PO-känsla!!

Äntligen lite känslor på isen, lite trängre på läktarna och engagerad sittplats. Vi har tjatat nog om den minst sagt skrala inledningen och alla dessa otaliga skador. Men i kväll var det äntligen liten annan atmosfär i arenan.

Wennerberg och Qvist var tillbaka efter skador, trots brist på tempo, timeing och flås innebar det att det tillfördes både mer fysiskt spel och viss kreativitet. Nu kommer båda att bli flera klasser bättre med tiden, men vi har minst sagt saknat såväl det fysiska spelet som ett fungerande och effektivt anfallsspel. Comebacken för Jussi Heinekken var lyckad och att Jussi kommer tillföra mycket står klart redan i detta nu.

Något annat som var ovanligt trevligt var det engagemang som till och med sittplats visade. Då krävs det visserligen några tacklingar från Wennerberg alt. Thörn eller en felbedömd hemmautvisningen, men många gånger tänder det fysiska spelet såväl det egna laget som publiken.. som samtidigt ger laget ännu mer energi. I detta spel har även P-A Lundström och stundtals Korkeavurio visat sina kvalitéer, även om den sistnämnde använder sina kilon alldeles för sällan. 

En annan forward som de senaste matcherna visat sig vara stark i kroppen och gärna bjuder på en bringa eller axel är Ledin. Just det fysiska spelet är något som vi varit helt förskonade i från tidigare den här säsongen. Men i kväll tycker jag det märks rätt tydligt vilken betydelse det har, sedan ska man inte heller vara fysisk och grinig bara sakens skull. Vid några tillfällen tappade Schultz fokus och koncentration, visserligen fixade han "rutinerat" utvisningen på Beck i slutskedet.. men jag ser hellre att han stänker in en balja eller två. Grabbarna ska hitta sina roller och göra dem på bästa sätt, jag tycker Jesse ska producera.

Kari hade inför matchen pratat om två matcher mot AIK av PO-karaktär och det var verkligen känslan på isen och den spänning man kände i hela kroppen. Det var väldigt länge sen det var så roligt med hockey… härligt otroligt djävla kul, med några segrar kommer det dessutom ännu mera folk till hallen. Vi ska inte ropa hej ännu, men jag säger som mordbrännaren. Det tar sig!

Matchfakta från swehockey.se

+ + +

I den första periodpausen fick vi avnjuta framtidens löv i form av grabbar födda 2001. Trots en mållös tillställning fick vi njuta av såväl offensiva som defensiva kvalitéer. Även målvakterna fick visa sig på styva linan med minst varsin matchavgörande räddning. Vi ser klart fram emot nästa tilldragelse som enligt säkra källor ska ske under hemmamatchen mot Leksand den 12 januari.

+ + +

!!! Pädrikk Galbraith. Dansken med hansken.. ramsan som GD körde var minst sagt rätt fyndig. Dansken i kassen säkerheten själv, räddades vid något tillfälle av virket. Sånt brukar man förtjäna och Galbraith var i våra ögon tungan på vågen i kväll.

!! Jussi Heikkinen. Syntes förvånansvärt lite att Jussi var ringrostig. Företagssam och resolut rakt igenom. Visst förstår man att Jussi är spelsugen, var dock lite orolig att det skulle synas brist på kontiuerligt matchande. Jussi kommer bli en verklig tillgång och det var kul att han på ett distinkt sätt fick kröna kvällen med en kasse dessutom. Inget kladd utan direktskott på ett precist och hårt pass.

! Marginalerna. Periodpausen i den första kom i grevens tid, att det bara stod 0-1 kan knappast någon grön-gul klaga på. Jesses 2-0 kasse kan väl också tillskrivas de små marginalerna även om det å andra sidan samtidigt kännetecknar en målskytt. I sista osade det minst sagt katt några gånger, hur många gåner det sjöng i ribban och/eller stolpar låter jag vara osagt.. jag vet bara att något hängde i luften och det var inte modellflygplanet i periodpaus 2.

? Domare Schilken. Jag är helt ärligt imponerad över de människor som tar på sig rollen som rättsskipare. Maken till otacksam uppgift finns väl knappast, på sin höjd kan man få omdömet att man "inte syntes så mycket"…. och då har det gått riktigt djäkla bra. Men i kväll hade Pierre rätt dålig koll vilket skapade osäkerhet och viss irritation på isen. Att hitta rätt nivå i den aktuella matchen och vara konsekvent alla 60 min borde vara aocho. Inledningsvis rätt petig, sedan var det solbrillor på och stödja sig med blindkäpp en bra stund.. att sedan visa ut Beck med knappa 2 min kvar efter en intern uppgörelse visar brist på känsla.

0 thoughts on “PO-känsla!!

 • 28 oktober, 2009 kl. 10:01
  Permalänk

  Känns Tryggt!
  Smörj med rostolja, sträck ut tungan, klackspark med skenan, marginalskott på mål, Newtons lagar, ger utdelning.
  Inget berg är för högt att springa över då man är bäst. Låt oss göra om detta en gång till, mera av samma show om några dagar!

  Svar
 • 28 oktober, 2009 kl. 20:53
  Permalänk

  Svar till PO (2009-10-28 10:01)
  Heja PO, du har alltid roliga kommentarer.. rostolja, ut med tungan, marginalskott och springa över berg, även om jag inte kopplar helt så luktar det show. Det är huvudsaken.. tre nya på fredag??

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: