Phu..! (Uppdaterad!)

Löven kom till sist in på isen, lite för sent och till helt fel låt.. men när väl pucken släpptes var det bra drag och rejäl fart på både ben och huvud. Under de första minuterna spelade det ingen roll vilken lina som var på isen, spelet var i zonen närmast H och ledningsmålet kom följaktligen redan efter drygt två minuter och nästa bara hängde i luften. Möjligen gick det lite för lätt och efter ett par utvisningar för hemmalaget var tyvärr spelet från inledningen som bortblåst.

Eller att spelet var som bortblåst kanske var en överdrift, jag menar det syns ju så klart att det finns potential och vilja. Men när Löven inte fick den utdelning de förtjänade så blev spelet mer och mer krampaktigt ju längre matchen led. Tyvärr är det ju så att pressen på Löven i den här matchen (förmodligen alla!) jämfört med Piteå var betydligt större. Det känns rätt påtagligt och alltför tydligt, i takt med att Löven mer och mer var rädd att torska så blev ju gästerna än mer morska.

Även om vi nu kan glädja oss åt tre pinnar och full valuta (i form av spänning!?) på entrépengen så finns det så klart en del att jobba på och med. Men i det läget vi nu är med förväntningar, press och krav känns det vettigare att lyfta det positiva. Visst, vi kan skrika och leva djävulen, ropa AVGÅ och bua, men vad hjälper det laget? Det här är truppen sånär på en back som ska göra det. Dom gör det betydligt bättre med oss i ryggen, hur man än tycker spelet ser ut ibland, eller hur?

+ + +

Daniel Wälitalo; studsade tillbaka rätt rejält och svarade för ett flertal kvalificerade när det var som allra skakigast i laget.

Johan Wikström; hemvändande Wikström fick som tidigare nämnts avgöra i återkomsten och det var mycket glädjande. Även om det syntes att han har en bit kvar så har Johan hjärta, vilja, passion och otroligt mycket energi. Wikström är dessutom en bra tekare och kommer bli oerhört nyttig.

Tomas Wallgren; Wallgren verkar ha kommit i gång på allvar och han verkar trivas alldeles utmärkt på kanten med Waldehagen på den andra och med Tsimikalis som center. Tomas är dessutom en spelare som varit med förr och dessutom i avgörande lägen så hans erfarenhet kommer förhoppningsvis komma väl till pass framöver.

Johan Bergmark; den gamla play-off och kvalhjälten börjar nu mullra i gång så smått. Med tanke på skadehistoriken och de få matcher Johan faktiskt gjort den här säsongen känns det faktiskt mycket positivt och rätt lovande.

+ + +

Om vi nu ska foksuera på det positiva, vad tycker du var det bästa och var det någon annan som du skulle vilja lyfta fram?

+ + +

Omgången i övrigt:

Kiruna IF – Asplöven HC 4-5 (e.s)

Sollefteå HK  –  Östersund/Brunflo IF 4-3

Kovlands IshF  –  Hudiksvalls HC 1-4

0 thoughts on “Phu..! (Uppdaterad!)

 • 13 januari, 2011 kl. 10:32
  Permalänk

  Varför kan inte Löven spela under press? Det klarar ju många andra lag av men aldrig Löven. Tacksam för en analys!

  Svar
 • 13 januari, 2011 kl. 11:59
  Permalänk

  Varför har vi kvar 19 Malm!?, såg redan första matchen han spelade för löven att hana kommer inte att vara bra!, v-f sämre back får man leta effter, karn ( pojk ) kan ju inte ta sin spelare i defensiva zon rätt, nä två ny backar mosste bara in som kan slå ett första pass rätt, adjöken.

  Svar
 • 14 januari, 2011 kl. 18:42
  Permalänk

  Svar till Jackson (2011-01-13 11:59)
  Ja du Jackson, jag undrar om inte Hellgren är den enda som förstår det.

  Jag tycker samtidigt synd om Malm, en ung lovande kille som ville pröva J-20 i storlaget Löven.. men ”Du grabben, vi har inga lirare i A-laget heller.. Du måste lira där, lycka till!” Snacka om att vara på plats vid fel tillfälle!

  Svar
 • 14 januari, 2011 kl. 18:44
  Permalänk

  Svar till janne (2011-01-13 10:32)
  Mycket intressant fråga janne.. men det här kräver både tid och en hel del hjärnskrynkel, håll utkik efter ett nytt inlägg! Jag eller vi kan omöjligen förklara allt i en liten kommentar..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: