PO 3?

Play off 3, det sista hindret innan kvalserien står för dörren och det är nu det gäller. Vi går återigen upp mot Asplöven i en klassisk lövhögskamp, denna gången om en plats i kvalserien till Allsvenskan. Jämnt och tufft förstås, de sista tre platserna i samma serie står mellan.

Kiruna IF vs Huddinge IK, Enköpings SK HK vs HC Vita Hästen och Karlskrona HK vs Visby Roma HK.

+ + +

Undertecknad jagar revansch och förutspår följande utgång;

– Huddinge IK vidare med 2-1 i matcher, hemmaplan blir viktig!

– HC Vita Hästen som kanske är det Div 1 lag som enligt andra imponerat allra mest tar sig kvalserien, allra minst. Även här blir det mest troligt rätt jämt även om Hästen vinner i två raka.

– Visby Roma inleder hemma och måste bara vinna första fighten, i annat fall vinner Karlskrona i två raka. Nu tror och hoppas jag att storsatsande Karlskrona till sist lirar i kvalserien. 2-1 i matcher blir det även i denna serie.

Lövenbloggren kontrar med;

– Plantskolan Huddinge IK med de tuggummiliknande dräkterna tar hem serien i raka matcher. Kiruna har gjort det bra hitills, men jag förutspår ett liknande scenario som ifjol. 2-0 i matcher.

– HC Vita Hästen travar vidare mot kvalserien. Blir säkert tighta matcher även här, men det blir nog Hästen som gnäggar sist.

– Även här slutar matchserien i raka matcher. Karlskrona HK reser sig på nio och når kvalserien, vilket säkerställer riktiga publiktillställningar. Visby/Roma HK lär säkert pressa KHK till jämna matcher, men i slutändan blir det Blekingelaget som får lätta ankar och dra vidare mot kvalserien.

Jimmy Stålnacke ville vara med på ett hörn och här kommer hans tips inför fortsättningen.

Björklöven – Asplöven 2-0 i matcher. Björklövens bredd och att de är inne i matchtempot fäller avgörande.

Kiruna IF – Huddinge IK 0-2. Huddinge blir för tunga för Kiruna.

Enköpings SK HK –  HC Vita Hästen 0-2. Vita Hästen är Sveriges bästa division I-lag. Här visar de varför.

Karlskrona HK – Visby Roma HK 2-1. Nu är det färdiglekt för ö-laget. Karlskrona ångar på mot kvalserien.

+ + +

Vad tror du som läsare, lämna gärna eller egentligen mer än gärna en kommentar. Fast egentligen är det ju bara ett lag vi bryr oss om och fokuserar på, inte sant? 

+++

Sen vill bloggen gvietvis passa på att gratta Erik "Serben" Vikström på sin 30-årsdag idag. Tre poäng får du som present. : )

+++

J-20 kvalet är också lottat. Det blir resa ned till Uppsala för de våra för matcher mot Almtuna 18/3 och Piteå 19/3 i Gränbyhallen. Läs mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: