Övertidstorsk mot Timrå

Till sist 4-5 efter OT mot Timrå i SCA-cupen efter periodsiffrorna (1-0, 2-4, 1-0, 0-1) och skotten 31-30 inför 1 053 åskådare i Sundsvall denna augustikväll. Gröngula målskyttar Selin, Söder, Granlund och Stål-Lyrenäs.

Björklöven vilade i kväll backen #4 Emmerdahl (ljumskar), annars #10 Norberg och #11 Eriksson båda utanför truppen samt att den alltjämt indisponible kaptenen #13 Fredric Andersson fortfarande kör rehab och lite lättare på is.

Björklövens laguppställning:

Målvakter:

30 Mattias Petersson (31 Oscar Masiello)

Backar:

2 Alexander Hellström – 54 August Tornberg

5 Hardy Häman-Aktell – 49 Simon Backman

37 Jacob Andersson – 28 Simon Åkerström

8 Mikko Pukka – 26 Jacob Stenqvist

Forwards:

16 Filip Cruseman – 42 Kristoffer Söder – 29 Alexander Wiklund

55 Emil Lundberg – 22 Jacob Petersson – 39 Sebastian Selin

14 Cody Murphy – 24 Lukas Ericsson – 57 Oskar Ståhl-Lyrenäs

33 Marcus Jonsson – 19 Mattias Granlund – 21 Erik Rainersson

Matchen som sådan?

Björklöven fick en smakstart med ledning efter bara 1:26 när Sebastian Selin påpassligt fick tag i trissan som Niklas Svedberg ärligt var rätt vårdslös med bakom egen bur. Annars en rätt jämn period där Mattias Pettersson svarade för en del fina räddningar och vi samtidigt hade svårt att sätta våra egna lägen.

Upptakten av andra tyvärr vår sämsta del av matchen denna kväll när Timrå gick från 0-1 till 4-1 på lite drygt 4,5 minut. Här lite deja vu till mötet med Marklunds där vi även den gången lite tappade matchen i upptakten på den andra perioden. Annars klockrent med en time out i det läget, när sedan Timrå brände sin straff fick vi än mer energi. 1-5 där hade varit tufft. Därefter två snygga påsar från såväl Söder som Granlund och med 3-4 på tavlan och med PP i upptakten av sista perioden kändes allt rätt öppet.

Tyvärr ingen utdelning i PP och även om laget i går för första gången tränade lite i spelformen finns bra mycket mer att önska i spelformen, men ska vi tro det Grönberg sa i intervjun med bloggen häromdagen är det först i nästa vecka laget kommer börjar gnugga detta på allvar. Här vill man som sagt även se specialuppställningar i såväl PK som PP så att blocken kan ges möjlighet att träna även i dessa former.

Under den avslutande rundan mer och mer Björklöven och till sist även en välförtjänt kvittering där Murphy både checkat högt och stressat hårt och Oskar Stål-Lyrenäs därefter kvitterat med ca 6,5 minut kvar. Var det sedan något av lagen som var närmare de tre poängen var det nog det gröngul Björklöven som definitivt inte fuskat med träningen på UPC denna sommar heller. Det känns riktigt skönt faktiskt.

Därefter ett väldigt tidigt avgörande från Timrå när Palmberg satte sin andra kasse och helt avgörande 5-4 efter bara 27 sek.

Lite stats:

PP 0% och PK 67%

Matchfakta hittar du HÄR.

Matchens snackis?

I kväll alltså mål från tre av nyförvärven och av de nya forwards är det faktiskt numer bara #11 Eriksson som #22 Peterson som ännu inte nätat. Men otroligt skönt att såväl Selin, Stål-Lyrenäs som Söder nu också hittat nätet och på sätt fått det oket från sina axlar.

Nu blickar vi fram emot morgondagens möte med Mora IK kl. 14 och precis som i kväll kan ses på Hockeypuls.

Dina egna reflektioner och tankar efter matchen.. fältet som vanligt rätt fritt. Skriv gärna en kommentar.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Övertidstorsk mot Timrå

 • 1 september, 2018 kl. 20:19
  Permalänk

  Jag tycker nog att det känns väldigt bra och som det ser ut härifrån så vinner ju Björklöven den fina och mäktiga SCA-Cupen.Svenska SCA-Mästare.

  Dom leker ju fortfarande men jag känner en stor stabilitet som det var länge sedan. Tror det här kan bli bra.

  Trots allt så saknar jag Fagervalls
  ”sluta sprid puckar i egen zon”
  Kommer du ihåg?
  Kommer inte bli fler sådana videos på twitter. Det kan jag lova. Men det var en minnesvärd säsong. Nu kan jag nog nästa lova att det är åt andra hållet. Kommer att bli intressant säsong helt enkelt.

  Trevlig helg bloggen och ni andra där ute!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: