Peterson lämnar redan nu


Jacob Peterson har varit utlånad till Hockeyallsvenskan och IF Björklöven hela säsongen, men från och med fredag är 19-åringen tillbaka i Göteborg och på Campus.
– Vi valde att plocka hem honom i det här läget och han är tillgänglig för spel i både A-laget och J20 direkt, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Jacob Peterson har gjort en utmärkt säsong i Björklöven. 49 spelade matcher, 27 poäng (14 mål och 13 assist) och en av de nominerade kandidaterna till Guldgallret – priset till Hockeyallsvenskans bästa junior.
– Han har gått riktigt bra och det skall bli kul att se honom i vår verksamhet, säger Fredrik Sjöström till Frölundas hemsida.

– Jag tycker att Jacob har tagit jättestora kliv i sin utveckling i alla spelformer här hos oss. Han har fått ett stort ansvar att bära ett powerplay och även spelat boxplay. Vi tackar Frölunda och framförallt Jacob som person och spelare, han har passat väldigt bra in här i Björklöven, säger Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.

Detta innebär att Björklöven till fredagens match endast har en ordinarie center att tillgå i Fredric Andersson. Bloggen kommer att sakna liraren Jacob Peterson som i våra ögon varit årets klart roligaste spelare att se.

2 thoughts on “Peterson lämnar redan nu

 • 7 mars, 2019 kl. 13:01
  Permalänk

  Förstår Frölunda precis. I en helt betydelselös match för Lövens del så är det i Frölundas ögon bättre att de får hem honom och han kan göra nytta där än att han riskeras att skadas helt i onödan. Hade gärna sett honom förstärka vårt J20 vid behov. Men det hade nog inte varit aktuellt i vilket fall. Det är bara att önska honom lycka till och ha Löven i åtanke vi framtida kontraktslöshet.

  Svar
 • 7 mars, 2019 kl. 18:36
  Permalänk

  Jacob Peterson och Frolunda raddade nog vart HA status. En brunkare pa hans plats och vi hade troligen ”garanterat” legat pa plats 13 eller 14 nu. STORT tack och lycka till i SHL !!! (Valkommen tillbaka ocksa om det nu skulle ga lite tugnt i SHL till en borjan ;))

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: