Pavel och Pukka fortsätter

Härligt att både Niklas Pavel och Mikko Pukka förlängt sina kontrakt. Viktiga pusselbitar i lagbygget inför nästa säsong.

Två viktiga pjäser i Fagervalls försvar inför den kommande säsongen. Foto:Lövenbloggaren

Följande skrev björklöven på sin hemsida:

– Mikko Pukka är ytterligare en viktig pusselbit i lagbygget som levererade för oss när han kom in som en sen värvning. Det känns väldigt positivt att Mikko vill fortsätta spela med Björklöven, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall.

Rutinerade Pukka med meriter från det finska landslaget värvades till Björklöven från Vaasan Sport i finska högstaligan under slutdelen av säsongen. Han spelade 12 matcher med Björklöven och stod för 6 poäng. Dessutom hade han anmärkningsvärda +10 i +/- statistiken på de relativt få matcherna.

– Då Mikko kom in under slutet av säsongen tillförde han energi och stabilitet till laget både på isen och i omklädningsrummet. Han är seriös och han kommer alltid till ishallen med ett leende, säger Joakim Fagervall.

Niklas Pavel anlände till Björklöven från Kiruna inför säsongen och i sin första säsong i Hockeyallsvenskan spelade han 49 matcher och gjorde 11 poäng.

– Med rätt träning kommer Niklas att bli en betydelsefull back i Björklöven och han passar in bra i vårt system. Han vill verkligen bli bra och är vetgirig och ger 100% i alla lägen, det är något jag jag verkligen gillar hos honom, avslutar Joakim Fagervall.

Kontraktet med Mikko Pukka är på 1 år och Niklas Pavels kontrakt är på 2 år.

***

Fyra viktiga förlängningar på tre dagar i Jonas Emmerdahl, Tobias Hage och nu då Mikko Pukka och Niklas Pavel. Hur känner ni läsare? Vill ni se fler förlängningar eller är det dags att börja plocka in utifrån? Skriv en kommentar…

***

Perfekt också då undertecknad precis ska börja trycka Pukka och Pavel t-shirts. Vid intresse, maila på bysweetangel84@gmail.com.

10 thoughts on “Pavel och Pukka fortsätter

 • 10 mars, 2017 kl. 16:01
  Permalänk

  Förläng med Messy också. Sen ska man bryta med Nicke, Steffe och Nicke J. Sen börja värva utifrån.

  Svar
  • 10 mars, 2017 kl. 16:02
   Permalänk

   Menade såklart Wikström, Steffe och Nicke J

   Svar
 • 10 mars, 2017 kl. 17:24
  Permalänk

  Har inte råd att bryta och så och betala 3 spelare som kan ta ett sabbatsår med full betalning.
  Tror du att bara för att vi bryter kontrakten så slipper vi betala deras löner?

  Wikström kan lånas ut till Piteå, är bara 22 år.
  S.A får i Värsta fall bli extraback om skador uppstår.
  Nicke j Extra fw.

  Behåll kim och Messy, öhman

  In med hutchings eller legace+ en spets center för första linan och palmebjörk.

  Hutch/legace spets center farley
  Palmebjörk Kim murphy
  Ottosson Hage Lindquist
  Granlund öhman messy.

  Om inte palme kommer hem så flytta upp lindquist i andra, messy i 3e och junisen i 4e.
  Extra fw Nicke J / matcha in juniorer

  Resten skeppar vi söderut.
  Grämer mig dock att inte thörna får plats.

  Svar
 • 10 mars, 2017 kl. 17:53
  Permalänk

  Såklart jättehärligt med förlängningar på våra 3 bästa backar. Synd då på de andra som vi egentligen behövt byta. Finns ju flera anledningar till de svåra åren nu så jag förmodar det kommer hända nåt nytt på forwardsidan istället. Om nu det inte är så enkelt att Fagerballe tror att hans spelsystem kommer ge de spelare vi har i laget ett lyft till nästa säsong
  Älska silly

  Svar
 • 10 mars, 2017 kl. 19:57
  Permalänk

  Fantastiskt att Fagervall lyckades med alla tre backarna Emmerdahl, Pukka och Pavel. Hatten av!

  Hoppas han inte släpper Öhman.
  Jag vet att en del vill det och hänvisar till dom senaste två säsongerna men ska sanningen fram så har han hållt den sämsta offensiva kedjan under armarna. Slutet på förra hade han Nicke och VEJ till sina vingar och denna säsong (om man ser till slutet) Messy och Granlund. Vem skulle producera mer mål och assist med dessa herrar? Inget ont om dessa för jag gillar alla fyra men det går inte att begära att Öhman gör trettio poäng eller fler i den miljön. Tyvärr. Öhman gick ju fantastiskt bra med Murphy och Boström. Hockeyallsvenskans bästa 4;e lina. Hade någon annan haft igång båda samtidigt?

  Man är ju korkad om man inte lyssnar med Kevin. Han tillsammans med en fungerande backsida kommer göra underverk. Kan jag sätta min hockeysjäl på!

  Ska vi sammanställa läget så är Öhman på väg in. Inte byter han bort laget som vissa andra gjort?
  Han och Pukka sitter ju lite ihop?
  Om man ser till Fagervalls tid i Luleå så borde Kevin vara klar (om han själv vill ha revansch), eftersom han är samma typ av målvakt som Lassinatti. Kevin vill ju också visa vem som hade fel och hur bra han egentligen är! Man kan åtminstone lyssna?

  Svar
 • 11 mars, 2017 kl. 09:36
  Permalänk

  Inga respekterade värvningar så här långt. Saknar Messys signatur. Sen måste Fagerwall ta in utifrån. Stabila backar och forwards med vilja och djävlar anamma. Kevin tillbaka vore en fullträff. Hoppas på en markant förändring i laget när det gäller kilo och längd. Vi är för små och lätta idag.

  Svar
  • 11 mars, 2017 kl. 09:39
   Permalänk

   Helt rätt Rolle, större spelare med rätt inställning måste in. Det ska göra ont att möta löven.

   Svar
 • 11 mars, 2017 kl. 09:37
  Permalänk

  Öhman är inte lika bra som tidigare och kurvan är nedåtgående, hitta bättre spelare tack. Hoppas även att Fagervall inte bara tittar på tidigare lövenspelare utan ser andra bättre alternativ.

  Svar
 • 11 mars, 2017 kl. 12:24
  Permalänk

  Riktigt bra med Pukka och Pavel.
  Pavel har ju tagit Umeå och Björklöven till sig likt Quist gjorde. Hoppas Fagervall kan slipa lite på hans värderingar i vissa situationer. Men det är grymt att han en sån personlighet med det hjärtat som står upp för laget.
  Nu väntar jag på förlängning med Kim. Säsongen innan denna var han riktigt bra och en ny säsong utan skador och strul och revanschlust kommer hans aviga dribblingar fröjda oss. Han är viktigt i vår stomme…

  Svar
 • 11 mars, 2017 kl. 16:12
  Permalänk

  Bra nyheter. Jag gillar Pavels inställning och vi behöver den typen av karaktärsspelare och han lär dessutom kunna utveckla spelet också efter en säsong i allsvenskan.

  Signa Messy och Kim pronto.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: