Övertidsförlust (3-4) mot Vita Hästen

Till sist en resultatmässigt väldigt knapp förlust med 3-4 borta mot HC Vita Hästen i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 4-3 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (3-0, 0-2, 0-1, 1-0), skotten 29-32 inför 2 535 åskådare i Himmelstalundshallen den här kvällen.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #13 F Andersson, #24 Hage samt #90 Hutchings.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi allt jämt har en liten lista över indisponibla i #4 Emmerdahl,#42 Wikström samt #29 Stenlund-Ädelgran.

Sedan denna gång #57 S Andersson som sjundeback och #21 Rainersson som extraforward.

Laget mot HC Vita Hästen:

Målvakter:
Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:
Mikko Pukka – Jakob Stenkvist

Simon Backman – Simon Åkerström

Jacob Andersson – Niklas Pavel

Stefan Andersson

Forwards:
Alex Hutchings – Fredric Andersson – Mattias Granlund

David Lindquist – Axel Ottosson – Austin Farley

Cody Murphy – Tobias Hage – Nicklas Johansson

Marcus Jonsson – Kim Karlsson – Andreas Vikström

Erik Rainersson

Där backen #57 S Andersson som vanligt fick istid, medan forwarden #21 Rainersson blev kvar på bänken.

* * *

Special teams?

Björklövens PP i kväll 33% (5:33 min) och i kväll var vårt BP 20% (6:33 min).

Annan statistik?

Vi vann tekningarna 40-35, vi vann blockade skott med 10-7 hur man sedan kan få tacklingarna till 18-13 till hemmalaget och samtidigt 14-15 för gästande Björklöven en liten gåta.

Mest istid denna kväll på #8 Pukka (22:44), därefter #13 F Andersson (19:43) före #20 Granlund på 18:03 min.

Kollar vi sedan in centrarna och deras tekningar slutade det så här till sist:

 1. #24 Hage, 61%
 2. #18 Ottosson, 56%
 3. #13 F Andersson, 50%

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • Behålla ödmjukhet trots fyra raka segrar och komma in med rätt inställning.
 • Vara påslagna redan från första tekning och inte sitta kvar i bussen.
 • Som alltid målvaktsspelet och då även viktiga special teams.

..och hur gick det?

Ingen optimal vare sig uppladdning inför, eller inledning på matchen. Tre snabba utvisningar inom loppet av bara nio minuter och när sedan hemmalaget nyttjade samtliga hamnade vi tidigt i en rejäl uppförsbacke. Vill dock tillskriva inledningen den olyckliga uppladdningen än att den berodde på bristande ödmjukhet eller att vi inte var på plats rent mentalt.

Men sedan har vi väl inte riktigt råd att dra på oss alla dessa utvisningar? Inte med det boxplay vi visar upp just nu, efter i kväll 63,16% med sju insläppta på 19 numerära underlägen.

Trots de fyra insläppta målen känns det väl ändå inte som Werner ska lastas för förlusten, men möjligen första målet inte såg otagbart ut i ett tämligen fritt läge. I kväll blev det dock special teams som fällde avgörande där Hutchings efter att ha kvitterat snackar sig till en utvisning i ett rätt känsligt och faktiskt läge. Tror knappast Fagervall var särskilt nöjd med den.

Hemmalaget vann alltså special teams med 4-1 och då spelar det ingen som helst roll att vi i spelet 5-5 vinner med 2-0 och långa stunder under matchen pressade tillbaka Hästen.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Moralen att komma tillbaka starkt trots tidigt underläge 0-3, återigen mål i PP och 33% helt okej i den spelformen. Sedan då att vi återigen vann tredjeperioden och att duon #13 F Andersson och #90 Hutchings fortsätter leverera.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 46 matcher och hela 138 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#13 F Andersson, vår kapten och ledare. Mål för sjätte matchen i rad och ledare av både mål- och poängligan. Hetast!

två loggor

#19 Farley, ettrig och rivig. Vill utmana och hotar hela tiden, flyttades upp till 1:a linan när vi i slutet toppade.

en logga

#49 Backman, den finska backklippan som knappt syns i matcherna men följer du Simon under några byten förstår du varför.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot HC Vita Hästen i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchens Löv? Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

3 thoughts on “Övertidsförlust (3-4) mot Vita Hästen

 • 9 oktober, 2017 kl. 23:27
  Permalänk

  En vunnen poäng efter hur det känns. Kändes som det höll på att bli en brakförlust, men 2 snabba och viktiga mål i 2:a perioden gjorde det till match igen. Bäst i spel 5-5 och då är det dumt att ta utvisningarna för att ge dem 4 mål.

  Svar
 • 10 oktober, 2017 kl. 01:35
  Permalänk

  Domarnivån som vanligt horribel. Första perran petig som fan för att i nästa släppa så gott som allt?! Tacklingar i ryggen o trippingar som är solklara 2or o ett gäng fasthållningar/interference från båda lag. Måste vara skitsvårt för spelarna.
  Tycker dock att Fagerballe borde kunna boxplay vid det här laget med den erfarenheten han har men det ser inte särskilt bra ut. Ingen press Överhuvudtaget o de är alltid sist på returer/skott utanför.
  Men bra av grabbarna att ta sig samman o plocka poäng i Norrköping efter den inledningen

  Svar
 • 10 oktober, 2017 kl. 07:09
  Permalänk

  Även om förlust har Löven ett topp-4 lag i år. Utvisningarna avgjorde matchen och efter att ha varit i Ljungby förra veckan när publiken uppmärksammade domaren tio sekunder efter att Farley gjort en ”offensiv foppa” och ”9” (domaren hade ”9” på ryggen gissningsvis för att vara anonym) blåste av och tog matchstraff för nåt han 10 sekunder tidigare lät passera … Med cirka två minuter kvar och matchen avgjord hittade ”9” en massa troja-utvisningar …

  Vet inte vad Hutchings sa men domaren gav Hästen segern i och med det.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: