PO 2!

I går fick vi så lottningen och oavsett i vilket forum eller genom vilken distributör det blir så kommer det som tidigare nämnts att sändas via webben. Mycket positivt för den som inte har möjlighet att göra som Support i Syd och se matchen på plats i Victoriahallen.

Play off 2 i sin helhet, där vi dessutom försöker oss på varsitt tips.

+ + +

Nybro IF – IF Björklöven

The Sandwich tippar att det blir en riktigt tuff och jämn matchserie. Nyckeln är nog redan på torsdag i Victoriahallen, skulle vi besegra Nybro i dess egen kula är mycket vunnet. Om inte avgörs allt på söndag, inte omöjligt att det blir så och då tippar jag att det blir Wallgren som avgör i sudden. Allt annat än avancemang är ett misslyckande.

Lövenbloggaren tippar inget annat än tre tuffa matcher. Tror att Nybro kan vinna hemma, men att vi sen i kraft av en fanatisk hemmapublik lyftare laget till två raka segrar och avancmang till PO 3. Likt ovanstående tyckare är allt annat än seger en rejält misslyckande.

IFK Ore – Kiruna IF

The Sandwich tyckte att Kiruna drog lite av högsta vinsten i PO2-lotteriet. Ore ska inte kunna rubba Kiruna, men pucken är platt och alla matcher ska ju spelas. Faktiskt inte omöjligt att Kiruna vinner redan i Furudals Hockeycenter, oavsett så kommer Kiruna med Nyberg, Sunna, Törmö m.fl att käka upp Ore. Kiruna till PO 3! 

Lövenbloggaren: Här bör Kiruna utan problem ta sig vidare. Ore tog sig med nöd och näppe vidare till Allettan och så även till PO 1. Nu är turen över. Respass i två raka matcher.

Hudiksvall HC – Enköpings SK HK

The Sandwich tror att Hudiksvalls chans ligger i att inleda med en seger i hemmahallen redan på torsdag. Visserligen visade Teg SK att det går att rubba Glada Hudik, men nu tror jag gubbarna insett att allvaret har börjat. Inte alls omöjligt att det blir tre matcher och att till slut det smågrininga och smått brutala Hudiksvall snöpligt faller på målsnöret. Enköping lirade i kvalserien i fjol, i år blir det minst PO 3!

Lövenbloggaren tror att Enköping tar hem den här matchserien i två raka matcher och tror att Hudiks mentala bit kommer att bli lagets fall. Enköpings ca 20 % i powerplay effektivitet och Hudiks måttliga ca 80 % i bopxplay lär bli avgörande.

Karlskrona HK – Kristianstad IK

The Sandwich förväntar sig hårda och tuffa matcher inför mycket publik. I Allettan lyckades inget av lagen vinna på hemmaplan och i grundserien var det knapp fördel för den södra Allettans näst bästa lag via 6-4 på borta is och stabila 3-0 hemma i Kristianstad Ishall. Karlskrona vann en av hemmafighterna och bör nog inleda med en seger i Telenor Arena om inte säsongen ska ta slut i helgen, men det tror jag den gör för Kristianstad kommer avancera!

 Lövenbloggaren tycker att hårdsatsande Karlskrona borde ha imponerat mer än de gjort hittills för att bli ett hot mot Allsvenskan. Inte kan det bli lättare nu när allt ställs på sin spets. Kristianstad har väl inga direkta förväntningar på sig och kan spela avslappnad, något som borde kunna ge övertag. Kan utvecklas till en rejäl coachduell mellan Tomas Kempe och Per Ljusteräng. Den som använder sitt lag bäst kanske vinner. Karlskrona?

0 thoughts on “PO 2!

  • 1 mars, 2011 kl. 13:20
    Permalänk

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-03-01 09:23)
    Mycket intressant dessutom Lisbet.. Olidligt spännande och förhoppningsvis ett djäkla drag i Arenan.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: