Pinsamt igen då Björklöven återigen föll

Ny förlust och återigen pinsam tillställning när Pantern besegrade Björklöven med klara 4-0. Att skotten vanns av Umeålaget med 46-22 säger ingenting. Här om något visar att statistik ljuger.ikp_Loven

Laget mot Pantern:

Målvakter:
Adam Werner (Niklas Lundström)

Backar:
Simon Fredriksson–Niklas Pavel

Jacob Andersson – Lukas Ekeståhl-Jonsson

Stefan Andersson – Jonas Emmerdahl

Christian Bull

Forwards:
Joakim Högberg– Kim Karlsson – Jesper Thörnberg

Lucas Sandström – Nicklas Johansson – Austin Farley

Linus Boström – Marcus Jonsson – Cody Murphy

Isak Stenlund-Ädelgran – Andreas Vikström – Mattias Granlund

 

Matchen som sådan?

Ja, vi inledde ju faktiskt riktigt bra mätt med de senaste matchernas mått, men när vi ger bort matchens första mål efter rejält tafatt försvarsspel så var det som det alltid blivit när vi släppt in matchens första mål förlust. Vi får ett gyllene läge att kvittera i spel 5 mot 3 och sedermera 5 mot 4 efter ett matchstraff på en Panternspelare, men under de dryga sex minuterna så tror jag banne mig inte inte skapade ett riktigt bra läge.

Sen går det som det ofta går för ett lag i motgång, ett sk skitmål till 2-0 där pucken verkligen studsade Panterns väg. Sen får Panterns Erik Nyström stänga matchen totalt med sina två första kassar för i år.

Sen var det en enda lång gäspning där Löven slängde alibiskott på alibiskott under resten av matchen som en utmärkt Tex Williamsson avstyrde med ibland skicklighet men allt för ofta utan några som helst problem. Att vi vann skotten med 46-22 säger inget om matchen. VI var chanslösa och detta oroar mig. Visst saknar vi väldigt bra spelare, men en klubb måste kunna hantera sånt. Det händer alla lag även om det verkar vara överjävligt med just löven.

Special teams?

Björklövens PP i kväll återigen 0%, men i kväll var vårt BP faktiskt 100%igt.

Vårt PP alltså återigen otroligt uddlöst och att ens se vad Björklöven ens söker i PP är för mig en gåta. Finns då inga varianter och är det skott kan söker så är det ju direkt tjänstefel då vi inte har någon back som kan skjuta.

Boxplay stängde vi men så hade vi också bara en utvisning.

 

Mest istid?

 1. #16 L Ekeståhl-Jonsson 26:03
 2. #55 S Fredriksson 21:57
 3. #57 S Andersson, 20:27 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Underläge 0-3 i de tre senaste fighterna, nu gäller det att vi är på tå från start.
 • Special teams? ..alltid viktigt.. hellre + än –
 • Några matcher med lite tveksam start på slutet, gäller att ”inte sitta kvar i bussen” vid nedsläpp.

Visst hängde vi med inledningsvis men lika fullt hittade motståndarna ett sätt att ta en 0-3 ledning!

0 % i PP är alltid en dålig siffra och i dag var det inte ens nära. Tror banne mig inte vi hade satt pucken även om Tex Williamsson kört KHL-stilen.

Vi satt kanske inte kvar i bussen när matchen startade, men när väl 0-1 föll nändes det som att spelarnas vilja och hjärta lämnade hallen för just bussen.

Återigen underkänt över lag..

 

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#26 Linus Boström

två loggor

#14 Cody Murphy

en logga

#12 Niklas Pavel

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände mot IK Pantern i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

16 thoughts on “Pinsamt igen då Björklöven återigen föll

 • 27 november, 2016 kl. 19:15
  Permalänk

  Tillbakas till mörkret ,detta är inte ok och något måste hända för att få till försvaret i första hand som igentligen varit dåligt oftast. Nä vad händer med laget ser uddlöst ut och plottrigt!!
  Bara inse att försöka undvika dom 2 sista och göra oss av med sportchefen så fort de går, värdelöst!!!

  Svar
 • 27 november, 2016 kl. 19:54
  Permalänk

  Jaha då var ”Åkerblom” effekten över……… Nu är vi där vi var när TJ fick sparken. Eller som det var under hela fjol året.
  Nu är det upp till laget och framför allt tränarna att vissa att de kan vända denna negativa spiral. Vad hände innan Modo matchen? Varför kommer laget in och står på hälarna när det är fullt hus och fest på läktarna? Vad sa man innan Karlskoga? Timerå borta, okej det är väl ingen skam. Men att ge bort matchen? Och idag. Lite bättre inledning, men var är den moral man pratat om under vinnst sviten?
  HJÄLP………

  Svar
 • 27 november, 2016 kl. 20:04
  Permalänk

  Det som avgör dagens match är att vi inte kan göra mål.
  Forwards är alldeles för kära i pucken och passningstempot för lågt. När man dessutom inte skjuter när man får läge gör det väldigt svårt att göra mål…

  Mitt recept är:
  Upp med passningstempot
  Vänta inte på ett bättre läge, skjut!
  Ändra i PP-formationerna. Kanske bättre att rulla på femmorna?
  Vissa spelare måste lära sig att spela enkelt och resolut i egen zon, jobba klart varje situation.

  Svar
  • 27 november, 2016 kl. 20:45
   Permalänk

   Det där är ett recept för ett lag med spelare som klarar av just de där grejerna. Inte en slump att det sett ut så här mest hela tiden. Vi har inte spelare som kan slå millimeterpassningar eller har målskyttet i ryggraden. Även om vi ändrar i PP-formationerna så kvarstår faktum att vi inte har spelare för den spelformen. Vi har ofattbart många brunkare som aldrig spelat PP i hela sin karriär, därför ser det ut så här.

   Svar
   • 27 november, 2016 kl. 22:16
    Permalänk

    Du har rätt i det du skriver om att vi har alldeles för många brunkare. Jag har skrivit många gånger om att det bara måste finnas talanger i vårat avlånga land ( vägrar tro annat ) som vi borde ge chansen istället för mediokra och usla spelare som Granlund och Ädelgran bl.a. Dalles okunskap och TJ usla tankesätt har satt oss i en svår sits för en tid framöver. Många spelare måste bort av den enkla anledningen att de helt enkelt är för dåliga och aldrig kommer bli nåt annat. Ibland när man ser på matcherna så undrar man hur så många kan missa så många enkla passningar gång på gång på gång…………………….. Blir bara pinsamt när föreningen pratar om målsättningen till SHL inom några år när man ser vilka rent ut sagt skitspelare vi har. Några exempel som visar är ju hur fruktansvärt usla vi är i både pp och bp. Det borde ju tränas mycket på dessa detaljer men det är ju fortfarande så att motståndarna har lekstuga med oss i dom båda typerna av special teams. Anledningen är ju självklart att spelarna helt enkelt inte har potentialen. Nu är jag medveten om skadeläget men det fråntar inte hur uselt det varit alldeles för länge nu, det räcker. Man kan ha 2-3 brunkare i ett lag, inte 12-13. Ett lag byggs bakifrån, det vet alla, eller åtminstone så borde alla veta det. 2 orutinerade målvakter där den ene gjort det bra. En backuppsättning som är nått av det sämsta jag nånsin skådat. De är ju inte bra på nått. En backs främsta uppgift är att kunna försvara och vara positionssäker i olika situationer, hålla motståndare på utsidan. Våra backar har bjudningskalas i varje byte. I dagens läge så längtar man tillbaka till Neva, Hållberg och KJ, då är det illa. Sa jag att jag är less, skitless.

    Svar
 • 27 november, 2016 kl. 20:36
  Permalänk

  Pantern borta är ju tyvärr svåra.
  Sedan har man möt serien för tillfället 2 bästa lag. Senast med 1 ordinarie center. Lägger man på en tveksam backsida så är det inga konstigheter. Räcker det bara med Hamill? Knappast. Dags för DJ att ta tag i problemen. Duger inte att spela på en juniormålvakt. Även om han gjort det bra. Behöver ju också en sniper nu när Hetta ska lämna. Ett byte med SSK och deras back?
  En stabilare back måste in nu när dom offensiva backarna har tappat det defensiva spelet totalt.

  Känner lite så att chansar man för mycket så går det åt helvete förr eller senare. Hoppas laget kan ta sig upp lite och fuska sig igenom säsongen och slippa negativt kval.

  Svar
 • 27 november, 2016 kl. 23:01
  Permalänk

  Håller med dig Ray.
  Pantern är för svåra.
  Täta och minimerar misstag men vi gör dem bra också.
  Pantern ska ha en eloge för att dom orkar spela med så stöd.

  Tanken från början var att vi skulle få två jämna målvakter men sett från start så har vi ändå haft tur att en av dom har fått ut sin potential.
  Laget ska dock inte stå och falla med honom,nu när vi inte verkar få fart på Lundström så måste vi försöka få igång en andra målvakt så vi inte kör Werner i botten.

  Laget var orutinerat från början och det innebär att man får ojämna prestationer,speciellt vid formsvackor då det kan bli en mental härdsmälta.
  Det kommer inte att spela någon roll om vi får in en eller två spelare utan det är detta gäng som ska göra det,det är nu Åkerblom ska visa sitt ledarskap och få fart på laget igen och att få laget att tro på hans ide.
  Vi håller tummarna!

  Svar
 • 28 november, 2016 kl. 00:54
  Permalänk

  fruktansvärt jävla dåligt .

  Laget skapar inget mer än snurr i hörnen o fösningar rakt i magen på målvakterna .
  oerhört viktiga spelare är skadade .
  Men då måste man anpassa spelet efter va man har kvar i laget .
  Spela igelkottförsvar som många andra lag i denna serie gör o gå på kontringar .
  Varför gnugga runt som vilddjur i offensiv zon när mycket av kvalitén i laget är skadad ?

  O i egen zon spelar man helt utan pondus . Hur svårt är det att gå kropp mot kropp ! Sätt stop på spelet .Spela enkelt ! Använd kroppen att få stop på motståndarna . Istället för detta petande me klubborna ? Folk skrattar ju åt hur faan det ser ut i egen zon .

  En av allsvenskan största backar spelar i löven
  En Vältränad kille på 195cm o över 100 kg . (55)

  O han kan inte ens tacklas ? Han skulle lika gärna kunna va 170cm o väga 75 kilo som resten av alla småväxta . Varför värva en jätte utan kraft ? Varför e han rädd för o tacklas ? Han har ju spelat hockey hela sitt liv o e endå rädd för kroppskontakt trots att han e skallen längre o 10 -15 kg tyngre än dom flesta i den här ligan
  Hur svårt ska det va ? Ställ dit kroppen bara !
  Seriöst killen e större än Hellström o spelar som om han vägde som Kim Karlsson ?

  Jag hade inte tänkt skriva nått . Men lite skit va jag tydligen tvungen o få ur mig .

  Laget är felbyggt i grunden. O saknar (skador) den lilla spets som ska skapa .

  Kim Karlsson har varit borta från hockeyn i 8 mån o plötsligt ska han bära ett helt lag ?

  Sen har vi Linus Boström som faan är bästa spelaren i löven just nu i många byten per match Han kämpar o sliter som ett djur .

  Det säger ju en hel del ! Hur e det ens möjligt ? Han hade tänkt lägga av o råkade bara finnas tillgänglig för löven . Som nått år tidigare kastat bort honom . För att han inte dög .?! Herregud !

  Nä uppryckning nu för faan .
  Det här duger inte på långa vägar o det går inte o stå o skrävla om att ingen sätter sig på klubbmärket!
  Så snöra på skrillorna igen

  O gör om o gör rätt !

  O visa pondus !

  Svar
 • 28 november, 2016 kl. 01:46
  Permalänk

  Dalle måst bort å me han stop på sämmerspelarna; klubben saknar spets å unga egna talanger Kan bli kval tom

  Svar
 • 28 november, 2016 kl. 03:39
  Permalänk

  Värva en bra målvakt, en bra allround back och bänka omedelbart Stefan Andersson. Blir galen på sistnämnda, konstant dåliga skott, offensiva färder som inte leder till annat än att han inte hinner tillbaka i position, åker såååå sakta.

  Svar
 • 28 november, 2016 kl. 06:14
  Permalänk

  Det är skrattretande, hur snabbt laget och spelet går från att hyllas till att vara det sämsta någonsin. Uppenbarligen finns ju de kvaliteter som behövs för en vägvinnande hockey. Det har vi sett. Självklart blir självförtroende stukat efter ett par förluster. Men som supporter eller vad ni negativa röster kallar er vill jag skicka samma känga till som ni så snabbt delar ut efter en förlust. Skärpning!!! Stötta laget istället! Hjälp till med positiv energi till laget istället för att dra ner dom i skiten. Var inte en usel medgångssupporter, för det är uppenbarligen dom flesta som kommenterar här.

  Svar
 • 28 november, 2016 kl. 06:44
  Permalänk

  En förlust ?
  Det har inte sett bra ut en match offensivt sen Lindqvist blev skadad .

  På 3 omgångar har dom lyckats göra 2 mål o släppt in 14 !
  Facit på dom 3 matcherna :
  Man har skjutit 107 skott o gjort 2 mål??

  Moståndarna har skjutit 66 skott och gjort 14 mål på löven .
  Alltså -12 o då har man endå skjutit 40 skott mer än motståndarna .

  Det e inte okey .

  Svar
 • 28 november, 2016 kl. 06:51
  Permalänk

  Första 3 omgångarna med Tommy
  99 skott av löven 7 mål
  81 skott av motståndarna 13 mål
  Alltså -6 och 10 skott mer än motståndarna .

  Svar
 • 28 november, 2016 kl. 06:56
  Permalänk

  Vet inte riktigt vad jag vill få fram me statistiken .
  Men lite intressant är det endå att man skjuter 107 skott o bara lyckas göra 2 mål

  Svar
 • 28 november, 2016 kl. 07:45
  Permalänk

  Jag säger inte att det inte är en redig formsvacka, för det är det. Men så fort det tar emot resultatmässigt så skriks det om avgångar och buas på spelarna. Sänkta självförtoenden sänks än mer. Werner som spelat med fantastiskt självförtroende och hyllats match efter annan känns helt plötsligt inte riktigt igen. Varför? För att saker sätter sig snabbt i huvudet. Därför önskar jag att supportrarna kunde lyfta laget istället. Framförallt i motgångar, för det är då det behövs som mest.

  Svar
 • 28 november, 2016 kl. 10:56
  Permalänk

  Ja vet inte om det är rätt forum men eftersom diskutionen verkar ha dragits ditt lägger jag in en synpunkt.
  Björklöven och då menar jag GM, sportchef och ledare måste vara öppna gentemot allmänheten och supportrar. Saknar den öppenhet som jag upplevde när Grönberg var sportchef. Nu ska det hysas och vara hemlighetsfull eller totalt förneka och sedan tvärt vända. Björklöven har många supportrar som vill stötta i med och motgång men det känns svårt när föreningen inte bjuder till.
  Jag tror att många som skriver negativa saker i forum och dyligt många gånger enbart är frustrerade för att det känns som föreningen inte gör något. Sen hoppas jag att så inte är fallet, utan att föreningen jobbar febrilt med att vända denna trend.
  Spelet har inte förändrats nämnvärt sedan TJ stod i båset. Jag tror att den förändring/effekt som skede när TJ fick sparken har nu lagt sig. Som jag skrev tidigare, Åkerblom effekten är nu över………. nu är det upp till bevis

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: