Övertidsseger (3-2) mot Vita Hästen

Till sist en rätt resultatmässigt rätt knapp seger med 3-2 borta mot HC Vita Hästen i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 2-3 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (0-1, 2-1, 0-0, 0-1), skotten 37-31 inför 2 767 betalande i Himmelstalundshallen den här kvällen.

 

Våra målskyttar i tur och ordning: #28 Åkerström (”släkten är värst”), #8 Pukka och #19 Farley.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi nu återigen har en liten lista över indisponibla i hemkallade #31 Masiello (åter på lördag), avstängde #12 Pavel (åter 17 jan), skadade kvartetten #11 Andreas Vikström, #14 Cody Murphy, #21 Erik Rainersson och #90 Alex Hutchings, samt då sjuke #4 Emmerdahl.

Sedan denna gång backen #5 Berglin som extraspelare, Adam noterades dock inte för några byten trots att #57 S Andersson utgick redan i andra perioden.

Laget borta mot Vita Hästen:

Målvakter:

Adam Werner (Marcus Evertsson)

Backar:

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Stefan Andersson

Jacob Andersson – Simon Åkerström

Extra: Adam Berglin

Forwards:

Isak Stenlund – Ädelgran – Fredric Andersson – Lukas Ericson

David Lindquist – Axel Ottosson – Austin Farley

Emil Norberg – Tobias Hage – Roope Talaja

Marcus Jonsson – Nicklas Johansson – Mattias Granlund

* * *

Matchen som sådan?

Kändes ändå som två lag i mitten av tabellen där båda led av lite manfall, jag tyckte 1-0 efter första och att vi städat bort deras PP kändes helt ok.

Andra ingen höjdare, men med vår statistik i ryggen trodde jag ärligt inför sista att vi faktiskt kunde få med oss alla tre pinnar hem, nu blev det två. Men ändå bra så.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (2 min) och i kväll var vårt BP 100% (6:48 min).

Annan statistik?

Istid?

 1. #26 Stenqvist, 24:08 min
 2. #8 Pukka, 23:46 min
 3. #37 J Andersson, 23:46 min

Tekningar?

 1. #13 F Andersson, 70%
 2. #18 Ottosson, 69%
 3. #24 Hage, 57%

Övrigt?

Vi föll alltså skotten med 37-31, vann dock klart i viktiga grenen tekningar med 23-35, även om ingen i kväll verkar ha räknat vare sig blockade skott eller tacklingar.

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • Klassiskt bortaspel. Enkelt spel i egen zon. Aldrig något kladd, utan enkla snabba förstapass eller bara chipp ut.
 • Stabilt målvaktsspel, heta vid våra målchanser.
 • Effektivt special teams, där främsta fokus måste ligga på att INTE dra på sig utvisningar. Vår PK ihop med Hästens PP smakar inte mumma i en gröngul mun.

..och hur gick det?

Inget fel på bortaspelet, vi stänger dessutom ner deras fruktade PP.

När vi dessutom vinner 60% av matcherna när vi tar ledningen och vinner klart mest tredjeperioder trodde jag inför sista faktiskt vi skulle avgöra redan under ordinarie tid. Men jag tar hellre en OT-seger än ett slumpmässigt hemmamål som kostade oss den poängen vi så långt hade.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Mycket.. trots manfall visade vi återigen bra energi och som vanligt när man tror att några gubbar borta ska bli avgörande är det snarare som om vi växer lite och även knyter en extra näve i fickan. Försvarsspelet bättre och bra mycket tryggare än på länge.

BP/PK.. stänger ligans bästa fullständigt. Väldigt viktigt.

Till sist då att Fagervall återigen agerar i båset, snackar med domarna i rätt lägen för att vila gubbarna lite och sedan både tar time out och även går ner på folk.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 21 matcher och hela 63 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#35 Werner

två loggor

#8 Pukka

en logga

#49 Backman

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot Vita Hästen i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna något spel för att krydda säsongens matcher!

4 thoughts on “Övertidsseger (3-2) mot Vita Hästen

 • 3 januari, 2018 kl. 22:32
  Permalänk

  Ajajaj, farligt att läsa fakta från Swehockey och presentera på Bloggen då den inte stämmer. Periodsiffrorna var (0-1, 2-0, 0-1, 0-1).

  Svar
  • 4 januari, 2018 kl. 00:29
   Permalänk

   Swehockey är vad swehockey är Fakespear, kan därför komma en tävling redan i morgon på bloggen.. håll utkik!

   Svar
 • 3 januari, 2018 kl. 23:17
  Permalänk

  Det lät väldigt bekymmersfritt?
  Två forwardmål på 3 matcher vid full tid, varav 1 med ca 20 sek kvar. Nu har ju backarna klivit fram och gjort 4 mål på två matcher. Men det kommer ju inte att hålla i längden.

  Förutom Ottolinan och Freddan finns det ju ingen som kommit upp i tvåsiffrigt med mål eller målgivande pass bland forwards föregående säsong, när Hutch och Murphy är borta.

  Klart man kan vinna ändå, men det mest troliga är ju att det är stora problem på insegling om inget görs.
  Varken Murphy eller Kim Karlssons samt sponsorspelarens tänkta poängskörd är ju löst?

  Som i kväll när Hutch är borta, vad har du då, Freddan och Hage spelar ju varsin kedja med två halvor poängmässigt. Jag kommer vara jätteimponerad om det här håller i längden.

  Svar
 • 4 januari, 2018 kl. 05:44
  Permalänk

  Hur kan ni känna er så lugna? Jag däremot är orolig varenda jäkla gång motståndarna är i vår zon. Man vet aldrig vad dessa utespelarna kan hitta på. Werner tar ju inte allt o det får vi tacka Sjögren för att inte han gör heller. Vilken tavla till 2-2 o vem vet hur det gått annars?
  Tycker Farley varit väldigt blek på sistonde oxå förutom målet då igår. Jag fortsätter hoppas på nyförvärv för jag är inte lika lugn som vissa andra

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: