Ottosson: – Vi saknar er och längtar tills det går att fylla A3 igen!

I morgon söndag spelas första semifinalen och vi fortsätter ta pulsen på några spelare inför det som komma skall. Möt här centern och Umeå-sonen #18 Axel Ottosson för att ta del av hans tankar inför bl.a. semifinalserien mot BIK Karlskoga.

18 Axel Ottosson Foto: Lucas Norlin

Glad påsk Axel, hur är känslan så här i slutspelstider? – Glad påsk på er med! Känslan är fantastisk, härligt vårväder och bästa tiden på säsongen med viktiga och roliga matcher.

Nu är det ju lite speciella tider med covid etc. och då ett pågående slutspel, men hur firar du påsken det här året och finns det några skillnader mot ett vanligt eller mer ”normalt” år? – Precis som du säger så är det ett speciellt år och det är det nog för alla. Så jag har firat min pappa som fyller år den 1a april med familjen annars hinns det inte med något mer då vi är på väg ner mot Karlskoga nu. Ett mer vanligare år utan Corona och om tråkigt nog det skulle vara färdigspelat med hockeyn eller en senare påsk så firar jag i Holmträsk, några mil utanför Åsele. Har alltid gjort det under hela min uppväxt med familj och släkt.

Vad säger du annars om din egen säsong så här långt? – Den har väl varit lite som laget under grundserien, det har gått mycket upp och ner. Är väl inte helt nöjd med egen insats heller men har inget fokus på det just nu utan får kolla på det och utvärdera när allt är slut. Nu är det fokus på att vinna varje match som är kvar här!

Det känns som att du fått hoppa runt en del i olika konstellationer och med olika kedjekamrater, hur viktigt är det att få spela ihop över tid för att hitta kemin så att säga? – Jo, exakt så har det varit och det kanske inte är optimalt och inte alltid lätt att hitta rätt direkt, men tycker jag anpassat mig bra på det mesta. Sen blir det likadant där att man får kolla och utvärdera efter säsongen och ta lärdom.

På slutet har du lirat en hel del med J.T. Brown, vad säger u om ert samarbete och vilka är hans främsta egenskaper? – Tycker det har funkat bra, vi båda gillar att spela med fart och har lyckats hitta varandra bättre och bättre. Han är snabb och bra med pucken samt grym framöver motståndarmålet.

Sedan en fråga som ändå måste ställas i dessa tider, även om ni delvis under säsongen vant er med att spela inför mer eller mindre tomma läktare.. Hur mycket saknar du och laget ett kokande A3 Arena likt det vi hade för drygt ett år sedan i första finalen mot MODO? – Som du säger så har man konstigt nog vant sig på något sätt över tomma läktare. Men samtidigt så vill man inget annat än att få spela framför publik igen, sport utan publik blir aldrig samma. Sen givetvis extra tufft på hemmamatcher och att spela i Löven, att inte kunna spela i den magiska atmosfären som brukar vara i A3 är trist. Vi saknar alla fans varje match som spelas och längtar tills det går att börja fylla hallen igen.

Men ni kommer nu närmast från 3-1 i matcher mot Mora i kvartsfinalserien, vad tycker du till sist fällde avgörandet i den serien? – Att vi över alla matcher var det bättre laget, ville vinna mer och betala ett högre pris.

Hur går dina tankar inför det stundande semifinalspelet? – Grymt roligt! Vi är taggade och helt redo för att det ska dra igång.

Hur vill du beskriva BIK Karlskoga som motståndare? – Ett bra lag, kom 2a i serien och spelar både mycket fysiskt och offensivt.

Vad tror du blir nycklarna för att besegra BIK över sju matcher? – Samma som med Mora. Spela vårat spel, disciplinerat och vilja vinna varje match mer än vad som vill.

Stort tack för att du tog dig tid Axel, gör oss stolta!

Kommentarer, reflektioner eller tankar.. fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

One thought on “Ottosson: – Vi saknar er och längtar tills det går att fylla A3 igen!

  • 3 april, 2021 kl. 11:44
    Permalänk

    Bra leverans av bloggen idag 💪

    Nu kör vi mot SHL!! Hata Skellefteå!!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: