6-6 9-3 9-3
Timrå IK 6-6 7-5 8-4 11-1
Tingsryds AIF 6-6 Div 1 9-3 6-6
VIK Västerås HK 4-8 2-10 4-8 3-9
Vita Hästen HC 7-5 6-6 8-4 6-6

Här kan vi återigen beakta våra poäng föregående säsong mot lagen Karlskrona HK 3-9, Malmö Redhawks 3-9 och Rögle BK 10-2 som lämnade för SHL samt då även SSK (7-5) som tyvärr föll ur ligan. Här tappade vi 23 p medans vi totalt tog 24 mot Leksand, Pantern, Sundsvall och Tingsryd som då tillkom från SHL och Div 1. Att vi inte tog fler än en poäng på detta byte så klart inte godkänt.

För att ha kunnat kliva från den sjätte platsen som vi hade i fjol (81 poäng), om vi än inte skulle nå finalen torde det ha krävts att vi förbättrade oss jämfört föregående säsong mot de mer etablerade lagen i ligan. Nu var det bara gentemot BIK Karlskoga, IK Oskarshamn, VIK Västerås och Vita hästen vi gjorde det. Då vi samtidigt försämrade oss jämfört AIK, Almtuna, Asplöven, Mora och Timrå kan vi inte heller vid denna jämförelse peka på någon särskilt bra utveckling jämfört med föregående säsong.

Om vi tittar in på våra med tips med utfallet är det väl främst AIK, Almtuna, Leksand, Mora, Timrå och nykomlingen IK Pantern som sticker ut, i övrigt tog vi ungefär i paritet med vad vi tippade där i september. Vilket av våra tips som var ”bättre” eller närmare känns lite hugget som stucket. Enrico prickade in Sundsvall och TAIF medans jag bara satte VIK Västerås HK, å andra sidan var jag bara sju poäng totalt ifrån på Asplöven, BIK, IKO, Timrå och Vita Hästen, medans Enrico mot samma lag missade med 13 poäng.

Nu spelar det kanske mindre eller ingen som helst roll hur nära vi var, eller egentligen vem som var närmast. Men våra ovanstående inte direkt orimliga prognoser, iaf inför säsongen, hade vi alltså sprängt 100 p-vallen och hade förbättrat oss jämfört med i fjol mot AIK, Almtuna, IK Oskarshamn, Mora IK, Timrå IK, VIK Västerås och slutligen Vita Hästen.

Nu tog vi dessvärre alltså nio poäng färre jämfört med i fjol och av de ovan uppräknade var det bara fiaskolaget IK Oskarshamn, VIK Västerås och Vita Hästen som vi förbättrade oss gentemot och då vi kan väl återigen slutligen enas om att den här säsongen inte alls blev vad vi tänkt oss. Inte på förhand iaf, som den utvecklade sig ska vi kanske vara glada och tillfreds över att vi inte gjorde en SSK iaf?

Vem vet hur vi hade klarat det kvalet.. huga, hemska tanke.

* * *

Men statistik likt detta, är det intressant kuriosa eller bara totalt värdelöst vetande..? På bloggen har vi i bland en förkärlek till att nörda ner oss i detaljer och kika in stats och hårda fakta. Men vad säger du som läsare, intressant eller scrollar du bara förbi?

Megazone

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: