Play Out HockeyAllsvenskan 20/21

Grundserien är slut och för nykomlingen Väsby IK HK och Kristianstads IK väntar nu ett negativt kvalspel så kallat play out för att behålla sin plats till kommande säsongs Hockeyallsvenska.

Spelschemat enligt följande och de spelar alltså i bäst av fem:

Tisdag 16 mars, Väsby IK HK vs Kristianstads IK

Onsdag 17 mars, Väsby IK HK vs Kristianstads IK

Lördag 20 mars, Kristianstads IK vs Väsby IK HK

Söndag 21 mars, Kristianstads IK vs Väsby IK HK

Tisdag 23 mars, Väsby IK HK vs Kristianstads IK

Lagen har möts fyra gånger under säsongen och då har det gått enligt följande:

Väsby IK HK vs Kristianstads IK, 1-5
Kristianstads IK vs Väsby IK HK, 3-2 OT
Väsby IK HK vs Kristianstads IK, 4-2
Kristianstads IK vs Väsby IK HK, 6-1

Sett till dessa fyra möten fördel Kristianstad via tre segrar och målkvoten 16-8, ser vi till de fem senaste en seger för Kristianstad och 11-15 samtidigt som vi har två segrar och 12-16 i målskillnad för Väsby. Inför slutspurten av serien och inför detta Play Out har Väsby gjort förändringar på coachsidan då Tuurala och Petersson ersatts av Mats Lusth, Kjell G. Lindquist och Peter Lundström. Lusth räddade kvar Mora i SHL säsongen 17/18 då han på ett liknande sätt plockades in inför kvalspelet. Lusth har även ett förflutet som coach för Kristianstad på så sätt lite ironiskt ifall han med sin nya klubb spelar ur Kristianstad ur HockeyAllsvenskan.

På förhand ett rätt ovisst möte men med de förändringar gällande coacherna som nykomlingen gjort skulle jag sätta en liten peng på att Väsby med sina toppar Lavoie och Smith håller sig kvar genom att vinna tre matcher, antingen med 3-1 eller möjligen 3-2 i denna matchserie. Nu vet vi att Lavoie missar de två första matcherna efter sin avstängning men känslan är ändå densamma.

Men vi ska heller inte glömma att Kristianstad har en väldigt stabil sista utpost i guldgaller-vinnaren Calle Clang. Man skulle även kunna vända på det och mena att Kristianstad har varit inställd på det negativa kvalet under lång tid, de har inte heller rört om på tränarsidan på samma sätt som Väsby gjort. Det skulle kunna tala för Kristianstad, men även om Lavoie kommer saknas under de två första matcherna så tror jag ändå att Väsby till sist säkrar nytt kontrakt för kommande säsong. Men det blir sannerligen ingen promenad i parken.

Kommentarer, reflektioner eller tankar kring Play Out..? fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

One thought on “Play Out HockeyAllsvenskan 20/21

 • 16 mars, 2021 kl. 09:03
  Permalänk

  Jag hoppas att Väsby klarar sig kvar.
  Tycker att dom har varit en injektion i Allsvenskan med sin ”raggarhockey”.
  Vi ska naturligtvis inte förlora mot dem som vi har gjort.
  Nu hoppas jag att vi spelar i SHL nästa säsong men om inte så ser jag gärna att få besöka Väsby när vi kommer på besök,ska nämnas att jag bor i Stockholm.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: