Oväntat enkelt!

Jag lyckades se en del eller nästan halva den andra perioden och hela tredje mot Piteå, men då jag bara såg Flobergs mål i tredje så blir analysen väldigt kortfattad och inte alls heltäckande. 

Men det jag såg var överlag mycket positivt, killarna krigade förtjänstfullt och även om den tredje var en transportsträcka och hade karaktären av "att spela av" så är det imponerande att se Pete Tsimikalis slänga sig och täcka skott med ca 3 min kvar och ledning med 5-1. På allvar tror jag att jag kanske underskattat killarna som kommit under säsongen, de har kommit in i ett läge när allt var klart för fas två.. skador och annat har gjort Allettan till ett mindre misslyckande, men plumpen är faktiskt egentligen bara Sollefteå borta.. annars hade vi i dagsläget varit bästa två och varit kvalificerade för PO3 med hemmaplansfördel. Med tanke på skador etc. behöver det inte vara en katastrof med några fler matcher för att trimma ihop motorn än mer. Så länge vi nu överlever vill säga..

Kvällens match då? Tja, 5-1 borta på Piteå som hade häng på PO känns blytungt.. trots 7 utvisningar släpper vi till nada i boxplay, 100% det är inte illa. 1 mål i PP är inte lika starkt, men jag tyckte mig se ett annat lugn och ett något högre pucktempo oavsett, Halkidis noterades t.o.m. för assist i den spelformen och Djungel-George har både karaktär och kyla. Han kommer garanterat få mycket istid framöver.. eller skulle iaf få om undertecknad stod i båset. Därtill tycker jag Danne Wälitalo i kassen förvaltat förtroendet på ett utomordentligt sätt, om det sedan är han som tar oss till Allsvenskan har jag idag så klart ingen garanti för. Men insasten den gångna helgen och dagens 95,7% lovar oavsett gått, det är iaf inte kapaciteten det sitter i.

Jensa har hela tiden predikat och förklarat att det inte gör så mycket att vi är ineffektiva när vi släpper till så få mål. Det är visserligen sant och jag har varit skeptisk, men med en effektivitet likt dagens 17% och ett om möjligt effektivare PP så kan det faktiskt bli en riktigt rolig vår. Och som det känns kommer det bara bli bättre, vassa forwards borta och det är faktiskt snart det roliga på allvar börjar.. jag tror inte gubbarna tänt till på allvar än, även om det börjar glöda lite.

+ + +

Matchens lirare enligt matchsponsorn: Stralla Strandberg & Alexander Macejevkis

+ + +

Kvällen i övrigt:

Teg SK – Crif 5-2, vilket innebär att TSK säkrat seriesegern och en plats i PO1, grattis!

Surahammars IF – Visby/Roma 1-4, vilket samtidigt innebär att det är fördel gååtlänningarna i kampen om att titulera sig bästa två och en plats i PO3. Då laget tar emot avsågade Nacka i sista omgången talar det allra mesta i dagsläget för att vi inleder resan mot allsvenskan redan i PO1 borta mot Örnsköldsvik torsdag den 24 februari. Inte för att "vad var det jag sa.." Men. Nu låg visserligen farhågan i plats tre i vår serie, men trots att vi kan bli tvåa kan det hänga på matchen borta mot Sollefteå.

+ + +

Men som sagt, jag tror inte gubbarna tänt till på allvar än, även om det börjar glöda lite..

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: