Poängen är poängen…eller?

Känner att laget inte fått den fart under skridskorna som man borde kunna kräva och kollade läget med ett par av spelarna och en av dessa är backen Oscar Molin som är inne på att laget saknat fart på sistone och att det är något man tagit tag i.– Jo, det har väl varit lite så att det är farten som har saknats och det har vi tagit tag i på träningarna. men varför laget så förtvivlat svårt att göra mål, till skillnad från Asplöven och Kiruna har han inte riktigt något svar på. – Ja du, hade jag facit skulle jag slå upp det direkt…vi skapar ju minst lika bra chanser som dom gör men vi måste bli lite hetare när chanserna kommer också. Jag tror det släpper för oss i helgen.

Vår kanske bäste back hittills i Allettan, Anders Grönlund, menar att hur det ser ut är i dagsläget sekundärt och att det är poängen som räknas framöver.- I det läget vi har satt oss själva i finns bara vinster på schemat just nu och spelet får komma lite i andra hand tycker jag. Först och främst ska vi vinna resterande för att få så bra utgångsläge som möjligt sen tokfokusera så att spelet sitter i eventuellt play off och kvalserien. Nu är det hjärta hjärta och vilja i resterande matcher, sedan kommer det andra. När det gäller analysen varför vi gör mindre mål än övriga topplag har han analysen klar. – Man ska ha klart för sig att lagen vi oftast möter backar hem och spelar igelkottförsvar och i det stora hela inte har något anfallspel själva. Vi måste helt enkelt bli mer resoluta och offra en arm framför målen där dom flesta returer hamnar, vi har haft öppna chanser också senaste matcherna men inte fått in den, det gäller bara att få bort "ryggsäcken" från ryggen om man har svårt att göra mål. Ligger mycket i det han säger.

Vad det gäller de kommande matcherna och vilket utgångsläge som vore bäst för Löven är Anders lika tydlig som tidigare.– Personligen tycker jag direkt till PO3, vi har så pass bra fart på träningarna att vi skulle komma dit heltaggade och sammansvetsade, även skadeläget skulle säkert bättras på då så alla är friska vilket vi behöver. En som sett Lövens internmatcher hoppas att tanken på två träningsmatcher mot eventuella Mestismotstånd känns helt rätt.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: