Playmakern?

Det ryktas om comeback, det finns ett gammalt löfte.. om det här mot förmodan skulle gå i lås vore det ett djäkla lyft för hockeyn i Umeå, det skulle skapa ett enormt sug kring Allettan och banne mig skulle vi inte återta platsen i Allsvenskan redan 10/11.

Hellgren har snackat om offensiva krafter och att överst på listan står en playmaker, men efter de senaste matcherna och sammansättningen på truppen för närvarande har undertecknad hela tiden trott på att Hellgren vilselett och mörkat. Men ifall vi ska kunna ta oss tillbaka gäller att truppen spetsas och breddas betydligt mer i fler lagdelar än den offensiva uppställningen.

När det gäller målvakter är det så klart inte läge att säga att man håller koll på marknaden, sånt skapar oro och stör harmonin i gruppen. En annan fråga som dyker, behöver inte nödvändigtvis vara ett problem men att den assisterande och tillika målvaktstränaren är pappa till Daniel är oavsett ingen hellyckad kombination. Jag kan ärligt inte säga att målvakterna inte håller, men eftersom de inte riktigt satts på prov ännu så undrar jag vem som kan göra det.

Vad gäller backsidan är den oförskämt tunn och i mina ögon inte komplett på långa vägar. Att gå in i en ny serie och förväntat kval med blott sju backar känns både dumdristigt och tämligen naivt. Försvaret såg visserligen stabilt ut inledningsvis, men i takt med att motståndarna vågat stå upp och inte bara med beundrande blick kollat på våra tröjor och märket på bröstet har det darrat betänkligt. Jag saknar alla dar i veckan en stor, stark, elak och totalt hänsynslös klippa som med livet som insats försvarar den egna buren. Ytterligare en spelskicklig back som på allvar skulle kona hota i powerplay hade varit önskvärt, men det känns tyvärr som ett ännu längre långskott.

Vad tror du och varför? Kommer playmakern eller är han den toffel han verkar vara?

+ + +

Tack för lunchen i dag förresten, mycket trevligt och givande som vanligt. Ni och vi vet, det räcker så. Otroligt kul också med det som verkar vara på g, inte säkert allt går i lås.. men det låter mycket lovande.

0 thoughts on “Playmakern?

 • 7 december, 2010 kl. 09:14
  Permalänk

  Det är väl inte första april? Har någon spetsat glöggen? Det här är overkligt. Gör inte så här mot svårt sargade lövensjälar.

  Svar
 • 7 december, 2010 kl. 11:35
  Permalänk

  ”Otroligt kul också med det som verkar vara på g, inte säkert allt går i lås.. men det låter mycket lovande.” hur kan man avsluta bloggen med denna mening …… fan vad otålig jag blir =) ska köpa en platta öl och lite ostkrokar, ta ledigt från jobbet och bänka mig framför datorn….

  Svar
 • 7 december, 2010 kl. 12:55
  Permalänk

  Svar till Fredrik (2010-12-07 09:14)
  Nä, det är inte första april, men detta är en grej som gnagt i vårt medvetande en längre tid och nu passade det så in i h-e bra med Lövens jakt på playmaker samt Foppas sista comeback. Ska det bli Löven måste det ju ske nu,eller hur? Vi ber ödmjukast om ursäkt om vi utsatt lövensjälar för onödigt lidande, men vi kunde inte missa läget. Det var liksom öppet mål. Sorry, lads. ; )

  Svar
 • 7 december, 2010 kl. 13:03
  Permalänk

  Svar till Löve (2010-12-07 11:35)
  Okej, men nu blandar vi faktiskt äpplen och päron Löve.

  Tanken är att det sista stycket, efter de tre plustecknen, ska ses helt separat från den övriga texten. Även om nu inte Foppa är på väg.. (eller om han nu trots allt kan vara det?) Kan det faktiskt hända en massa positiva saker i och kring Löven.

  Inte meningen att retas eller djävlas, vi får hoppas att du köpt rikligt med öl och ostbågar för allt blir knappast klart i dag. Hoppas ändå du tar dig till jobbet i morgon..

  Svar
 • 7 december, 2010 kl. 13:21
  Permalänk

  Ingen fara! Ni ska ha cred för bloggen såklart. Mycket roligt att läsa och det är klart att ni ska fortsätta med såna här inlägg. Det var faktiskt en nanosekund som pulsen skenade innan man kom till sans igen.

  Svar
 • 7 december, 2010 kl. 13:21
  Permalänk

  Silly ska va silly 🙂
  Men finns det något som låter lovande, som ni har fått nys om alltså? Eller ska även det sista stycket tolkas som ett skämt?

  Svar
 • 7 december, 2010 kl. 16:07
  Permalänk

  Svar till Fredrik (2010-12-07 13:21)
  Tack Fredrik. Vi är vad vi är, precis som alla andra. Svårt att ändra på lixom. Ni får skylla på våra föräldrar, vår uppväxt, våra vänner och våra ovänner eller bara det faktum att det kanske är ett sätt att stå ut med Lövenvardagen som inte alltid får ens smilband att kröka sig åt rätt håll? ; )

  Svar
 • 7 december, 2010 kl. 16:12
  Permalänk

  Svar till sf (2010-12-07 13:21)
  Helt rätt SF.. silly är silly 🙂

  Se kommentaren till Löve! Sista stycket i inlägget handlar om något helt annat och har inte direkt med laget att göra. Men vi tror och hoppas att det tas emot positivt av oss supportrar när än det kommer, tyvärr varken får eller kan vi säga mer just nu.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: