Övertidstorsk (2-3) mot AIK

Till sist en rätt resultatmässigt väldigt knapp förlust med 2-3 borta mot AIK i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 3-2 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (0-0, 1-1, 1-1 1-0), skotten 31-29 inför 3 706 betalande på Hovet den här kvällen.

Våra målskyttar i tur och ordning: #7 Lindquist och #37 J Andersson efter ett riktigt fint anfall i inledningen på tredje perioden.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi nu återigen har en liten lista över indisponibla i skadade kvintetten #11 Andreas Vikström, #14 Cody Murphy, #24 Hage. #29 Stenlund Ädelgran och #90 Alex Hutchings, samt då dessutom #4 Emmerdahl som vi inte riktigt vet varför han inte spelar.

Sedan denna gång extraspelare i form av backen #12 Pavel samt #22 Johansson, back-Niklas kvar på bänken medans forwards-Nicklas noterades fr tre byten och en dryg minut i speltid.

Laget borta mot AIK:

Målvakter:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Stefan Andersson

Jacob Andersson – Simon Åkerström

Extra: Niklas Pavel

Forwards:

Austin Farley – Fredric Andersson – Lukas Ericsson

Emil Norberg – David Lindquist – Roope Talaja

Jesper Emanuelsson – Axel Ottosson – Erik Rainerson

Marcus Jonsson – Jacob Peterson – Mattias Granlund

Extra: Nicklas Johansson

* * *

Matchen som sådan?

Redan från början kändes det match där båda ville känna lite på varandra, men ändå inte ville blotta sig för att riskera något.

Sammantaget ändå en rätt jämn match och även om inte förbannelsen sedan 20 januari 2008 bröts, fick vi iaf med oss en pinne och det var samtidigt poäng för sjunde matchen i rad när ännu formstarkare AIK tog poäng för 10:e matchen i rad även om nu Pantern avancerade och passerade dem i tabellen.

Sambons tankar: Trots motståndet och ett ännu formstarkare AIK en rätt bra match även om lite hafsigt i bland, som vanligt var Adam Werner bra i kassen inte minst eller kanske särskilt vid en del frilägen, spelvändningar och inte minst vid AIK´s powerplay. Lite besviken dock att Löven mer eller mindre spelade bort en avgörande chans till 3-1 i PP med ca 4 min kvar. Det fanns lägen för avslut, men här ville man tydligt bara hålla pucken.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (8:59 min) och i kväll var vårt BP 75% (5:54 min).

Annan statistik?

Istid?

 1. #26 Stenqvist, 28:22 min
 2. #8 Pukka, 24:19 min
 3. #13 F Andersson, 23:42 min

Tekningar?

 1. #54 Peterson, 75%
 2. #13 F Andersson, 50%
 3. #7 Lindquist, 38%

Övrigt?

Vi föll alltså skotten med knappa 31-29, tyvärr även torsk i viktiga grenen tekningar med 34-32, kollar vi in grenen blockade skott även torsk med 5-4 och slutligen knapp seger via 2-4 i grenen noterade tacklingar.

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • Fortsätta med vårt härliga tålamod och noggrannhet i såväl egen som den neutrala zonen.
 • Stabilt målvaktsspel, samma fina special teams men gärna ännu mer hänsynslösa vid motståndarnas kasse.
 • Visserligen länge sedan (20/1 -08) vi besegrade AIK på Hovet, men kan inte historien fungera som lite extra tändvätska?

..och hur gick det?

Tålamodet och noggrannheten tyckte jag vi såg, det känns som killarna verkligen köpt ”systemet”. När juniorerna kliver fram och även de inlånade återigen bidrog var det inte så tydligt att vi sakande ett gäng krigare.

Werner som sambon sa återigen väldigt stabil, även om vi tappar en boxen känn spelet så bra mycket stabilare och tryggare. Med lite bättre effektivitet vid våra lägen i numerärt överläge tror jag vi plockat med oss alla tre poäng hem och samtidigt brutit den där sviten sedan 2008.

Men vi mötte ligans formstarkaste lag och ifall vi sent kvitterade senast mot Pantern och fick med oss två pinnar, möjligen lite tvärtom i kväll. Visserligen ett riktigt fint 2-1 i början av tredje och även om vi höll ut väldigt länge och kvitteringen kom lite slumpartat, inte direkt orättvist.

På förhand hade jag tagit en pinne och fortsatt poängstreak alla dagar i veckan..

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Att vi återigen visar noggrannhet, stort tålamod och även bygger vidare på sju raka med poäng.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 16 matcher och hela 48 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#37 J Andersson, den väldigt formstarke backen svarade utöver målet för en stabil insats.

två loggor

#35 Werner, spelar mest i ligan och är i en riktigt fin form. Återigen flera rätt svettiga.

en logga

#19 Farley, stundtals lite osynlig i matcherna. Austin har ändå en underbar förmåga att skapa de där helt avgörande lägena från luft och ingenting. Hade mycket väl kunnat avgöra tillställningen på ordinarie tid.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot AIK i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna något spel för att krydda säsongens matcher!

3 thoughts on “Övertidstorsk (2-3) mot AIK

 • 17 januari, 2018 kl. 22:40
  Permalänk

  Ingen vidare bra match men det är det aldrig mot AIK som verkligen spelar trist så det räcker.

  Svar
 • 17 januari, 2018 kl. 22:56
  Permalänk

  Håller inte riktigt med. 3:e perioden var grym ur ett gröngult perspektiv och jag kan inte riktigt hålla med om att 2-2 målet var rättvist, inte heller väntat med tanke på att AIK inte skapat ett dyft på över 10 min. Det skulle blivit 3 poäng men kan hålla med om att jag tagit en pinne innan match.

  Svar
 • 17 januari, 2018 kl. 23:02
  Permalänk

  För övrigt. Helt enig om Jakob Andersson som matchens bästa löv, andas mer och mer självförtroende för varje match. Tycker Emil Norberg och Rainersson gör fina kämpainsatser och pluspoäng till hela backuppsättningen som ger en trygg och stabil Werner det extra lilla stödet.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: