PO 1 mot ÖHF?

I går körde Lövenbloggaren Avslutningen.

Jag varken kan eller vill vara sämre, så här tror jag om fortsättningen.. i min kristallkula landar tyvärr allt i ett play off 1 mot Örnsköldsviks HF.

+ + +

Återstående matcher:

Asplöven har Östersund/Brunflo (H), Sollefteå (H), Kiruna (H) och Björklöven (B). Lövenbloggaren tippade på 9 poäng, jag tror absolut Kiruna kan lugga Asplöven på både en och två pinnar. Asplöven tar därför "bara" 8 poäng.

Kiruna har Sollefteå (H), Östersund/Brunflo (H), Asplöven HC (B) och Piteå (H). Här tror jag alltså rätt hårt på Kiruna, de var rätt vassa här sist trots en vattensprutandeavstängd-Sunna. Jag tror Kiruna med eller utan Tobbe i kassen tar 11 pinnar att jämföras med Lövenbloggarens tips på 9 poäng.

Björklöven har Kovland (H), Hudiksvall (H), Piteå (B) och Asplöven (H). Lövenbloggaren skrev i går; – Detta ska i mina ögon ge maximal poäng dvs 12 poäng. I helgen går vi garanterat, eller i alla fall förhoppningsvis, fullt.. sedan Piteå borta.. Nä,  vi kommer tappa minst en pinne. Säg att vi tappar två via suddenvinster mot både Piteå och Asplöven. Inte otänkbart.

Slutligen har Hudiksvall Piteå (B), Björklöven (B), Kovland (H) och Sollefteå (B). Hudiksvall har gjort det bra och trots att laget kanske kommer vinna samtliga, förutom då Löven i helgen så kan de inte hota norrtrion. Laget kommer i mitt tips i likhet med Lövenbloggarens att plocka nio pinnar vilket ger en plats fyra. 

Mina tips skulle ge följande sluttabell; (förutsatt att Przepiorka å Tornberg målar!)

1 Asplöven 14 34
2 Kiruna 14 34
3 Björklöven 14 33
4 Hudiksvall 14 27

+ + +

Jag vet att vi har tre av fyra hemma, men förlusten mot Sollefteå kan oavsett tyvärr visa sig bli mycket ödesdiger. Visserligen borde vi vinna mot Piteå borta och i sådana fall hamnar vi alla på samma poäng.. Nä, det här kommer bli en rysare. Vi kan absolut bli två och den bästa tvåan så det blir en räkmacka till PO3, men det är inte så satans långt ifrån ett PO mot Örnsköldsviks HF heller, blir vi trea blir det så!

+ + +

Lövenbloggaren redogjorde i går för på ett bra sätt att enda hotet till att bästa tvåa kommer ifrån Allettan Norra, stavas Visby/Roma. För visst tusan ser man väl strikt på poöngen? Eller är det kanske disciplinnämnden som ska ranka, då kan det ju bli lite hur som..

+ + +

Så slutsasten mina vänner blir att vi kanske blir en hårsmån ifrån PO3 men lika gärna inleder borta mot Örnsköldsvik HF den 24 februari i både Bjästa Ishall och PO 1. Vi alla på läktarna gör garanterat skillnad, nu sluter vi väl upp.. jag stämplar givetvis i likhet med Lövenbloggaren oxå in i morgon, gör du?

0 thoughts on “PO 1 mot ÖHF?

 • 11 februari, 2011 kl. 13:40
  Permalänk

  Jag är ledig eftersom trotjänaren speaker-Tobba håller i mikrofonen. Tänkte inviga 5åriga dottern i isdansens spännande(?) värld.

  Och visst ska det brölas och bräkas. Men FÅR man visa känslor i Umeå Arena??? Jag menar, de flesta är ju så tragiskt tama. Man behöver ju inte spy galla men man kan ju ändå leva om. Applådera mm.

  I sekretariatet gäller ordning och proffesionell opartiskhet. Men om jag är civil måste jag väl få ge utlopp??? Eller???

  Svar
 • 11 februari, 2011 kl. 17:41
  Permalänk

  Svar till Matchspeakern (2011-02-11 13:40)
  Det låter mycket mycket bra Matchspeakern, klart du ska inviga dottern… lika bra att börja i tid. Det är klart och vi förväntar oss ett visst utlopp om än inget upplopp.. Hoppas bara Tobba får till line-up. inget högt odds på att Hlak.. Halk.. lirar i det första backparet.

  För er andra, gör som Matchspeakern; Bröla, bräk å applådera!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: